Πολιτική

Παίζει τα ρέστα του ο πρωθυπουργός σε εθνικό δίκτυο – Τι θα πεί στην ομιλία – διάγγελμα

- Ομιλία με χαρακτήρα διαγγέλματος θα είναι αυτή του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα στο υπουργικό συμβούλιο
- Η ομιλία θα μεταδοθεί σε εθνικό δίκτυο και θα απευθύνεται σε όλες τις επαγγελματικές ομάδες που είναι στους δρόμους
- Ο ρόλος - κλειδί του Γιάννη Δραγασάκη στην επίλυση του αδιεξόδου με τους αγρότες και τους ελεύθερους επαγγελματίες
- Το υπουργικό συμβούλιο είχε προγραμματισθεί για τις 10.30 το πρωί - Δείτε το ζωντανά από το newsit.gr

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ανοιχτή στην κοινωνία και ιδίως στις επαγγελματικές ομάδες που κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους θα είναι η ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου που ήταν προγραμματισμένη να ξεκινήσει στις 10.30 το πρωί αλλά δεν έχει αρχίσει ακόμα.

Μια ομιλία που θα έχει χαρακτήρα διαγγέλματος καθώς ο πρωθυπουργός σε εθνικό δίκτυο θα τονίσει την αποφασιστικότητα του ιδίου και της κυβέρνησης να προχωρήσει στις μεταρρυθμίσεις αναλαμβάνοντας το πολιτικό κόστος και στηλιτεύοντας τη στάση των κομμάτων της αντιπολίτευσης αλλά και ακραίων κύκλων εντός και εκτός Ελλάδας που επιδιώκουν εκ νέου την πολιτική και οικονομική αποσταθεροποίηση της χώρας.

Παράλληλα στο πλαίσιο αυτό ο ίδιος ο κ. Τσίπρας θα δώσει μια ακόμη- τελευταία ίσως- ευκαιρία στο διάλογο απευθύνοντας εκ νέου πρόσκληση στους επαγγελματικούς φορείς και ιδίως στους αγρότες, ενώ είναι αμφίβολο αν η πρόσκληση αυτή θα συνοδεύεται με νέες βελτιωμένες προτάσεις για το ασφαλιστικό και το φορολογικό σε μια ύστατη προσπάθεια άρσης του αδιεξόδου.

Δεν αποκλείεται ωστόσο εν ευθέτω χρόνω τις προτάσεις αυτές να παρουσιάσει ο προεδρεύων του ΚΥΣΟΙΠ και του ΚΥΣΚΟΙΠ Γιάννης Δραγασάκης, καθώς οι αρμόδιοι υπουργοί αποτελούν “κόκκινο πανί” για τους επαγγελματίες και τους αγρότες, αν και απολαμβάνουν ακόμη της εμπιστοσύνης του Μεγάρου Μαξίμου.

Άλλωστε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης μιλώντας χθες στο συνέδριο που διοργάνωσε το Γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής με θέμα την ανάπτυξη και τη δημόσια διοίκηση έστειλε ένα διπλό μήνυμα:

– προς την ίδια την κυβέρνηση λέγοντας ότι οι μεταρρυθμίσεις πρέπει να πείθουν, να εμπνέουν και να είναι ενταγμένες σε ένα συνολικό σχέδιο ανασυγκρότησης της χώρας

– προς την κοινωνία να στηρίξει ενεργητικά αποφεύγοντας αντιδράσεις που παραπέμπουν στο παρελθόν και δεν συνάδουν με τα σημερινά δεδομένα της ελληνικής οικονομίας.

Πάντως για την τελική στάση της κυβέρνησης πολλά θα κριθούν από τη έκβαση το αυριανού Eurogroup, καθώς αναζητά διέξοδο από την μέγγενη κοινωνίας και δανειστών που πιέζουν για διαφορετικούς λόγους με σκοπό να εφαρμοστούν οι υποσχέσεις-δεσμεύσεις που έχει αναλάβει προς την κάθε πλευρά, γεγονός που μοιάζει με…τον τετραγωνισμό του κύκλου!

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Μαρινάκης κατά Τσίπρα και Ανδρουλάκη: «Πυροτεχνήματα» οι προτάσεις της αντιπολίτευσης
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εξαπέλυσε επίθεση σε ΠΑΣΟΚ και ΕΛΑΣ για τις προτάσεις περί δωρεάν εισιτηρίων, υποστηρίζοντας ότι η κυβέρνηση πρώτα δημιουργεί δημοσιονομικό χώρο και στη συνέχεια επιστρέφει τα οφέλη στους πολίτες
Παύλος Μαρινάκης
Στην αντεπίθεση το ΠΑΣΟΚ και ο Νίκος Ανδρουλάκης: Από τη λαϊκή αγορά, στη Γενική Συνέλευση του ΣΕΒ
Στο ΠΑΣΟΚ με τον Νίκο Ανδρουλάκη θεωρούν ότι την προηγούμενη εβδομάδα, στον πολυχώρο λιπασμάτων στη Δραπετσώνα πέτυχαν μία δυνατή αφετηρία για αυτό που θέλουν να κάνουν στον δρόμο προς τις εκλογές
Ο Νίκος Ανδρουλάκης
Το στοίχημα της ΝΔ για υψηλές πτήσεις στις εκλογές, ο Τσίπρας, ο Ανδρουλάκης και η τελευταία δημοσκόπηση
Η δημοσκόπηση της Alco αποτυπώνει ξεκάθαρα ότι η πρόκληση και το «στοίχημα» για τη ΝΔ είναι το πόσους δυσαρεστημένους ψηφοφόρους της θα πείσει να τη στηρίξουν, όπως είχαν κάνει στις εθνικές εκλογές του 2023
Κυριάκος Μητσοτάκης