Πολιτική

Οριστικό! Αποχώρηση από το Κίνημα Αλλαγής αποφάσισε το Ποτάμι

- Γεγονός είναι πλέον το διαζύγιο στον... γάμο ανάμεσα στο Ποτάμι και το ΚΙΝΑΛ - 97 στελέχη του Ποταμιού ψήφισαν υπέρ της αποχώρησης, 16 κατά και 5 λευκά - Κεντρική πολιτική ομιλία του Σταύρου Θεοδωράκη που χαρακτήρισε το ΚΙΝΑΛ νέο ΠΑΣΟΚ
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Τη λήξη ενός προαναγγελθέντος γάμου με το Κίνημα Αλλαγής επισφράγισε το απόγευμα η ψηφοφορία στο Ποτάμι. Τα αποτελέσματα της κάλπης ήταν συντριπτικά υπέρ της αυτόνομης πορείας του κόμματος, καθώς 97 στελέχη ψήφισαν διαζύγιο έναντι 16 που ήθελαν να συνεχιστεί η κοινή πορεία με το ΚΙΝΑΛ και 5 έριξαν λευκό.

Η πρόταση που κατέθεσε ο Σταύρος Θεοδωράκης προβλέπει συνέδριο του Ποταμιού τον Οκτώβριο για την έγκριση πολιτικών θέσεων, την πολιτική συνεργασιών και εκλογή νέων ηγετικών οργάνων

Νωρίτερα παρεμβαίνοντας στη συζήτηση ενοχλημένος από την κριτική που δέχθηκε για τις επιλογές του ανέφερε, κατά πληροφορίες, ότι είναι “υβριστικό να λέγεται ότι το Ποτάμι θα αντικαταστήσει τους ΑΝΕΛ στην κυβέρνηση με τον ΣΥΡΙΖΑ”.

Εξηγώντας την αρχική υποστήριξη στο εγχείρημα του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς, ο κ. Θεοδωράκης διευκρίνισε ότι στόχος του ήταν να προσθέσει δυνάμεις.

Δυστυχώς, όμως, πρόσθεσε, αυτό δεν έγινε πράξη. Γι’ αυτό και πρέπει να δοθεί λύση, η οποία πρέπει να είναι η αποχώρηση από το Κίνημα Αλλαγής. Η αποσύνδεση του Ποταμιού από τη Χαριλάου Τρικούπη, όπως επισήμανε.

Επειδή, σύμφωνα με την πλειοψηφία των στελεχών του, το Κίνημα Αλλαγής θυμίζει πολύ ΠΑΣΟΚ, ο Σταύρος Θεοδωράκης εξήγησε ότι η επιλογή των χωριστών δρόμων είναι καλύτερη από αντάρτικο στο εσωτερικό. Γιατί κάτι τέτοιο θα ήταν επιζήμιο και για το Κίνημα Αλλαγής και για το Ποτάμι, όπως συμπλήρωσε.

Το Ποτάμι… κυλάει αλλού

Μόλις τρεις μήνες διήρκεσε ο πολιτικός γάμος με το ΚΙΝΑΛ, αφού το ιδρυτικό συνέδριο του νεοπαγούς φορέα της κεντροαριστεράς πραγματοποιήθηκε μόλις πριν 90 ημέρες.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε σήμερα το πρωί με την Φώφη Γεννηματά, ο Σταύρος Θεοδωράκης εξήγησε τους λόγους που επιλέγει την αυτόνομη πορεία για το Ποτάμι. Παράλληλα, μετέφερε στην επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής ότι είναι προς το κοινό όφελος να κρατηθούν χαμηλοί τόνοι στο συναινετικό διαζύγιο, κι ο ίδιος δεν προτίθεται να προκαλέσει εντάσεις ή να ευνοήσει πόλεμο ανακοινώσεων.

Αφορμή του διαζυγίου ήταν το θέμα της Συμφωνίας για το Σκοπιανό, καθώς η μεν Φώφη Γεννηματά είναι αντίθετη, ενώ ο πρόεδρος του Ποταμιού έχε διαφορετική προσέγγιση.

Στο μήνυμά του το μεσημέρι στην συνεδρίαση των στελεχών του κόμματός του, ο Σταύρος Θεοδωράκης, εμμέσως πλην σαφώς, έδωσε το στίγμα των της επόμενης ημέρας, στέλνοντας μήνυμα συνεργασίας προς τις λοιπές δυνάμεις του προοδευτικού χώρου.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Σαμαράς για τουρκολιβυκό μνημόνιο: «Τα γεγονότα στη Λιβύη εκθέτουν ανεπανόρθωτα Γεραπετρίτη και Μητσοτάκη»
Σφοδρή επίθεση του πρώην πρωθυπουργού στην κυβέρνηση μετά την αναφερόμενη έγκριση της συμφωνίας από τη Βουλή της Λιβύης - «Κοιμισμένοι, κολυμπάμε στα δήθεν ήρεμα νερά με την Τουρκία»
ΔΑΝΑΗ ΔΑΥΛΟΠΟΥΛΟΥ
Το ΥΠΕΞ απορρίπτει την έγκριση του τουρκολιβυκού μνημονίου από τη Βουλή της Λιβύης: Δεν μεταβάλλει τον παράνομο, άκυρο και ανυπόστατο χαρακτήρα του
«Η γεωγραφία και το Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας δεν αλλάζουν με μονομερείς, νομικά αβάσιμες κοινοβουλευτικές αποφάσεις»
Υπουργείο Εξωτερικών 9
Συνάντηση Μητσοτάκη με την πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Έρευνας: AI και προσέλκυση επιστημόνων στο επίκεντρο – Ο σχεδιασμός για νέο υπουργείο
Οι νέες υποδομές «Δαίδαλος» και «Pharos», η αύξηση των δαπανών για έρευνα και η ενίσχυση της ελληνικής συμμετοχής στα ευρωπαϊκά προγράμματα
Κυριάκος Μητσοτάκης και Μαρία Λέπτιν
Ο Αλέξης Τσίπρας στη Θεσσαλία: «Δεν αρκεί η πολιτική αλλαγή, χρειάζεται αλλαγή πολιτικής»
Συναντήσεις με επαγγελματίες της εστίασης, νέους και κατοίκους στον Βόλο και στην Αγιά - Το μήνυμα για την κοινωνική εμπιστοσύνη, η αναφορά στην Εθνική Αντίσταση και η πρόταση για το Εθνικό Ταμείο Σύγκλισης
Αλέξης Τσίπρας, ΕΛΑΣ
Ανδρουλάκης: «Αντίπαλός μου είναι ο λαϊκισμός και η διαφθορά» – Αιχμές για Μητσοτάκη και Τσίπρα, στόχος η ήττα της ΝΔ
Τι είπε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ για τις μετεκλογικές συνεργασίες, τις διαδηλώσεις στην Ευρώπη και το ιδιωτικό χρέος
Νίκος Ανδρουλάκης, ΠΑΣΟΚ