Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

«Πανηγυρίζουν» στον ΣΥΡΙΖΑ για την περιοδεία Τσίπρα στην Ηλεία

«Πανηγυρίζουν» στον ΣΥΡΙΖΑ για την περιοδεία Τσίπρα στην Ηλεία

Η απήχηση που είχε η πρώτη μετά την καραντίνα περιοδεία του Αλέξη Τσίπρα στον νομό Ηλείας ξεπέρασε κάθε προηγούμενο ισχυρίζονται τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, τα οποία εμφανίζονται ιδιαίτερα ικανοποιημένα από την επαφή του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης με τους πολίτες.

Το γεγονός ότι η προγραμματισμένη βόλτα του Αλέξη Τσίπρα στην κεντρική πλατεία του Πύργου κράτησε πολύ περισσότερο απ’ ό,τι ήταν προγραμματισμένη να κρατήσει  με δεκάδες πολίτες να τον πλησιάζουν για να του μιλήσουν και να τον ρωτήσουν για το εργασιακό, τα θέματα της Παιδείας αλλά και για την οικονομία, έφερε ευφορία στα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και δημιούργησε προσδοκίες.

Ο πρόεδρος το ΣΥΡΙΖΑ ενημερώθηκε για όλα τα φλέγοντα ζητήματα από τους αιρετούς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και κυρίως για το ζήτημα που προέκυψε πρόσφατα με την κατάργηση των δύο πανεπιστημιακών σχολών του νομού αλλά και για το γεγονός ότι δεν προχωράει η οδική αρτηρία Πύργου – Πατρών παρά την δέσμευση της κυβέρνησης.

Με αφορμή την προώθηση των αλλαγών στον τρόπο εισαγωγής στα πανεπιστήμια εν μέσω πανδημίας, ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «προχωρά σε αλλαγές στην Παιδεία εν μέσω πανδημίας για να ευνοήσει ξεκάθαρα τα ιδιωτικά κολέγια, μειώνοντας κατά το ένα τρίτο τον αριθμό των εισακτέων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση».

«Δεν ζητώ απαντήσεις από την κ. Κεραμέως ούτε τον κ. Καραμανλή, ζητώ απαντήσεις απ’ τον κ. Μητσοτάκη», ανέφερε, επισημαίνοντας ότι για τρίτη φορά κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση του προς τον πρωθυπουργό για την αλλαγή του συστήματος εισαγωγής στην τριτοβάθμια «που θα στείλει εκτός 25.000 μαθητές».

Τσίπρας: Η κυβέρνηση έχει ξεγράψει τον νομό Ηλείας και τους ανθρώπους του μόχθου από τον χάρτη (pics)

 «Ο πρωθυπουργός δεν ήρθε την πρώτη φορά, δεν ήρθε τη δεύτερη φορά, είναι η τρίτη Παρασκευή, θα τον περιμένω στη Βουλή, πρέπει να έρθει να δώσει απαντήσεις και θα του ζητήσω να δώσει απαντήσεις και για την Αμαλιάδα και να μην κρυφτεί πίσω από την δικαιολογία του πανεπιστημίου Πατρών γιατί δεν μπορεί μια ολόκληρη περιοχή να υποβαθμίζεται κατ’ αυτόν τον τρόπο» είπε χαρακτηριστικά.

Ο Αλέξης Τσίπρας είχε ακόμα έναν ευρύ διάλογο για τα προβλήματα, τις προκλήσεις και τις ανησυχίες που έχουν οι νέοι στο νομό Ηλείας  και ιδιαίτερα για το θέμα της ανεργίας.

«Εδώ υπάρχει ένας κίνδυνος εκτόξευσης της ανεργίας μες στο 2022 ανεξαρτήτως του αν θα έχουμε θετικούς ή μη  ρυθμούς ανάπτυξης και ο άλλος κίνδυνος είναι να υπάρξει μια μεγάλη αναδιάρθρωση, μια ραγδαία αναδιάρθρωση της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας. Δηλαδή να μην αντέχουνε επιχειρήσεις μικρές και μεσαίες σε όλους τους κλάδους και να αντικαθίστανται από αλυσίδες» ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας.

Και όπως εξήγησε αυτό θα συμβεί αν δεν υπάρξει ρύθμιση του πανδημικού χρέους, δηλαδή των χρεών που συσσωρεύτηκαν στις επιχειρήσεις εξαιτίας της πανδημίας αλλά και της αδυναμίας του τραπεζικού συστήματος να στηρίξει με δανειοδοτήσεις τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

«Είναι ζωτικής σημασίας η ρύθμιση του πανδημικού χρέους αν θα κληθούν από Σεπτέμβρη να τα επιστρέψουν τις προκαταβολές, και ταυτόχρονα να πληρώσουν φόρους, ΕΝΦΙΑ και επιταγές. Εμείς Καταθέσαμε πρόταση για την ρύθμιση του πανδημικού χρέους, τουλάχιστον αυτού που αφορά τους φόρους και τα ασφαλιστικά ταμεία, αντίστοιχη με αυτή που είχαμε κάνει ως κυβέρνηση. Δηλαδή γενναίο κούρεμα 40-60% και το υπόλοιπο να μπει σε ένα μεγάλο βάθος χρόνου 120 και πλέον δόσεων» είπε ο Αλέξης Τσίπρας.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις