Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Όταν η Ελευθερία Χατζηγεωργίου διαδήλωνε με Τσίπρα και Καρανίκα

Ελευθερία Χατζηγεωργίου
Φωτογραφία Eurokinissi

Στενή συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα και διευθύντρια του πολιτικού γραφείου του Δημήτρη Τζανακόπουλου, η Ελευθερία Χατζηγεωργίου είναι ένα από τα νέα πρόσωπα της κυβέρνησης μετά τον νέο, μίνι, ανασχηματισμό. Αναλαμβάνει ένα «καυτό» χαρτοφυλάκιο, αυτό του Μακεδονίας – Θράκης, με δύσκολο έργο μπροστά της μετά τις αντιδράσεις για τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Γέννημα θρέμμα της Θεσσαλονίκης, ο Αλέξης Τσίπρας εμπιστεύτηκε στην Ελευθερία Χατζηγεωργίου το δύσκολο έργο να ανατρέψει το βαρύ κλίμα σε βάρος του ΣΥΡΙΖΑ στη Βόρεια Ελλάδα, μετά τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Η γνωριμία τους μετράει πολλά χρόνια και πάει αρκετά πίσω στο χρόνο, όταν η νέα υφυπουργός Μακεδονίας Θράκης, ο νυν πρωθυπουργός και ο νυν σύμβουλος κυβερνητικού σχεδιασμού Νίκος Καρανίκας βρίσκονταν δίπλα δίπλα σε πορεία στη Θεσσαλονίκη (τον Σεπτέμβριο του 2012).

Φωτογραφία Eurokinissi

Η Ελευθερία Χατζηγεωργίου ήταν στο πλευρό του τότε προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ και στην επίσκεψή του, πάλι τον Σεπτέμβριο του 2012, στη Θεσσαλονίκη.

Φωτογραφία Eurokinissi
Φωτογραφία Eurokinissi
Φωτογραφία Eurokinissi
Φωτογραφία Eurokinissi
Φωτογραφία Eurokinissi

Δεν άργησε να γίνει μια από τις πιο στενές του συνεργάτιδες και ένα από τα (λίγα) πρόσωπα που συνόδευσαν τον πρωθυπουργό (πλέον) στο Μάτι, στις 30 Ιουλίου, μόλις μια εβδομάδα μετά τη φονική φωτιά στην ανατολική Αττική που στοίχισε τη ζωή σε 100 ανθρώπους.

Φωτογραφία Eurokinissi

Αργότερα, η Ελευθερία Χατζηγεωργίου ανέλαβε τη θέση της διευθύντριας του πολιτικού γραφείου του Δημήτρη Τζανακόπουλου, υπουργού Επικρατείας και κυβερνητικού εκπροσώπου. Εκεί έμεινε μέχρι τη στιγμή που ο Αλέξης Τσίπρας αποφάσισε να της δώσει μια θέση στην κυβέρνηση, δίνοντας το χαρτοφυλάκιο του “Μακεδονίας – Θράκης” στη θέση της Κατερίνας Νοτοπούλου, που μετά από λίγους μήνες κυβερνητικής θητείας αποχωρεί για να επικεντρωθεί στον προεκλογικό αγώνα για το δήμο Θεσσαλονίκης.

Φωτογραφία Eurokinissi

Η Ελευθερία Ελευθερίου γεννήθηκε το 1979 στη Θεσσαλονίκη και ζει στη Νεάπολη. Ήταν υποψήφια βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στην Α’ Θεσσαλονίκης τόσο στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου του 2015 όσο και στις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου του ίδιου χρόνου.

Σπούδασε Γαλλική Φιλολογίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και είναι εκλεγμένη δημοτική σύμβουλος στο Δήμο Νεάπολης – Συκεών.

Φωτογραφία Facebook

Από το 2004 ως και το 2007, η Ελευθερία Χατζηγεωργίου, εργάστηκε ως εκπαιδευτικός στην ιδιωτική εκπαίδευση, ενώ από το 2007 ως το 2010 εργάστηκε ως ωρομίσθια εκπαιδευτικός στη δημόσια εκπαίδευση.

Από το 2010 έως το 2015 εργάστηκε ως συνεργάτιδα του αντιπροέδρου της Βουλής, Α. Κουράκη, ενώ από το Νοέμβριο του 2016 έως και σήμερα ήταν διευθύντρια του Πολιτικού Γραφείου του υπουργού Επικρατείας και κυβερνητικού εκπροσώπου Δημήτρη Τζανακόπουλου.

Φωτογραφία Facebook

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις