Πολιτική

Παίζει τα ρέστα του ο πρωθυπουργός σε εθνικό δίκτυο – Τι θα πεί στην ομιλία – διάγγελμα

- Ομιλία με χαρακτήρα διαγγέλματος θα είναι αυτή του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα στο υπουργικό συμβούλιο
- Η ομιλία θα μεταδοθεί σε εθνικό δίκτυο και θα απευθύνεται σε όλες τις επαγγελματικές ομάδες που είναι στους δρόμους
- Ο ρόλος - κλειδί του Γιάννη Δραγασάκη στην επίλυση του αδιεξόδου με τους αγρότες και τους ελεύθερους επαγγελματίες
- Το υπουργικό συμβούλιο είχε προγραμματισθεί για τις 10.30 το πρωί - Δείτε το ζωντανά από το newsit.gr

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ανοιχτή στην κοινωνία και ιδίως στις επαγγελματικές ομάδες που κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους θα είναι η ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου που ήταν προγραμματισμένη να ξεκινήσει στις 10.30 το πρωί αλλά δεν έχει αρχίσει ακόμα.

Μια ομιλία που θα έχει χαρακτήρα διαγγέλματος καθώς ο πρωθυπουργός σε εθνικό δίκτυο θα τονίσει την αποφασιστικότητα του ιδίου και της κυβέρνησης να προχωρήσει στις μεταρρυθμίσεις αναλαμβάνοντας το πολιτικό κόστος και στηλιτεύοντας τη στάση των κομμάτων της αντιπολίτευσης αλλά και ακραίων κύκλων εντός και εκτός Ελλάδας που επιδιώκουν εκ νέου την πολιτική και οικονομική αποσταθεροποίηση της χώρας.

Παράλληλα στο πλαίσιο αυτό ο ίδιος ο κ. Τσίπρας θα δώσει μια ακόμη- τελευταία ίσως- ευκαιρία στο διάλογο απευθύνοντας εκ νέου πρόσκληση στους επαγγελματικούς φορείς και ιδίως στους αγρότες, ενώ είναι αμφίβολο αν η πρόσκληση αυτή θα συνοδεύεται με νέες βελτιωμένες προτάσεις για το ασφαλιστικό και το φορολογικό σε μια ύστατη προσπάθεια άρσης του αδιεξόδου.

Δεν αποκλείεται ωστόσο εν ευθέτω χρόνω τις προτάσεις αυτές να παρουσιάσει ο προεδρεύων του ΚΥΣΟΙΠ και του ΚΥΣΚΟΙΠ Γιάννης Δραγασάκης, καθώς οι αρμόδιοι υπουργοί αποτελούν “κόκκινο πανί” για τους επαγγελματίες και τους αγρότες, αν και απολαμβάνουν ακόμη της εμπιστοσύνης του Μεγάρου Μαξίμου.

Άλλωστε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης μιλώντας χθες στο συνέδριο που διοργάνωσε το Γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής με θέμα την ανάπτυξη και τη δημόσια διοίκηση έστειλε ένα διπλό μήνυμα:

– προς την ίδια την κυβέρνηση λέγοντας ότι οι μεταρρυθμίσεις πρέπει να πείθουν, να εμπνέουν και να είναι ενταγμένες σε ένα συνολικό σχέδιο ανασυγκρότησης της χώρας

– προς την κοινωνία να στηρίξει ενεργητικά αποφεύγοντας αντιδράσεις που παραπέμπουν στο παρελθόν και δεν συνάδουν με τα σημερινά δεδομένα της ελληνικής οικονομίας.

Πάντως για την τελική στάση της κυβέρνησης πολλά θα κριθούν από τη έκβαση το αυριανού Eurogroup, καθώς αναζητά διέξοδο από την μέγγενη κοινωνίας και δανειστών που πιέζουν για διαφορετικούς λόγους με σκοπό να εφαρμοστούν οι υποσχέσεις-δεσμεύσεις που έχει αναλάβει προς την κάθε πλευρά, γεγονός που μοιάζει με…τον τετραγωνισμό του κύκλου!

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Εμπρηστικές επιθέσεις στη Θεσσαλονίκη: Με πρωτοβουλία της Νέας Δημοκρατίας ξεκίνησε η αποκατάσταση της πολυκατοικίας της οικογένειας Νέστορα
Άρχισαν οι εργασίες στο κτίριο όπου διαμένει η οικογένεια της Αφροδίτης Νέστορα, μετά την επίθεση που στοίχισε τη ζωή στη μητέρα της, Βάγια Νέστορα
Πολυκατοικία Νέστορα, Θεσσαλονίκη
Σφοδρή σύγκρουση στη Βουλή για τη βία και την τρομοκρατία με φόντο τις εμπρηστικές επιθέσεις στη Θεσσαλονίκη: «Να βρεθούν οι δολοφόνοι», «Σας ξαναβγαίνουν φοβικά σύνδρομα»
Κυβέρνηση και αντιπολίτευση αντάλλαξαν βαριές αιχμές στην Ολομέλεια, με αφορμή τη δολοφονική επίθεση κατά στελεχών της ΝΔ που κόστισε τη ζωή στη Βάγια Νέστορα, ενώ η συζήτηση για το Ταμείο Ανάκαμψης πέρασε σε δεύτερο πλάνο
Βουλή
Αλέξης Τσίπρας: Η κατοικία είναι δικαίωμα και όχι προνόμιο για λίγους
Ο πρώην πρωθυπουργός χαρακτήρισε το στεγαστικό πρόβλημα «εκρηκτικό», υποστηρίζοντας ότι ολοένα και περισσότεροι νέοι εξακολουθούν να διαμένουν με τους γονείς τους ακόμη και μετά τα 30 ή τα 35 τους χρόνια
Αλέξης Τσίπρας
5