Πολιτική

Ολάντ αποθεώνει Τσίπρα: Θαρραλέα η απόφαση να μείνει στο ευρώ

Το εγκώμιο του Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα έπλεξε ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ, χαρακτηρίζοντας θαραλλέα την απόφασή του να κρατήσει την Ελλάδα στην ευρωζώνη παρά τις διαφορετικές προτάσεις που δέχτηκε.

“Θα μπορούσε να είχε κάνει άλλες επιλογές. Ορισμένοι τις είχαν προτείνει” δήλωσε ο Γάλλος πρόεδρος μιλώντας σε Γάλλους διπλωμάτες, στο ετήσιο συνέδριό τους, το απόγευμα της Τρίτης.

Και με τη φράση “κράτησε την Ελλάδα στην ευρωζώνη” ο Φρανσουά Ολάντ εννοούσε την απόφαση του Έλληνα πρωθυπουργού να συμφωνήσει στο τρίτο πρόγραμμα διάσωσης.

Παράλληλα, ο Ολάντ κάλεσε όλα τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης να μάθουν από την ελληνική κρίση και να ενισχύσουν τα θεμέλια της ευρωζώνης. Στο πλαίσιο αυτό επανέλαβε την ανάγκη για τη δημιουργία ενός κοινού προϋπολογισμού για επενδύσεις των κρατών μελών της ευρωζώνης, καθώς επίσης και της θέσπισης δημοσιονομικών και κοινωνικών πολιτικών που ακολουθούν μία κοινή γραμμή.

Τόνισε δε ότι εξαρτάται από τη Γαλλία και τη Γερμανία, από τον ίδιο και τη Μέρκελ δηλαδή, αν θα προτείνουν τις απαιτούμενες μεταρρυθμίσεις για την ευρωζώνη. «Μπορεί να υπάρξει δημοσιονομική και κοινωνική σύγκλιση ανάμεσα στις οικονομίες και μπορούμε επίσης να διεκδικήσουμε περισσότερα δικαιώματα, κυρίως στα εργασιακά θέματα», τόνισε ο Φρανσουά Ολάντ.

Πηγή: tanea.gr

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
«Η επιστροφή της Τουρκίας στο πρόγραμμα των F-35 απαιτεί τροποποίηση του νόμου», λέει η Αθήνα μετά τις δηλώσεις Τραμπ
Οι κυβερνητικές πηγές υπενθυμίζουν ότι υπάρχουν δύο προβλέψεις στην αμερικανική νομοθεσία που απαγορεύουν την πώληση αμυντικού υλικού στην Τουρκία
F-35 των ΗΠΑ 5
Το plan b της κυβέρνησης για τους αγρότες με πρόστιμα – Σκέψεις για απάντηση με συλλαλητήριο στο Σύνταγμα
Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης έκανε λόγο για «παράνομες πράξεις» από τους αγρότες με την κατάληψη των δρόμων και συμπλήρωσε «υπάρχει δυνατότητα εφαρμογής του νόμου με μια σειρά διατάξεων
Τρακτέρ
33
Τα μηνύματα Μητσοτάκη στους αγρότες: Η προειδοποίηση για άμεσο τερματισμό των μπλόκων και οι αιχμές περί «τραμπούκων»
Ο στόχος της κυβέρνησης είναι να προσέλθουν σε διάλογο αγρότες που εκπροσωπούν όλα τα μπλόκα και ιδανικά εκπρόσωποι συνολικά του αγροτικού κόσμου
Κυριάκος Μητσοτάκης 27
Κυριάκος Μητσοτάκης: Τραμπουκίζουν αγρότες που θέλουν τον διάλογο για να μη σπάσει το μέτωπο
«Αντιστροφή της πραγματικότητας ότι τους δρόμους κλείνει η Τροχαία» - «Όσο πιο πολύ ταλαιπωρούνται οι πολίτες, τόσο οι αγρότες χάνουν το δίκιο των αιτημάτων τους, πόσο μάλλον όταν αρνούνται να προσέλθουν σε έναν διάλογο»
Κυριάκος Μητσοτάκης
331