Τετάρτη, 24 Απρ.
19oC Αθήνα

Οργή και “βαριές” κουβέντες Μαξίμου για την υπόθεση Γεροβασίλη – ΝΔ: Είστε πανικοβλημένοι!

Οργή και “βαριές” κουβέντες Μαξίμου για την υπόθεση Γεροβασίλη – ΝΔ: Είστε πανικοβλημένοι!

– Πολιτικός σάλος από το δημοσίευμα για το πόθεν έσχες της Όλγας Γεροβασίλη
– Φέρεται να ήταν μέτοχος σε εταιρία που είχε σύμβαση με το δημόσιο ενώ ήταν βουλευτής
– Την παραίτησή της ζήτησαν Νέα Δημοκρατία και Ποτάμι
– Μαξίμου: Αν ευσταθούν όσα λέγονται για τη Γεροβασίλη, πρέπει να παραιτηθεί και ο Μητσοτάκης, δεν τον ενημέρωσαν;
– “Ήταν βουλευτής και ταυτόχρονα ιδιοκτήτης εφημερίδας που είχε συναλλαγές με το δημόσιο” λέει η κυβέρνηση για τον πρόεδρο της ΝΔ
– Καλεί και το Ποτάμι να κάνει… τάμα στον Άγιο Βασίλη για την πολιτική του επιβίωση!
– Ποτάμι: Διαψεύστε ή να παραιτηθεί η Γεροβασίλη – Δεν είναι απάντηση ούτε οι βρισιές ούτε οι “τρολιές”
– Θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης

Θέση στο σάλο που έχει ξεσπάσει γύρω από το όνομα της Όλγας Γεροβασίλη πήρε το Μέγαρο Μαξίμου, υπερασπιζόμενο την υπουργό Διοικητικής Ανασυγκρότησης και εξαπολύοντας δριμεία επίθεση τόσο κατά του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη όσο και της εφημερίδας Πρώτο Θέμα που δημοσιεύει το επίμαχο ρεπορτάζ.

Η εφημερίδα στην κυριακάτικη έκδοσή της (που λόγω Πρωτοχρονιάς κυκλοφόρησε το Σάββατο 31.12.2016) έχει πρωτοσέλιδο θέμα πως η Όλγα Γεροβασίλη ήταν τρία χρόνια παράνομα βουλευτής, με βάση το πόθεν έσχες της. Σύμφωνα πάντα με την εφημερίδα, η υπουργός ήταν μέτοχος σε ακτινοδιαγνωστικό κέντρο που είχε σύμβαση με το Δημόσιο και μεταβίβασε το ποσοστό της στο γιό της το 2015, ενώ είχε εκλεγεί βουλευτής το 2012.

Βάσει του άρθρου 57 του Συντάγματος, όποιος έχει εκλεγεί βουλευτής δεν μπορεί να είναι μέτοχος, ιδιοκτήτης, διοικητής ή μέλος του ΔΣ εταιρίας που αναλαμβάνει έργα, μελέτες ή προμήθειες Δημοσίου ή παρέχει υπηρεσίες στο Δημόσιο. Το δημοσίευμα αναφέρει πως η εταιρία στην οποία ήταν μέτοχος η Όλγα Γεροβασίλη είχε συναλλαγές με το Δημόσιο.

«Με την Αναθεώρηση του Συντάγματος του 2008 καταργήθηκε η διάταξη του άρθρου 57, η οποία όριζε ότι “τα καθήκοντα του βουλευτή είναι επίσης ασυμβίβαστα με την άσκηση οποιουδήποτε επαγγέλματος”» αναφέρει σε δήλωσή της η Όλγα Γεροβασίλη

Με τη Νέα Δημοκρατία να τοποθετείται επί του θέματος και να ζητά την παραίτηση της Όλγας Γεροβασίλη, απειλώντας μάλιστα πως τίποτα δεν θα μείνει ατιμώρητο, το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού εξέδωσε μια οργισμένη ανακοίνωση τόσο κατά του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας όσο και κατά της εφημερίδας!

“Μιλά” για «βούρκο» και «συγκοινωνούντα δοχεία», σημειώνοντας ότι «η ΝΔ συνεχίζει να καλύπτει την πλήρη απουσία των πολιτικών της επιχειρημάτων με τις υπηρεσίες του κομιστή και άλλων υπό κατάρρευση εκδοτών, που παίζουν τα ρέστα τους για να μην πληρώσουν και να συνεχίσουν να απομυζούν το Δημόσιο και τις τράπεζες».

«Δεν περιμέναμε τίποτα καλύτερο. Το παρελθόν του κ. Μητσοτάκη προδιαγράφει, εξάλλου, και το μέλλον του. Άλλωστε από “μαύρα” (και για να μην παρεξηγηθούμε, εννοούμε ταμεία) γνωρίζει αρκετά…», αναφέρει η ανακοίνωση και πριν ευχηθεί… καλή χρονιά διερωτάται αν ενημέρωσε κανείς τον Κυριάκο Μητσοτάκη «ότι αν ευσταθούν στο παραμικρό τα όσα γράφονται θα πρέπει να παραιτηθεί άμεσα γιατί την ίδια περίοδο ήταν βουλευτής και ταυτόχρονα ιδιοκτήτης εφημερίδας που είχε συναλλαγές με το δημόσιο;!».

