Πολιτική

Οριστικό! Αποχώρηση από το Κίνημα Αλλαγής αποφάσισε το Ποτάμι

- Γεγονός είναι πλέον το διαζύγιο στον... γάμο ανάμεσα στο Ποτάμι και το ΚΙΝΑΛ - 97 στελέχη του Ποταμιού ψήφισαν υπέρ της αποχώρησης, 16 κατά και 5 λευκά - Κεντρική πολιτική ομιλία του Σταύρου Θεοδωράκη που χαρακτήρισε το ΚΙΝΑΛ νέο ΠΑΣΟΚ

Τη λήξη ενός προαναγγελθέντος γάμου με το Κίνημα Αλλαγής επισφράγισε το απόγευμα η ψηφοφορία στο Ποτάμι. Τα αποτελέσματα της κάλπης ήταν συντριπτικά υπέρ της αυτόνομης πορείας του κόμματος, καθώς 97 στελέχη ψήφισαν διαζύγιο έναντι 16 που ήθελαν να συνεχιστεί η κοινή πορεία με το ΚΙΝΑΛ και 5 έριξαν λευκό.

Η πρόταση που κατέθεσε ο Σταύρος Θεοδωράκης προβλέπει συνέδριο του Ποταμιού τον Οκτώβριο για την έγκριση πολιτικών θέσεων, την πολιτική συνεργασιών και εκλογή νέων ηγετικών οργάνων

Νωρίτερα παρεμβαίνοντας στη συζήτηση ενοχλημένος από την κριτική που δέχθηκε για τις επιλογές του ανέφερε, κατά πληροφορίες, ότι είναι “υβριστικό να λέγεται ότι το Ποτάμι θα αντικαταστήσει τους ΑΝΕΛ στην κυβέρνηση με τον ΣΥΡΙΖΑ”.

Εξηγώντας την αρχική υποστήριξη στο εγχείρημα του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς, ο κ. Θεοδωράκης διευκρίνισε ότι στόχος του ήταν να προσθέσει δυνάμεις.

Δυστυχώς, όμως, πρόσθεσε, αυτό δεν έγινε πράξη. Γι’ αυτό και πρέπει να δοθεί λύση, η οποία πρέπει να είναι η αποχώρηση από το Κίνημα Αλλαγής. Η αποσύνδεση του Ποταμιού από τη Χαριλάου Τρικούπη, όπως επισήμανε.

Επειδή, σύμφωνα με την πλειοψηφία των στελεχών του, το Κίνημα Αλλαγής θυμίζει πολύ ΠΑΣΟΚ, ο Σταύρος Θεοδωράκης εξήγησε ότι η επιλογή των χωριστών δρόμων είναι καλύτερη από αντάρτικο στο εσωτερικό. Γιατί κάτι τέτοιο θα ήταν επιζήμιο και για το Κίνημα Αλλαγής και για το Ποτάμι, όπως συμπλήρωσε.

Το Ποτάμι… κυλάει αλλού

Μόλις τρεις μήνες διήρκεσε ο πολιτικός γάμος με το ΚΙΝΑΛ, αφού το ιδρυτικό συνέδριο του νεοπαγούς φορέα της κεντροαριστεράς πραγματοποιήθηκε μόλις πριν 90 ημέρες.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε σήμερα το πρωί με την Φώφη Γεννηματά, ο Σταύρος Θεοδωράκης εξήγησε τους λόγους που επιλέγει την αυτόνομη πορεία για το Ποτάμι. Παράλληλα, μετέφερε στην επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής ότι είναι προς το κοινό όφελος να κρατηθούν χαμηλοί τόνοι στο συναινετικό διαζύγιο, κι ο ίδιος δεν προτίθεται να προκαλέσει εντάσεις ή να ευνοήσει πόλεμο ανακοινώσεων.

Αφορμή του διαζυγίου ήταν το θέμα της Συμφωνίας για το Σκοπιανό, καθώς η μεν Φώφη Γεννηματά είναι αντίθετη, ενώ ο πρόεδρος του Ποταμιού έχε διαφορετική προσέγγιση.

Στο μήνυμά του το μεσημέρι στην συνεδρίαση των στελεχών του κόμματός του, ο Σταύρος Θεοδωράκης, εμμέσως πλην σαφώς, έδωσε το στίγμα των της επόμενης ημέρας, στέλνοντας μήνυμα συνεργασίας προς τις λοιπές δυνάμεις του προοδευτικού χώρου.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Αλέξης Τσίπρας: Εμείς θα πάρουμε ξανά το πρωτάθλημα όταν θα έχουμε στέρεο, εναλλακτικό σχέδιο διακυβέρνησης
«Αναγκαία η επανίδρυση της προοδευτικής παράταξης, διότι καμία από τις υπάρχουσες δυνάμεις του προοδευτικού δημοκρατικού χώρου δεν μπορεί, ανεξαρτήτως από το αν θέλουν»
Αλέξης Τσίπρας 24
Μητσοτάκης για επιστολική ψήφο: Από τις επόμενες εκλογές οι Έλληνες του εξωτερικού θα ψηφίζουν από τον τόπο κατοικίας τους
Με βίντεο στα social media, ο πρωθυπουργός παρουσιάζει την αλλαγή στο εκλογικό πλαίσιο, υπογραμμίζοντας ότι η νέα ρύθμιση διευκολύνει τη συμμετοχή των Ελλήνων της διασποράς χωρίς μετακινήσεις και πολύωρα ταξίδια
Μητσοτάκης, επιστολική ψήφος
Επαναπατρισμός Ελλήνων από τη Μέση Ανατολή: Στη Μονάδα Διαχείρισης Κρίσεων του ΥΠΕΞ ο Γεραπετρίτης για τον συντονισμό των επιχειρήσεων
Περίπου 2.500 αιτήματα έχουν υποβληθεί έως τώρα, 315 Ελληνες έχουν ήδη επιστρέψει με ασφάλεια, ενώ για το Σάββατο (07.03.2026) έχει προγραμματιστεί ειδική πτήση της Emirates από το Ντουμπάι προς την Αθήνα
Γιώργος Γεραπετρίτης
Νικήτας Κακλαμάνης για τις φωτογραφίες της Καισαριανής: Μνημείο της νεότερης ιστορίας και οδηγός συλλογικής μνήμης
Ο πρόεδρος της Βουλής εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η έκθεση του πολύτιμου αυτού υλικού από το υπουργείο Πολιτισμού θα γίνει με τον καλύτερο δυνατό σχεδιασμό
Φωτογραφίες 200 της Καισαριανής
Ανδρουλάκης: Η Κύπρος να στηριχτεί από όλη την Ευρώπη, λάθος η απόλυτη κάθετη ταύτιση του Μητσοτάκη με τον Νετανιάχου
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ζητεί στήριξη της Λευκωσία από το σύνολο της ΕΕ, απορρίπτει την επίθεση ΗΠΑ και Ισραήλ στο Ιράν και ασκεί σφοδρή κριτική στον πρωθυπουργό
Οι φρεγάτες «Ψαρά» και «Κίμων» πλέουν ανοιχτά της Λεμεσού, στην Κύπρο
Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη με τον πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς για τη Μέση Ανατολή
Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε την ανάγκη να αποτραπεί περαιτέρω κλιμάκωση, εξέφρασε ανησυχία για την κατάσταση στη Δυτική Όχθη και έθεσε την ανάγκη να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη ροή ανθρωπιστικής βοήθειας προς τη Γάζα
Μητσοτάκης και Μαχμούντ Αμπάς