Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα

Πάνος Καμμένος: “Ρελάνς” στην κριτική ΣΥΡΙΖΑ με… tweets “φωτιά” και συνέντευξη στην ΕΡΤ

Πάνος Καμμένος: “Ρελάνς” στην κριτική ΣΥΡΙΖΑ με… tweets “φωτιά” και συνέντευξη στην ΕΡΤ
Φωτογραφία Αρχείου Eurokinissi

– Στο Ραδιομέγαρο πριν το… Μαξίμου ο Πάνος Καμμένος το πρωί της Δευτέρας
– Θα δώσει συνέντευξη στην ΕΡΤ στη σκιά της κρίσης που προκάλεσε το Plan B για το Σκοπιανό και η αναφορά στις αμερικανικές βάσεις
– Ο υπουργός Άμυνας βρέθηκε στο στόχαστρο στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ – Τον υπερασπίστηκαν Παππάς και Πολάκης
– Με οργισμένο tweet αντέδρασε στα όσα ακούγονται πως θα είναι στο επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ
– Οι αχάριστοι, οι ζόρικοι και οι… μάγκες στις πλάτες άλλων

Πάνος Καμμένος. Το πρόσωπο των ημερών αναμφίβολα ο υπουργός Άμυνας και πρόεδρος των ΑΝΕΛ, καθώς τα όσα είπε από τις ΗΠΑ περί Plan B στο Σκοπιανό και τις νέες αμερικανικές βάσεις, προκάλεσαν τσουνάμι αντιδράσεων σε σημείο να υπάρξουν ακόμη και εισηγήσεις στον Αλέξη Τσίπρα να τον απομακρύνει.

Ο Πάνος Καμμένος αν και δεν ήταν εκεί, βρέθηκε στο επίκεντρο των εργασιών της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ το Σάββατο (13.102018), δεχόμενος πανταχόθεν πυρά από κορυφαίους του κόμματος, όπως ο Νίκος Φίλης και η Τασία Χριστοδουλοπούλου.

Ο υπουργός Άμυνας αναμένεται, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, να έχει συνάντηση τη Δευτέρα με τον Αλέξη Τσίπρα. Το ραντεβού, λέγεται, έχει κλειστεί εδώ και μέρες. Όχι μόνο για να ενημερώσει, ως υπουργός Άμυνας, τον πρωθυπουργό για τις συναντήσεις και τις επαφές του στις ΗΠΑ αλλά και για να συζητήσουν τα όσα έφεραν τη μίνι κυβερνητική κρίση και το πυρ ομαδόν από υπουργούς και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Επισήμως, πάντως, δεν έχει ανακοινωθεί τίποτα. Το σίγουρο είναι πως πριν… πάει στο Μαξίμου θα βρεθεί στον “αέρα” της ΕΡΤ. Ο Πάνος Καμμένος θα είναι καλεσμένος στις 08:15 το πρωί της Δευτέρας (15.10.2018) στην εκπομπή Πρώτη Είδηση της δημόσιας τηλεόρασης. Η εκτίμηση είναι πως δεν θα θελήσει να “ρίξει λάδι στη φωτιά” αλλά μάλλον θα ακολουθήσει τον Αλέξη Τσίπρα, που στην ομιλία του στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ επέλεξε χαμηλούς τόνους.

Το ξέσπασμα στο twitter

Πριν γίνουν όλα αυτά, ο Πάνος Καμμένος, επέλεξε το twitter για να δώσει απαντήσεις και να στείλει μηνύματα προς πάσα κατεύθυνση. Όχι μόνο για τη σχέση του με τον Αλέξη Τσίπρα αλλά και για τα δημοσιεύματα που τον θέλουν στις επόμενες εκλογές να είναι ανάμεσα στους υποψηφίους στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ.

Το πρώτο tweet του Πάνου Καμμένου ήταν… οργισμένο, με αναφορά σε «δημοσιογραφικό αυνανισμό», η οποία αφορούσε εκείνους που τον “βλέπουν” στο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ και άρα διαβλέπουν τη διάλυση των ΑΝΕΛ. «Ξύδι και οι ΑΝΕΛ θα μπούμε ισχυρότεροι και ο Αλέξης θα νικήσει», ήταν η απάντησή του.

Αυτό δεν ήταν το μοναδικό τιτίβισμα του υπουργού Άμυνας. Στην επισήμανση του γραμματέα Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης των ΑΝΕΛ, Κώστα Μιχαλίτση πως οι επιθέσεις που δέχεται καταδεικνύουν την πολιτική υπεροχή του, ο Πάνος Καμμένος ξέσπασε.