Από την επίθεση δεν… γλιτώνει το Ποτάμι, που νωρίτερα με ανακοίνωσή του είχε ζητήσει από τον πρωθυπουργό να απομακρύνει την Όλγα Γεροβασίλη από την κυβέρνηση αν εκείνη δεν παραιτηθεί. «Το Ποτάμι, απλά επιβεβαιώνει ότι σέρνεται πίσω από τον Κυρ. Μητσοτάκη, ελπίζοντας στην πολιτική του επιβίωση. Είναι μάταιο, καλύτερα να κάνει… τάμα στον Άγιο Βασίλη!», αναφέρει το Μαξίμου.

Όλη η ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού

Συγκοινωνούντα δοχεία και επισήμως, πλέον, ο Κυρ. Μητσοτάκης με το Πρώτο Θέμα, εφημερίδα του κομιστή, κ. Θ. Αναστασιάδη, που θέτει υπό τη σκέπη του “δημοσιογραφικά ορφανά” του κ. Στ. Ψυχάρη, έχοντας περιμαζέψει και τον αποδεδειγμένα κοινό συκοφάντη, κ. Β. Χιώτη -με τα ψεύδη του για τον Γ. Κατρούγκαλο και το “λάθος” για το σπίτι του πρωθυπουργού. Σήμερα ο ίδιος άνθρωπος ανακαλύπτει το “σκάνδαλο του αιώνα” στο πρόσωπο της Όλγας Γεροβασίλη.

Η ΝΔ, και προσωπικά ο κ. Μητσοτάκης, έδωσε το franchise της διαπλοκής και του βούρκου στον εκδότη που συνεχίζει τη “δημοσιογραφία”, όπως την ξεκίνησε: με φόντο το μαύρο. Από τη “Μαύρη τρύπα” και το ξέπλυμα νεοναζί, στις μαύρες σακούλες με τα εκατομμύρια. Δεν περιμέναμε τίποτα καλύτερο. Το παρελθόν του κ. Μητσοτάκη προδιαγράφει, εξάλλου, και το μέλλον του. Άλλωστε από “μαύρα” (και για να μην παρεξηγηθούμε, εννοούμε ταμεία) γνωρίζει αρκετά…

Η ΝΔ συνεχίζει να καλύπτει την πλήρη απουσία των πολιτικών της επιχειρημάτων με τις υπηρεσίες του κομιστή και άλλων υπό κατάρρευση εκδοτών, που παίζουν τα ρέστα τους για να μην πληρώσουν και να συνεχίσουν να απομυζούν το Δημόσιο και τις τράπεζες.

Ο κ. Μητσοτάκης συνεχίζει να κάνει σημαία του τον βούρκο: από τα ψεύδη για τον Γ. Κατρούγκαλο μέχρι την υιοθέτηση των ανυπόστατων και ψευδών δημοσιευμάτων για την Όλγα Γεροβασίλη. Τον ενημέρωσε, άραγε, κανείς ότι αν ευσταθούν στο παραμικρό τα όσα γράφονται θα πρέπει να παραιτηθεί άμεσα γιατί την ίδια περίοδο ήταν βουλευτής και ταυτόχρονα ιδιοκτήτης εφημερίδας που είχε συναλλαγές με το δημόσιο;!

Καλή χρονιά!

ΥΓ. Το Ποτάμι, απλά επιβεβαιώνει ότι σέρνεται πίσω από τον Κυρ. Μητσοτάκη, ελπίζοντας στην πολιτική του επιβίωση. Είναι μάταιο, καλύτερα να κάνει… τάμα στον Άγιο Βασίλη!

Η απάντηση της ΝΔ

«Λιτή» αλλά σκληρή ήταν η απάντηση της Νέας Δημοκρατίας στην ανακοίνωση του Μαξίμου. Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατηγορεί την κυβέρνηση πως έχει καταληφθεί από πανικό και τονίζει πως όσο κι αν ενοχλείται, η νομιμότητα και η κανονικότητα θα επιστρέψουν στη χώρα. Και κλείνει με… ευχές για καλή χρονιά!

«Το Μέγαρο Μαξίμου έχει καταληφθεί από πανικό.

Όσο κι αν ενοχλούνται, η νομιμότητα και η κανονικότητα θα επιστρέψουν στη χώρα.

Αυτό ισχύει και για την περίπτωση της κυρίας Γεροβασίλη.

Καλή χρονιά!».

Απάντηση στα όσα αναφέρει το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού έδωσε και το Ποτάμι. «Οι γνωστοί ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Αντί να απαντήσουν βρίζουν. Τσιμουδιά για την ουσία της υπόθεσης της κυρίας Γεροβασίλη. Το ίδιο που κάνουν πάντα: από τα ταξίδια του κ. Παππά στο Καράκας ως τις offshore της Αυγής. Τους καλούμε ή να διαψεύσουν το δημοσίευμα ή να παραιτηθεί η κυρία Γεροβασίλη. Απάντηση δεν είναι ούτε οι ύβρεις τους ούτε οι “τρολιές” τους».

Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Παύλος Χρηστίδης αναφέρει σε ανακοίνωσή του: «Οι καταγγελίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας για την κυρία Γεροβασίλη είναι ιδιαίτερα σοβαρές. Οι αρμόδιοι θεσμοί οφείλουν άμεσα να ελέγξουν και να ρίξουν άπλετο φως στο πόθεν έσχες του κυβερνητικού στελέχους».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε