Πολιτική

Οργή Τσίπρα για τα «Μακεδονικά» κρασιά! «Θα γίνω χωροφύλαξ, παραβιάζουν την Συμφωνία!»

Ο γνωστός οινοποιός Ευάγγελος Γεροβασιλείου έδειξε ντοκουμέντα στον πρωθυπουργό. Κρασιά με τον Μέγα Αλέξανδρο που διαφημίζονται ως Μακεδονικά! Ο διάλογος του πρωθυπουργού με τον Έλληνα επιχειρηματία.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο πρωθυπουργός κατά την επίσκεψή του στην Θεσσαλονίκη συναντήθηκε με 40 επιχειρηματίες στο Μακεδονία Παλλάς. Ένας όμως εξ’ αυτών τον περίμενε με μεγάλη ανυπομονησία. Ο γνωστός οινοποιός Ευάγγελος Γεροβασιλείου ήταν εξοργισμένος με όσα έζησε πρόσφατα στην Γερμανία στην διεθνή έκθεση κρασιού Prowein και γράφτηκαν από σχεδόν όλα τα ελληνικά ΜΜΕ. Ήταν οι προκλήσεις των Σκοπιανών οι οποίοι παραβιάζοντας κατάφωρα την Συμφωνία των Πρεσπών στο περίπτερό τους διαφήμιζαν τα κρασιά τους ως «Wines of Macedonia».

[read4more]

Ο κ. Γεροβασιλείου σύμφωνα με την εφημερίδα ΕΣΤΙΑ, φωτογράφισε τα προϊόντα που είχαν εκτεθεί σε ένα μεγαλειώδες περίπτερο, σε σχέση με το μέγεθος της χώρας που εκπροσωπούνταν, και τα έδειξε στον πρωθυπουργό. Ήταν δυο κρασιά, λευκό και κόκκινο που στις ετικέτες τους είχαν τις μορφές και τα ονόματα του Μεγάλου Αλεξάνδρου και του Ερμή.

tsiprasepixeirhmaties

Επίσης, έδειξε στον πρωθυπουργό φωτογραφία της ποικιλίας των Σκοπιανών που έχει τον τίτλο «Big Macedonian Red» και εικόνα του τουριστικού περιπτέρου μαμούθ της Βόρειας Μακεδονίας. Μόνο, που το όνομα Βόρεια Μακεδονία ήταν με μικρά γράμματα δίπλα στην φράση υπουργείο Τουρισμού, ενώ στο κέντρο του περιπτέρου έγραφε με μεγάλα γράμματα «Μακεδονία», σκέτο!

Αφού τα έδειξε όλα αυτά ο κ. Γεροβασιλείου στον πρωθυπουργό, εκείνος είχε μείνει έκπληκτος και άκουσε αυτά που είχε να του πει ο Μακεδόνας επιχειρηματίας.

krasia

«Αυτοί οι άνθρωποι κύριε πρόεδρε θέλουν προσοχή. Το κρασί που μπαίνει σε σπίτια και σερβίρεται σε καταστήματα σε χιλιάδες ανθρώπους δεν είναι ανώνυμο προϊόν. Ειδικώς όταν φέρει πάνω του εθνικά σύμβολα. Και ο Μέγας Αλέξανδρος είναι εθνικό σύμβολο».

Τότε, σύμφωνα με την ΕΣΤΙΑ, ο πρωθυπουργός του απάντησε: «Φέρτε τα! Τα θέλω! Αυτά είναι ντοκουμέντα ότι παραβιάζεται η Συμφωνία των Πρεσπών. Καλά κάνατε και τα φωτογραφίσατε. Αυτά θα μας βοηθήσουν! Δυστυχώς πρέπει να παίξουμε λίγο και τον χωροφύλακα τώρα!»

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
ΚΥΣΕΑ: Την Πέμπτη το «πράσινο φως» για την «Ασπίδα του Αχιλλέα» και νέα εξοπλιστικά
Στην συνεδρίαση, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, αναμένεται να εγκριθούν τα ισραηλινά αντιαεροπορικά συστήματα, τα C-390 Millennium, τα UAV V-BAT και Heron, καθώς και τα υποβρύχια Victa
Πύραυλοι
O Γιώργος Βλάχος ανάβει φωτιές στη ΝΔ: Δεν βλέπει αυτοδυναμία και δεν αποκλείει συνεργασία με Σαμαρά – «Όλα μπαίνουν στο τραπέζι μετά τις εκλογές»
Ο βουλευτής Α' Ανατολικής Αττικής δεν αποκλείει το σενάριο αλλαγής ηγεσίας και επαναλαμβάνει τη διαφωνία του για το ασυμβίβαστο βουλευτή - υπουργού
Γιώργος Βλάχος 13
Η ΕΛΑΣ απαντά σε ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Αριστερά για τα μη κρατικά πανεπιστήμια: «Δεν θα τα καταργήσουμε, θα αλλάξουμε ριζικά τον νόμο Πιερρακάκη»
Η τομεάρχης Παιδείας του κόμματος Τσίπρα επικαλείται την ασφάλεια δικαίου και προειδοποιεί ότι δεν πρέπει να δημιουργηθεί ένα «ανεξέλεγκτο Ελ Ντοράντο πανεπιστημιακής εκπαίδευσης»
ΕΛΑΣ για Παιδεία
«Σφάχτηκαν» Αντωνοπούλου - Βούλτεψη για τον ΟΠΕΚΕΠΕ: «Η Δεξιά στήνει πελατειακά δίκτυα» – «Εσείς μοιράζατε θέσεις με τον Καμμένο»
Η αντιπαράθεση ξέφυγε από τα όρια της υπόθεσης, με εκατέρωθεν αιχμές για πελατειακά δίκτυα, ρουσφέτια, τον Αλέξη Τσίπρα και προσωπικές αναφορές
Βούλτεψη και Αντωνοπούλου
Σκληρό σφυροκόπημα της ΕΛΑΣ σε Μητσοτάκη: Φιέστα στο ΟΑΚΑ πάνω στα ερείπια της εγκατάλειψης
Σφοδρή επίθεση της Ελληνικής Αριστερής Συμπαράταξης στον πρωθυπουργό μετά την επίσκεψή του στις ολυμπιακές εγκαταστάσεις, κατηγορεί την κυβέρνηση για επταετή αδιαφορία
OAKA 22
Μητσοτάκης: Το 2030 η Ελλάδα θα είναι μια πολύ καλύτερη χώρα – 23 δις ευρώ για επενδύσεις σε βάθος 5ετιας
Το Εθνικό Πρόγραμμα Ανάπτυξης αποτελεί το κεντρικό θεσμικό πλαίσιο για τον σχεδιασμό, τη διαχείριση, την παρακολούθηση και τον έλεγχο των έργων που χρηματοδοτούνται αποκλειστικά από τους εθνικούς πόρους
Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην εκδήλωση που διοργανώνει το Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών για την παρουσίαση του Εθνικού Προγράμματος Ανάπτυξης 2026-2030  στο Ωδείο Αθηνών.   Τρίτη 21 Ιουλίου 2026 (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ
Ανανεώθηκε πριν 3 ώρες
37