Πολιτική

Οργή Τσίπρα για τα «Μακεδονικά» κρασιά! «Θα γίνω χωροφύλαξ, παραβιάζουν την Συμφωνία!»

Ο γνωστός οινοποιός Ευάγγελος Γεροβασιλείου έδειξε ντοκουμέντα στον πρωθυπουργό. Κρασιά με τον Μέγα Αλέξανδρο που διαφημίζονται ως Μακεδονικά! Ο διάλογος του πρωθυπουργού με τον Έλληνα επιχειρηματία.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο πρωθυπουργός κατά την επίσκεψή του στην Θεσσαλονίκη συναντήθηκε με 40 επιχειρηματίες στο Μακεδονία Παλλάς. Ένας όμως εξ’ αυτών τον περίμενε με μεγάλη ανυπομονησία. Ο γνωστός οινοποιός Ευάγγελος Γεροβασιλείου ήταν εξοργισμένος με όσα έζησε πρόσφατα στην Γερμανία στην διεθνή έκθεση κρασιού Prowein και γράφτηκαν από σχεδόν όλα τα ελληνικά ΜΜΕ. Ήταν οι προκλήσεις των Σκοπιανών οι οποίοι παραβιάζοντας κατάφωρα την Συμφωνία των Πρεσπών στο περίπτερό τους διαφήμιζαν τα κρασιά τους ως «Wines of Macedonia».

[read4more]

Ο κ. Γεροβασιλείου σύμφωνα με την εφημερίδα ΕΣΤΙΑ, φωτογράφισε τα προϊόντα που είχαν εκτεθεί σε ένα μεγαλειώδες περίπτερο, σε σχέση με το μέγεθος της χώρας που εκπροσωπούνταν, και τα έδειξε στον πρωθυπουργό. Ήταν δυο κρασιά, λευκό και κόκκινο που στις ετικέτες τους είχαν τις μορφές και τα ονόματα του Μεγάλου Αλεξάνδρου και του Ερμή.

tsiprasepixeirhmaties

Επίσης, έδειξε στον πρωθυπουργό φωτογραφία της ποικιλίας των Σκοπιανών που έχει τον τίτλο «Big Macedonian Red» και εικόνα του τουριστικού περιπτέρου μαμούθ της Βόρειας Μακεδονίας. Μόνο, που το όνομα Βόρεια Μακεδονία ήταν με μικρά γράμματα δίπλα στην φράση υπουργείο Τουρισμού, ενώ στο κέντρο του περιπτέρου έγραφε με μεγάλα γράμματα «Μακεδονία», σκέτο!

Αφού τα έδειξε όλα αυτά ο κ. Γεροβασιλείου στον πρωθυπουργό, εκείνος είχε μείνει έκπληκτος και άκουσε αυτά που είχε να του πει ο Μακεδόνας επιχειρηματίας.

krasia

«Αυτοί οι άνθρωποι κύριε πρόεδρε θέλουν προσοχή. Το κρασί που μπαίνει σε σπίτια και σερβίρεται σε καταστήματα σε χιλιάδες ανθρώπους δεν είναι ανώνυμο προϊόν. Ειδικώς όταν φέρει πάνω του εθνικά σύμβολα. Και ο Μέγας Αλέξανδρος είναι εθνικό σύμβολο».

Τότε, σύμφωνα με την ΕΣΤΙΑ, ο πρωθυπουργός του απάντησε: «Φέρτε τα! Τα θέλω! Αυτά είναι ντοκουμέντα ότι παραβιάζεται η Συμφωνία των Πρεσπών. Καλά κάνατε και τα φωτογραφίσατε. Αυτά θα μας βοηθήσουν! Δυστυχώς πρέπει να παίξουμε λίγο και τον χωροφύλακα τώρα!»

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
ΠΑΣΟΚ κατά Λαζαρίδη για την επίθεση στη Γιαννακοπούλου: «Να τον χαίρεται η ΝΔ – Η αξιοπιστία του είναι ανάλογη των πτυχίων του»
Η Χαριλάου Τρικούπη καταγγέλλει «χυδαία προσωπική επίθεση» του «γαλάζιου» βουλευτή και στρέφει τα πυρά της κατά του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη - «Την ευθύνη για τον βούρκο την έχει προσωπικά»
ΠΑΣΟΚ, Γραφεία
Γεραπετρίτης για τουρκολιβυκό μνημόνιο: «Δεν υπάρχει περίπτωση να εφαρμοστεί» – Τι είπε για τα 12 ναυτικά μίλια
«Άκυρο και ανυπόστατο, δεν παράγει κανένα νομικό αποτέλεσμα», ξεκαθαρίζει ο υπουργός Εξωτερικών - Η ευρωπαϊκή αντίδραση, το καλώδιο Ελλάδας - Κύπρου και η αιχμηρή απάντηση στον Αντώνη Σαμαρά
Γιώργος Γεραπετρίτης 10
Δημοσκόπηση GPO: Στο 29,4% η ΝΔ, στο 15,7% η ΕΛΑΣ, εκτός Βουλής Καρυστιανού και Συμμαχία Ελλήνων – Αυτοδύναμη κυβέρνηση θέλουν οι πολίτες
Προβάδισμα 13,7 μονάδων για τη «γαλάζια» παράταξη έναντι του κόμματος Τσίπρα, ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία - Στο 10,5% η δυνητική ψήφος σε Σαμαρά
Αλέξης Τσίπρας και Κυριάκος Μητσοτάκης 28
Προβάδισμα σχεδόν επτά μονάδων για την ΕΛΑΣ στην Αττική - Το ζητούμενο για τον Αλέξη Τσίπρα
Η δημοσκόπηση της Opinon Poll αποτυπώνει σαφή διαφορά μεταξύ Αμαλίας και Χαριλάου Τρικούπη στο Λεκανοπέδιο, τροφοδοτώντας τη συζήτηση για τους πολιτικούς συσχετισμούς στην αντιπολίτευση
O Αλέξης Τσίπρας 11
Το ΠΑΣΟΚ ζητά εξηγήσεις από την κυβέρνηση και ευρωπαϊκές κυρώσεις για το τουρκολιβυκό μνημόνιο - «Η υπεράσπιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων κρίνεται στην πράξη»
Απαντήσεις για τις διαπραγματεύσεις με τη Λιβύη και την ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας - Κύπρου ζητά η Χαριλάου Τρικούπη, καταγγέλλοντας παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου
ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