Πολιτική

Οπαδική βία: Σε ανοιχτή γραμμή με UEFA η κυβέρνηση – «Ώρα για σκληρές αποφάσεις» – Τη Δευτέρα οι ανακοινώσεις

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Τη Δευτέρα στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης θα ανακοινώσει τις αποφάσεις της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση των φαινομένων οπαδικής βίας στα γήπεδα στη «σκιά» της δολοφονικής επίθεσης στον 31χρονο αστυνομικό στου Ρέντη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο λόγος της μετάθεσης των ανακοινώσεων για την οπαδική βία δύο ημέρες μετά τη σημερινή δίωρη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, είναι γιατί πρέπει να υπάρξει η σχετική συνεννόηση μεταξύ κυβέρνησης και UEFA.

Η εντολή του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη ήταν να μην υπάρξει καμία διαρροή στον Τύπο για τις αποφάσεις που ελήφθησαν στη σύσκεψη, που πραγματοποιήθηκε το πρωί του Σαββάτου (09.12.23) με τη συμμετοχή με τη συμμετοχή του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Γιάννη Οικονόμου, του υπουργού Δικαιοσύνης, Γιώργου Φλωρίδη του αναπληρωτή υπουργού Αθλητισμού, Γιάννη Βρούτση των υπουργών Επικρατείας Σταύρου Παπασταύρου και Άκης Σκέρτσου και του υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ Γιάννη Μπρατάκου. Παρών ήταν και ο διοικητής της ΕΥΠ Θεμιστοκλής Δεμίρης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο τραπέζι συζητήθηκαν η διακοπή σε όλους τους αγώνες των εθνικών πρωταθλημάτων (ποδόσφαιρο, μπάσκετ, βόλεϊ, κλπ.) μέχρι να υπάρξουν πρωτοβουλίες και από την πλευρά των διοικήσεων των ομάδων για την πάταξη των φαινομένων οπαδικής βίας.

Επίσης, συζητήθηκε οι αγώνες να διεξάγονται χωρίς φιλάθλους, ακόμη και να «σφραγιστούν» οι σύνδεσμοι των οργανωμένων οπαδών.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, αυτό το οποίο αποκλείστηκε, είναι το αίτημα της ΠΟΑΣΥ να αποσυρθεί η ΕΛΑΣ από τα γήπεδα. 

Είναι κοινή άποψη στην κυβέρνηση ότι αυτά τα φαινόμενα, που στοιχίζουν σε ανθρώπινες ζωές, δεν μπορούν να συνεχιστούν. «Τα ψέματα τελείωσαν, ήρθε η ώρα για σκληρές αποφάσεις» διαμηνύουν κυβερνητικές πηγές. 

Είχε προηγηθεί ο άδικος θάνατος του Άλκη Καμπανού, του Μιχάλη Κατσούρη και τώρα ο βαρύτατος τραυματισμός του 31χρονου αστυνομικού στου Ρέντη.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ελπίδα για τη Δημοκρατία: Καταφεύγει σε fake news ο Μητσοτάκης για να ανακόψει την πολιτική φθορά
«Όταν ο Πρωθυπουργός μιας χώρας επιδίδεται με τόση άνεση σε τόσα πολιτικά - και όχι μόνο - ψευδή, οφείλουμε να ανησυχούμε βαθιά για κάθε μέρα που συνεχίζει να κρατά τα ηνία της χώρας μας»
Μαρία Καρυστιανού 7
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε νέο νοσοκομείο στην Κω και αναβάθμιση του λιμανιού της Ρόδου – «Εκλογές το 27, είμαστε μαραθωνοδρόμοι»
Ο πρωθυπουργός έδωσε το «πράσινο φως» στον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου για την αξιοποίηση του κτιριακού συγκροτήματος του Παλιού Νοσοκομείου της Ρόδου
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη Ρόδο 48
ΝΔ: Μαρινάκης, Παπαστεργίου, Ρωμανός ανάμεσα στα πρώτα ονόματα των ψηφοδελτίων – «Μπαράζ» περιοδειών από γαλάζια στελέχη
«Πρόκειται για ένα μαραθώνιο δρόμο μέχρι τις εκλογές του 2027» δηλώνουν συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη, τονίζοντας ότι σε αυτόν τον αγώνα θα μετέχει συντεταγμένα όλη η ΝΔ
Μητσοτάκης σε εκδήλωση για τη λειτουργία του gov.gr 11
Crash test για Τσίπρα, Καρυστιανού και Ανδρουλάκη: ΕΛΑΣ, Ελπίδα και ΠΑΣΟΚ διεκδικούν τη 2η θέση – Τι δείχνουν οι δημοσκοπήσεις
Στη «μεγάλη εικόνα» καταγράφεται μια σταθερή πρωτιά της Νέας Δημοκρατίας, ενώ το νέο τρίγωνο της αντιπολίτευσης αναζητά ακόμη σαφές πολιτικό αφήγημα
Οι Αλέξης Τσίπρας, Μαρία Καρυστιανού και Νίκος Ανδρουλάκης 115
Μετωπική Καρυστιανού κατά ΔΣΑ για την αναβολή της εκδήλωσης: «Φίμωση του διαλόγου με παλαιοκομματικά κριτήρια»
Η «Ελπίδα για τη Δημοκρατία» αφήνει αιχμές για παρεμβάσεις από ΠΑΣΟΚ και ΝΔ και επισημαίνει ότι η εκδήλωση για τη Δικαιοσύνη αναβάλλεται, αλλά δεν ακυρώνεται
Μαρία Καρυστιανού