Σάββατο, 27 Απρ.
16oC Αθήνα

Όλες οι εξελίξεις μετά τη συνάντηση Τσίπρα και Καμμένου – Συνεχής ενημέρωση

Όλες οι εξελίξεις μετά τη συνάντηση Τσίπρα και Καμμένου – Συνεχής ενημέρωση

Τέλος… εποχής για τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ. Συνεχής ενημέρωση με όλες τις πολιτικές εξελίξεις μετά τη συνάντηση Τσίπρα – Καμμένου.

Τέλος εποχής για τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ, μετά τη συνάντηση Τσίπρα – Καμμένου στο Μέγαρο Μαξίμου. Φεύγουν οι ΑΝΕΛ από την κυβέρνηση, και μένει να δούμε τι θα συμβεί με τους υπουργούς του κόμματος. Την ίδια στιγμή, ο Αλέξης Τσίπρας, μεταξύ άλλων δήλωσε: “Ευχαριστώ τον Πάνο Καμμένο για τη συνεργασία. Ζήτησα καθαρές λύσεις και θα ζητήσω άμεσα ψήφο εμπιστοσύνης”. “Το θέμα της Μακεδονίας δεν μου επιτρέπει να μη θυσιάσω την καρέκλα μου” είχε δηλώσει νωρίτερα ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος.

Ο Πάνος Καμμένος, στη συνέντευξη τύπου, διεμήνυσε ότι οι ΑΝΕΛ δεν θα δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση γιατί αυτή ουσιαστικά συνδέεται με τη Συμφωνία των Πρεσπών. “Λέμε όχι όσοι μείνουμε, αν δώσουμε ψήφο εμπιστοσύνης, θα είναι σαν να δίνουμε ψήφο εμπιστοσύνης στη Συμφωνία των Πρεσπών. Ο κ. Κόκκαλης αποφάσισε να πάρει το αεροπλάνο και να πάει στην Κίνα. Δεν θα περιμένουμε να μάθουμε τα νέα από την Κίνα. Όποιος ανταλλάξει την κυβερνητική του θέση με την ψήφο εμπιστοσύνης, θα διαγραφεί από τους ΑΝΕΛ”.

https://www.youtube.com/watch?v=k2Y1jwX9Z-E

Διαβάστε ακόμη: Αρχηγός ΓΕΕΘΑ ναύαρχος Αποστολάκης: Ποιος είναι ο νέος υπουργός Άμυνας

Λίγο νωρίτερα, στη δήλωσή του από το Μέγαρο Μαξίμου, ο πρωθυπουργός ΑΛέξης Τσίπρας, μεταξύ άλλων δήλωσε: “Έχω ενημερώσει τον πρόεδρο της Βουλής ότι θα ζητήσω ανανέωση της εμπιστοσύνης ώστε η κυβέρνηση να ολοκληρώσει τη θητεία της τον Οκτώβριο του ’19. Στις κρίσιμες στιγμές ο καθένας μας αναλαμβάνει την ευθύνη του. Το Σύνταγμα μου δίνει τη δυνατότητα, δεν το έκανα το ’15, δεν θα το κάνω ούτε τώρα: θα ζητήσω την εμπιστοσύνη της Βουλής για να προχωρήσω τις τομές που απαιτούνται. Και ο καθείς τις ευθύνες του”, κατέληξε στη δήλωσή του ο Αλέξης Τσίπρας.

Αναφερόμενος στον Πάνο Καμμένο, δήλωσε: “Μπροστά στο εθνικό συμφέρον δεν θα κάνω πίσω, δεν θα δειλιάσω. Υπουργός Άμυνας θα είναι ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Ναύαρχος Βαγγέλης Αποστολάκης. Είναι μήνυμα από την πλευρά μου ότι δεν θα διακινδυνεύσω την πορεία που έχουμε χαράξει.” Την Τρίτη θα γίνει η τελετή παράδωσης παραλαβής του υπουργείου Εθνικής Άμυνας από τον Πάνο Καμμένο στον αρχηγό ΓΕΕΘΑ, ναύαρχος Ευάγγελο Αποστολάκη. Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ σχεδόν δάκρυσε μιλώντας για τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ που αναλαμβάνει τα καθήκοντά του.

Μετά τη συνάντηση Τσίπρα – Καμμένου στο Μέγαρο Μαξίμου, ο κ. Καμμένος, εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, μεταξύ άλλων ανέφερε: “Το θέμα της Μακεδονίας δεν μου επιτρέπει να μη θυσιάσω την καρέκλα”.

Με αυτή τη φράση, ο Πάνος Καμμένος ανακοίνωσε, 47 λεπτά αφού μπήκε στο Μαξίμου, το τέλος της συνεργασίας ανάμεσα στους ΑΝΕΛ και τον ΣΥΡΙΖΑ.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις