Πολιτική

Παπανάτσιου: Δεν υπάρχει καμία δέσμευση της χώρας για αριθμό πλειστηριασμών

Η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου, από το βήμα της Ολομέλειας διέψευσε τα δημοσιεύματα και δήλωσε κατηγορηματικά, πως δεν υπάρχει καμία δέσμευση της χώρας για συγκριμένο αριθμό πλειστηριασμών που θα πρέπει να γίνουν.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Μιλώντας στο νομοσχέδιο που αφορά  τις χρηματοπιστωτικές αγορές, η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου ανέφερε πως «δεν  υπάρχει συμφωνία της Κυβέρνησης για 130.000 πλειστηριασμούς  στα κείμενα του Eurogroup που ασχολήθηκε με το κλείσιμο της τρίτης αξιολόγησης. Δεν υπάρχει αριθμός πλειστηριασμών πουθενά, όπως  αναφέρουν μερικά ΜΜΕ, δεν υπάρχει απολύτως καμία αναφορά  στα κείμενα της Συμφωνίας που αποτελούν και τις δεσμεύσεις της τελικής αξιολόγησης. Υπάρχει μόνο μια αναφορά σε αριθμό, αλλά αυτή είναι  στην Έκθεση Συμμόρφωσης των Θεσμών, η οποία όμως δεν είναι παρά ένα πληροφοριακό υλικών για τα κράτη – μέλη  της ευρωζώνης…»

Η Κατερίνα Παπανάτσιου, τόνισε πως άλλο είναι «οι τραπεζικές κατασχέσεις και πλειστηριασμοί και άλλο πράγμα οι κατασχέσεις και οι πλειστηριασμοί του Δημοσίου». Πρόσθεσε πως «το Δημόσιο δεν έχει συμφέρον να προχωράει σε πλειστηριασμούς, αυτό που κάνει είναι να προχωράει σε δεσμεύσεις ακινήτων, καθώς συνήθως δεν είναι ο πρώτος επισπεύδων, απλά προχωράει και κάνει δεσμεύσεις, δεσμεύει το ακίνητο  για να μην υπάρχει παραγραφή της οφειλής…»

Η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου, ανέφερε χαρακτηριστικά για τη φειδώ με την οποία το Δημόσιο έχει περάσει σε πλειστηριασμούς ανάφερε πως το 2016 πραγματοποιήθηκαν  μόλις 11.000  πλειστηριασμοί από το δημόσιο και άλλοι 9.000 το 2017 και αφορούσαν υψηλά ποσά και όχι την πρώτη κατοικία.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Αλέξης Τσίπρας: Μείωση φόρων στους μισθωτούς, φορολόγηση του πλούτου και αλλαγή παραγωγικού μοντέλου
Στο τρίτο μέρος της συνέντευξης ανοίγει την οικονομική ατζέντα της ΕΛ.Α.Σ., επιτίθεται στην κυβέρνηση για Πολιτική Προστασία και ΔΕΔΔΗΕ και προαναγγέλλει αλλαγές σε νερό, αυτοδιοίκηση και μη κρατικά πανεπιστήμια
Ο Αλέξης Τσίπρας 14
Έβρος: Το masterplan μετά τις φωτιές που επιστρέφει ως μπούμερανγκ στην κυβέρνηση – ΕΛΑΣ και ΣΥΡΙΖΑ ζητούν απαντήσεις
Η υπόθεση του «Έβρος Μετά» επιστρέφει σαν μπούμερανγκ στο Μαξίμου, καθώς τρία χρόνια μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές το ερώτημα δεν είναι πλέον τι εξαγγέλθηκε αλλά τι υλοποιήθηκε
Καταστροφές απο την πυρκαγιά στην Αλεξανδρούπολη 5
Άκης Σκέρτσος για Αλέξη Τσίπρα: «Κάθε φράση και ένα ψέμα ή μια ανακρίβεια, αδιόρθωτος»
«Κανείς δεν φρόντισε να τον ενημερώσει ότι οι επενδύσεις στην αναβάθμιση δικτύων έχουν 4πλασιαστεί από το 2019 και πλέον ξεπερνούν το 1,5 δις ετησίως από μόλις 400 εκ. ευρώ το 2019;» διερωτάται ο υπουργός Επικρατείας
Άκης Σκέρτσος 14