Πολιτική

Πανούσης: Ο Τσίπρας με έβγαλε από την κυβέρνηση για να με προστατεύσει

- Νέες δηλώσεις - φωτιά του πρώην υπουργού Προστασίας του Πολίτη
- Άδειασμα από τον υπουργό Δικαιοσύνης ο οποίος μεταξύ άλλων είπε ότι και τον ίδιο τον απείλησαν αλλά δεν έκανε έτσι
- Ο κ. Πανούσης νωρίτερα έδωσε απομαγνωτοφωνημένες συνομιλίες στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Στη σκιά των καταγγελιών του περί απειλών από τρομοκράτες, ο πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη έμεινε περισσότερη από μισή ώρα στο γραφείο της εισαγγελέως Διαφθοράς Ελένης Ράικου και φεύγοντας… ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

«Σέβομαι τους θεσμούς. Ο πρωθυπουργός με τίμησε δύο φορές: μία που με έβαλε στην κυβέρνηση και μία που με έβγαλε για να με προστατέψει» είπε ο Γιάννης Πανούσης κατά την έξοδο του από το γραφείο της Ελένης Ράικου, όπου βρέθηκε μετά τον Άρειο Πάγο, καθώς έχει είχε κληθεί να καταθέσει ως μάρτυρας στο πλαίσιο έρευνας για κρούσματα διαφθοράς στην ΕΛΑΣ.

Ο κ. Πανούσης παρέμεινε περίπου μισή ώρα στο εισαγγελικό γραφείο και εξερχόμενος δήλωσε πως προσέθεσε διαφωτιστικά στοιχεία στην εισαγγελική έρευνα που αφορά εμπλοκή λιμενικών, στελεχών της ΕΥΠ και ενδεχομένως αστυνομικών σε κυκλώματα που εκμεταλλεύονται μετανάστες.

Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του ο πρώην υπουργός: «Αναμένεται η τελική κρίση της εισαγγελίας. Κατά τη γνώμη μου υπάρχει υπόγεια διασύνδεση με συγκεκριμένα πρόσωπα. Ακολούθησα τη γνώμη του πρωθυπουργού που πιστεύει ότι σε αυτά τα θέματα πρέπει να ακολουθούμε τη δικαστική οδό».

Απαντώντας σε ερώτηση για το αν είναι ικανοποιημένος από τον τρόπο που χειρίστηκε η κυβέρνηση το θέμα που ανέδειξε ο ίδιος με τις καταγγελίες του, ο κ. Πανούσης επανέλαβε: «Εγώ δεν ανήκω στη κυβέρνηση, δεν είναι θέμα συγκίνησης. Σέβομαι τους θεσμούς. Ο πρωθυπουργός με τίμησε δύο φορές. Μια που με έβαλε στη κυβέρνηση και μια που με έβγαλε για να με προστατέψει».

Στις 11:00 το πρωί της Δευτέρας, ο Γιάννης Πανούσης βρέθηκε στον Άρειο Πάγο για να καταθέσει στοιχεία σχετικά με τα όσα καταγγέλλει στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη. Ο κ. Πανούσης είπε πως κατέθεσε όλα τα στοιχεία που είχε στη διάθεσή του στην κα Κουτζαμάνη για να κάνει τη δική της αξιολόγηση.

Όπως τόνισε στα στοιχεία αυτά περιέχονται και ονόματα ενώ τόνισε πως πλέον είναι ώρα της Δικαιοσύνης για να εξαλείψει το παρακράτος αφού το πολιτικό σύστημα δεν τα κατάφερε. Ο κ. Πανούσης, μαζί με τον δικηγόρο του και πρόεδρο του ΔΣ του ΔΣΑ, Βασίλη Αλεξανδρή, κατέθεσαν στοιχεία για πολιτικά και μη πρόσωπα, τα οποία σύμφωνα με τον πρώην υπουργό απειλούσαν τη ζωή του. Επίσης κατέθεσε και απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες.

«Το σύνολο των στοιχείων το κατέθεσα στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου. Η άποψή μου είναι ότι προκύπτουν ποινικές ευθύνες, αυτό, όμως, θα το δει η δικαιοσύνη. Το πολιτικό σύστημα δεν μπόρεσε να κάψει τα καρκινώματά του και έτσι είναι η ώρα της δικαιοσύνης», δήλωσε ο κ. Πανούσης.