Μίλησε για αχάριστους ανθρώπους που «βάλαμε σε θέσεις κλειδιά χωρίς να έχουν εκλεγεί και στα ζόρικα πήγαν απέναντι». Και πρόσθεσε με νόημα: «Όταν τα πράγματα γίνονται ζόρικα είναι μόνο για τους ζόρικους που άντεξαν. Ως εδώ αρκετοί έγιναν μάγκες στην πλάτη μας». Η αναφορά αυτή, εκτιμάται, πως αφορά στους βουλευτές ή τα στελέχη των ΑΝΕΛ που έχουν διαφοροποιηθεί από τις θέσεις του Πάνου Καμμένου το τελευταίο διάστημα. Και δεν είναι λίγοι ούτε… άσημοι.

Στη δεύτερη επισήμανση πως εκείνος έχει και το μαχαίρι και το πεπόνι, ο Πάνος Καμμένος σημείωσε πως δεν θα γονατίσει ποτέ και πως όσοι εγκατέλειψαν τους ΑΝΕΛ, τους «έφαγε το μαύρο σκοτάδι».

Ο Καμμένος στην… Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ

Ο Αλέξης Τσίπρας, στην ομιλία του το Σάββατο (13.10.2018) προσπάθησε να μην ρίξει λάδι στην φωτιά και να κρατήσει χαμηλούς τόνους στο θέμα του Πάνου Καμμένου. Δεν αναφέρθηκε στον υπουργό Άμυνας αλλά φρόντισε να ξεκαθαρίσει πως Plan B για το Σκοπιανό ούτε υπάρχει ούτε πρόκειται να υπάρξει και πως η Συμφωνία των Πρεσπών είναι η μοναδική ευκαιρία για την ΠΓΔΜ να μπει σε ΝΑΤΟ και Ε.Ε.

Τα μέλη και τα στελέχη του κόμματος του όμως δεν είχαν την ίδια άποψη. Το μέλλον της συγκυβέρνησης με τον Υπουργό Άμυνας, σε συνδυασμό με την συμφωνία των Πρεσπών βρέθηκε στο επίκεντρο των διεργασιών της ΚΕ καθώς πολλά στελέχη του κυβερνώντος κόμματος κυρίως της ομάδας των 53 εξέφρασαν την άποψη ότι η συμφωνία πρέπει να περάσει πάση θυσία, όπως και ότι πρέπει να τελειώσει οπωσδήποτε και η συνεργασία με τον Πάνο Καμμένο.

Με αφορμή πάντως την συμφωνία των Πρεσπών ο Νίκος Φίλης, η Τασία Χριστοδουλοπούλου, ο Θοδωρής Δρίτσας, η Σία Αναγνωστοπούλου , αλλά και ο Σάκης Παπαδόπουλος αναφέρθηκαν στην συγκυβέρνηση με τον Πάνο Καμμένο εκφράζοντας έντονα τον προβληματισμό τους μέχρι που μπορεί να φτάσει αυτή η συνεργασία.

Ο Νίκος Φίλης παρομοίασε τον Πάνο Καμμένο με τον αρχηγό της ακροδεξιάς Λέγκα στην Ιταλία. «Δυστυχώς βλέπω ότι ο Καμμένος, θα απογοητευτεί βέβαια, θεωρεί ότι μπορεί να παίξει το παιχνίδι του Σαλβίνι στην Ελλάδα. Θα απογοητεύει όμως. Είναι καρικατούρα…». «Με τον Πάνο Καμμένο να πάμε μέχρι τον Οκτώβρη δεν μπορούμε» ήταν η χαρακτηριστική ατάκα του Σάκη Παπαδόπουλου, με την Τασία Χριστοδουλοπούλου να κάνει λόγο για “τραυματική εμπειρία”.

Υπάρξαν βέβαια και κάποιοι που πήραν τις αποστάσεις τους. “Δεν συμμετέχω σε κυβέρνηση με τον Σαλβίνι” ήταν “απάντηση” του Νίκου Παππά στον Νίκο Φίλη, ενώ ο Παύλος Πολάκης τόνισε πως «με τον Καμμένο συμφωνήσαμε να βγάλουμε την χώρα από τα μνημόνια, όχι να γίνουμε ιδεολογικά αδέλφια»

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις