Πολιτική

Οργή Τσίπρα για τα «Μακεδονικά» κρασιά! «Θα γίνω χωροφύλαξ, παραβιάζουν την Συμφωνία!»

Ο γνωστός οινοποιός Ευάγγελος Γεροβασιλείου έδειξε ντοκουμέντα στον πρωθυπουργό. Κρασιά με τον Μέγα Αλέξανδρο που διαφημίζονται ως Μακεδονικά! Ο διάλογος του πρωθυπουργού με τον Έλληνα επιχειρηματία.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο πρωθυπουργός κατά την επίσκεψή του στην Θεσσαλονίκη συναντήθηκε με 40 επιχειρηματίες στο Μακεδονία Παλλάς. Ένας όμως εξ’ αυτών τον περίμενε με μεγάλη ανυπομονησία. Ο γνωστός οινοποιός Ευάγγελος Γεροβασιλείου ήταν εξοργισμένος με όσα έζησε πρόσφατα στην Γερμανία στην διεθνή έκθεση κρασιού Prowein και γράφτηκαν από σχεδόν όλα τα ελληνικά ΜΜΕ. Ήταν οι προκλήσεις των Σκοπιανών οι οποίοι παραβιάζοντας κατάφωρα την Συμφωνία των Πρεσπών στο περίπτερό τους διαφήμιζαν τα κρασιά τους ως «Wines of Macedonia».

[read4more]

Ο κ. Γεροβασιλείου σύμφωνα με την εφημερίδα ΕΣΤΙΑ, φωτογράφισε τα προϊόντα που είχαν εκτεθεί σε ένα μεγαλειώδες περίπτερο, σε σχέση με το μέγεθος της χώρας που εκπροσωπούνταν, και τα έδειξε στον πρωθυπουργό. Ήταν δυο κρασιά, λευκό και κόκκινο που στις ετικέτες τους είχαν τις μορφές και τα ονόματα του Μεγάλου Αλεξάνδρου και του Ερμή.

tsiprasepixeirhmaties

Επίσης, έδειξε στον πρωθυπουργό φωτογραφία της ποικιλίας των Σκοπιανών που έχει τον τίτλο «Big Macedonian Red» και εικόνα του τουριστικού περιπτέρου μαμούθ της Βόρειας Μακεδονίας. Μόνο, που το όνομα Βόρεια Μακεδονία ήταν με μικρά γράμματα δίπλα στην φράση υπουργείο Τουρισμού, ενώ στο κέντρο του περιπτέρου έγραφε με μεγάλα γράμματα «Μακεδονία», σκέτο!

Αφού τα έδειξε όλα αυτά ο κ. Γεροβασιλείου στον πρωθυπουργό, εκείνος είχε μείνει έκπληκτος και άκουσε αυτά που είχε να του πει ο Μακεδόνας επιχειρηματίας.

krasia

«Αυτοί οι άνθρωποι κύριε πρόεδρε θέλουν προσοχή. Το κρασί που μπαίνει σε σπίτια και σερβίρεται σε καταστήματα σε χιλιάδες ανθρώπους δεν είναι ανώνυμο προϊόν. Ειδικώς όταν φέρει πάνω του εθνικά σύμβολα. Και ο Μέγας Αλέξανδρος είναι εθνικό σύμβολο».

Τότε, σύμφωνα με την ΕΣΤΙΑ, ο πρωθυπουργός του απάντησε: «Φέρτε τα! Τα θέλω! Αυτά είναι ντοκουμέντα ότι παραβιάζεται η Συμφωνία των Πρεσπών. Καλά κάνατε και τα φωτογραφίσατε. Αυτά θα μας βοηθήσουν! Δυστυχώς πρέπει να παίξουμε λίγο και τον χωροφύλακα τώρα!»

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κυριάκος Μητσοτάκης: Είμαστε αφοσιωμένοι στην ΕΕ αλλά θα τιμήσουμε και τη συμμαχία με τις ΗΠΑ
Η θέση της Ελλάδας στις γεωπολιτικές ανακατατάξεις, η στρατηγική σχέση με την Ουάσιγκτον, η ευρωπαϊκή άμυνα και η Ουκρανία στο επίκεντρο της συζήτησης του πρωθυπουργού με την Κριστιάν Αμανπούρ
Μητσοτάκης
Την Τετάρτη η συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ για την εκλογή Κυρανάκη – Τα αβαντάζ της επιλογής Μητσοτάκη
Η πρώτη συνεδρίαση της νέας Πολιτικής Επιτροπής μετά το 16ο Συνέδριο θεωρείται κομβικό βήμα για την οργανωτική ανασύνταξη της κυβερνητικής παράταξης και την επανασύνδεση με τη βάση ενόψει εκλογών
Μητσοτάκης και Κυρανάκης
ΕΛΑΣ κατά Μητσοτάκη για Gov.gr: «Πιθανότατα αναφερόταν σε άλλη κυβέρνηση, ψηφιακό άλμα στο κενό της διαφθοράς
Η εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Τσίπρα απαντά στις αναφορές του πρωθυπουργού για τον ψηφιακό μετασχηματισμό του κράτους, κατηγορώντας την κυβέρνηση για εξάρτηση από εταιρείες, απευθείας αναθέσεις και παραβίαση προσωπικών δεδομένων
Η Θεώνη Κουφονικολάκου
6
«Φωτιά» στη Βουλή για το μεταναστευτικό: Το ρητορικό ερώτημα Βορίδη για τις βάρκες, η παρέμβαση Καιρίδη και τα πυρά του ΚΚΕ
Σε πεδίο σκληρής αντιπαράθεσης εξελίχθηκε η συζήτηση για το Σύμφωνο Μετανάστευσης και Ασύλου, με τον Θάνο Πλεύρη να υποστηρίζει ότι το μεγάλο στοίχημα είναι οι επιστροφές
Μάκης Βορίδης 10