Πολιτική

Οργή Τσίπρα για τα «Μακεδονικά» κρασιά! «Θα γίνω χωροφύλαξ, παραβιάζουν την Συμφωνία!»

Ο γνωστός οινοποιός Ευάγγελος Γεροβασιλείου έδειξε ντοκουμέντα στον πρωθυπουργό. Κρασιά με τον Μέγα Αλέξανδρο που διαφημίζονται ως Μακεδονικά! Ο διάλογος του πρωθυπουργού με τον Έλληνα επιχειρηματία.

Ο πρωθυπουργός κατά την επίσκεψή του στην Θεσσαλονίκη συναντήθηκε με 40 επιχειρηματίες στο Μακεδονία Παλλάς. Ένας όμως εξ’ αυτών τον περίμενε με μεγάλη ανυπομονησία. Ο γνωστός οινοποιός Ευάγγελος Γεροβασιλείου ήταν εξοργισμένος με όσα έζησε πρόσφατα στην Γερμανία στην διεθνή έκθεση κρασιού Prowein και γράφτηκαν από σχεδόν όλα τα ελληνικά ΜΜΕ. Ήταν οι προκλήσεις των Σκοπιανών οι οποίοι παραβιάζοντας κατάφωρα την Συμφωνία των Πρεσπών στο περίπτερό τους διαφήμιζαν τα κρασιά τους ως «Wines of Macedonia».

[read4more]

Ο κ. Γεροβασιλείου σύμφωνα με την εφημερίδα ΕΣΤΙΑ, φωτογράφισε τα προϊόντα που είχαν εκτεθεί σε ένα μεγαλειώδες περίπτερο, σε σχέση με το μέγεθος της χώρας που εκπροσωπούνταν, και τα έδειξε στον πρωθυπουργό. Ήταν δυο κρασιά, λευκό και κόκκινο που στις ετικέτες τους είχαν τις μορφές και τα ονόματα του Μεγάλου Αλεξάνδρου και του Ερμή.

tsiprasepixeirhmaties

Επίσης, έδειξε στον πρωθυπουργό φωτογραφία της ποικιλίας των Σκοπιανών που έχει τον τίτλο «Big Macedonian Red» και εικόνα του τουριστικού περιπτέρου μαμούθ της Βόρειας Μακεδονίας. Μόνο, που το όνομα Βόρεια Μακεδονία ήταν με μικρά γράμματα δίπλα στην φράση υπουργείο Τουρισμού, ενώ στο κέντρο του περιπτέρου έγραφε με μεγάλα γράμματα «Μακεδονία», σκέτο!

Αφού τα έδειξε όλα αυτά ο κ. Γεροβασιλείου στον πρωθυπουργό, εκείνος είχε μείνει έκπληκτος και άκουσε αυτά που είχε να του πει ο Μακεδόνας επιχειρηματίας.

krasia

«Αυτοί οι άνθρωποι κύριε πρόεδρε θέλουν προσοχή. Το κρασί που μπαίνει σε σπίτια και σερβίρεται σε καταστήματα σε χιλιάδες ανθρώπους δεν είναι ανώνυμο προϊόν. Ειδικώς όταν φέρει πάνω του εθνικά σύμβολα. Και ο Μέγας Αλέξανδρος είναι εθνικό σύμβολο».

Τότε, σύμφωνα με την ΕΣΤΙΑ, ο πρωθυπουργός του απάντησε: «Φέρτε τα! Τα θέλω! Αυτά είναι ντοκουμέντα ότι παραβιάζεται η Συμφωνία των Πρεσπών. Καλά κάνατε και τα φωτογραφίσατε. Αυτά θα μας βοηθήσουν! Δυστυχώς πρέπει να παίξουμε λίγο και τον χωροφύλακα τώρα!»

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Παύλος Μαρινάκης: Πρέπει κάποιοι που δολοφονούν χαρακτήρες να κοιταχτούν στον καθρέφτη, εδώ και 3 χρόνια βιώνουμε στοχοποίηση
«Είμαι βέβαιος ότι θα κερδίσει την μάχη γιατί γνωρίζω πόσο δυνατός άνθρωπος είναι» είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για τον Γιώργο Μυλωνάκη
Παύλος Μαρινάκης
Ευτύχης Αρχοντάκης: Ο Χανιώτης γιατρός που χειρούργησε τον Γιώργο Μυλωνάκη είναι «σωτήρας» πολλών ασθενών
«Έχουμε 10 ημέρες αγωνίας για να έχει το ιατρικό προσωπικό μία καλύτερη εικόνα», λέει ο Ευτύχιος Αρχοντάκης για τη μετεγχειρητική κατάσταση του υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ
Γιώργος Μυλωνάκης
Τηλεδιάσκεψη ηγετών για την προστασία ανηλίκων στο διαδίκτυο – Ευρωπαϊκή ηλικία ψηφιακής ενηλικίωσης πρότεινε ο Μητσοτάκης
O Πρωθυπουργός ενημέρωσε για την απόφαση της Ελλάδας να νομοθετήσει σύντομα την απαγόρευση πρόσβασης ανηλίκων κάτω των 15 ετών σε social media, μέτρο που θα ισχύσει από την 1η Ιανουαρίου 2027
Κυριάκος Μητσοτάκης