Παρασκευόπουλος: Κι εμένα με απείλησαν, δεν κάνω έτσι!

Και άδειασμα και ειρωνεία μπορεί να διακρίνει κανείς στην τοποθέτηση του υπουργού Δικαιοσύνης, Νίκου Παρασκευόπουλου, στα όσα καταγγέλλει ο πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Πανούσης, ότι δηλαδή δέχεται απειλές για την ζωή του.

«Με βάση αυτά που διάβασα δεν μπόρεσα να ξεχωρίσω που είναι η φωνή του εγκληματολόγου που είναι ο ισχυρισμός, που είναι πολιτική εκτίμηση. Θεωρώ ωστόσο ευτύχημα ότι ο κ. Πανούσης πήγε στη δικαιοσύνη. Πιο πολύ εγώ είχα τα προβλήματα. Ο κ. Πανούσης δεν μου έκανε αναφορές με τρόπο αποδείξιμο. Τα υπουργεία μας έρχονται σε επαφή με πολλούς κινδύνους. Προσωπικά έχω γίνει και εγώ αποδέκτης απειλών με ανακοινώσεις, γκράφιτι για αυτό το λόγο άλλωστε έχω φύλαξη, αλλά συνεχίζω να κάνω τη δουλειά μου. Στην περίπτωσή μου οι απειλές δεν είχαν ονοματεπώνυμο, τουλάχιστον αξιόπιστο», είπε ο υπουργός Δικαιοσύνης κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ο Γιώργος Μυλωνάκης επέστρεψε σπίτι του – Πήρε εξιτήριο από το κέντρο αποκατάστασης μετά το εγκεφαλικό επεισόδιο
Πλέον θα λαμβάνει την φροντίδα που χρειάζεται στο σπίτι, ενώ πριν λίγες μέρες έγινε γνωστό ότι η σύζυγός του Τίνα Μεσσαροπούλου επιστρέφει τη Δευτέρα στην εκπομπή Happy Day
Γιώργος Μυλωνάκης 36
Σκληρή επίθεση Τσουκαλά σε Μητσοτάκη για το άρθρο 86: «Αλλάζει ο Μανωλιός για να βάλει τα ρούχα του αλλιώς»
Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην κυβερνητική πρόταση για το άρθρο 86, υποστηρίζοντας ότι παρά τις πολύμηνες δεσμεύσεις για ουσιαστική αλλαγή, τελικά διατηρείται στη Βουλή η αρμοδιότητα άσκησης ποινικής δίωξης
Κώστας Τσουκαλάς 7
ΕΛΑΣ: Ο Τσίπρας «χτίζει» κόμμα χωρίς τα βαρίδια του ΣΥΡΙΖΑ – Ανακοινώνει όργανα «σφιχτά» και ευέλικτα
Σφιχτές δομές και συνέδριο μετά τις εκλογές σχεδιάζουν στην Αμαλίας, με τον πρώην πρωθυπουργό να βγαίνει ξανά μπροστά και να αποφεύγει μοντέλα που θυμίζουν τις εσωτερικές (αν)ισορροπίες της Κουμουνδούρου
Αλέξης Τσίπρας, ΕΛΑΣ 44
Ελπίδα για τη Δημοκρατία: Καταφεύγει σε fake news ο Μητσοτάκης για να ανακόψει την πολιτική φθορά
«Όταν ο Πρωθυπουργός μιας χώρας επιδίδεται με τόση άνεση σε τόσα πολιτικά - και όχι μόνο - ψευδή, οφείλουμε να ανησυχούμε βαθιά για κάθε μέρα που συνεχίζει να κρατά τα ηνία της χώρας μας»
Μαρία Καρυστιανού 8
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε νέο νοσοκομείο στην Κω και αναβάθμιση του λιμανιού της Ρόδου – «Εκλογές το 27, είμαστε μαραθωνοδρόμοι»
Ο πρωθυπουργός έδωσε το «πράσινο φως» στον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου για την αξιοποίηση του κτιριακού συγκροτήματος του Παλιού Νοσοκομείου της Ρόδου
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη Ρόδο 49