Παρασκευή, 19 Απρ.
20oC Αθήνα

Παραλήρημα Κατσίκη στη Βουλή: Η ομοφυλοφιλία είναι σαν την παιδοφιλία!

Κατσίκης
Φωτογραφία Eurokinissi

– Ως έγκλημα αντίστοιχο της παιδοφιλίας χαρακτήρισε την ομοφυλοφιλία ο βουλευτής των ΑΝΕΛ
– Ο Κώστας Κατσίκης μίλησε στη Βουλή για την αναδοχή παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια
– “Η αγάπη στην παιδοφιλία είναι έγκλημα, γιατί να είναι διαφορετικό ή αγάπη στην ομοφυλοφιλία;”

Σε ένα… ρεσιτάλ ομοφοβίας εξελίχθηκε η ομιλία του Κώστα Κατσίκη στη Βουλή, για την αναδοχή παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια. Ο βουλευτής των ΑΝΕΛ δεν δίστασε να χαρακτηρίσει την ομοφυλοφιλία ως έγκλημα αντίστοιχο της παιδοφιλίας, εκφράζοντας την αντίθεσή του με την ρύθμιση που επιτρέπει σε ομόφυλα ζευγάρια να γίνονται ανάδοχοι γονείς.

Ο βουλευτής των ΑΝΕΛ ξεκαθάρισε ότι το κόμμα του διαφωνεί με την επίμαχη διάταξη καθώς όπως είπε παραβιάζει τον νόμο της ηθικής και επανέφερε με μάλλον εμφατικό τρόπο το ερώτημα για την ουσία που συνδέει τους ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ στις καρέκλες της εξουσίας.

«Οι θιασώτες της ομοφυλοφιλίας λένε ότι η αγάπη δεν έχει σύνορα. Φυσικά και δεν έχει σύνορα. Το ζήτημα όμως είναι το που κατευθύνεται. Η αγάπη στο χρήμα που οδηγεί σε απληστία είναι αμαρτία. Η αγάπη ενός πατέρα προς την κόρη που είναι διαφορετική της πατρικής είναι έγκλημα», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κατσίκης για να προσθέσει «Η αγάπη στην παιδοφιλία είναι έγκλημα, γιατί να είναι διαφορετικό ή αγάπη στην ομοφυλοφιλία;».

Ο ίδιος υποστήριξε ότι αρκετοί φοβούνται να εκφράσουν τις ανησυχίες τους καθώς θεωρούν ότι θα γίνουν θύματα μπούλινγκ. «Φοβόμαστε να πούμε αυτό που πιστεύουμε. Όχι εγώ. Γιατί φοβόμαστε ότι θα μας τρολάρουν και θα μας στολίσουν με χαρακτηρισμούς και θα μας μηνύσουν όπως με μήνυσε το παρατηρητήριο του Ελσίνκι. Είναι όνειδος να εκφράζεις την άποψή σου αν δεν ταιριάζει με την δική τους» τόνισε.

“Παγόβουνο η επέκταση του συμφώνου συμβίωσης”

Ο βουλευτής των ΑΝΕΛ χαρακτήρισε ως «παγόβουνο» την επέκταση του συμφώνου συμβίωσης σε ομόφυλα ζευγάρια για να προσθέσει «τώρα πάμε σε θεσμοθέτηση αναδοχής από ομόφυλα ζευγάρια. Αμφισβητώ την καλή τους πρόθεση. Οι άνθρωποι αυτοί που θέλουν να συνευρίσκονται σεξουαλικά όχι για να αναπαραχθούν αλλά για την ικανοποίησή τους τώρα θέλουν να γίνουν ανάδοχοι. Κινδυνεύει ή συναισθηματική και ψυχική ασφάλεια των παιδιών. Εμείς οι ΑΝΕΛ υπερασπιζόμαστε την αυθυπαρξία και την αυτοτέλειά μας και καταψηφίζουμε».

Θεοχαρόπουλος: “Χαρακτηρισμοί από ένα σκοτεινό παρελθόν”

«Δηλώσεις που έρχονται από ένα σκοτεινό παρελθόν» χαρακτήρισε τις αναφορές του βουλευτή των ΑΝΕΛ, Κωνσταντίνου Κατσίκη, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΔΗΣΥ, Θανάσης Θεοχαρόπουλος.

«Μια τέτοια ρητορική την περιμέναμε από τη Χρυσή Αυγή, αλλά ήρθε από τον κυβερνητικό σας εταίρο» είπε απευθυνόμενος στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Θεοχαρόπουλος κατά τη συζήτηση, στην Ολομέλεια, του νομοσχεδίου για τον θεσμό της υιοθεσίας και της αναδοχής.

Επιπλέον, έκανε σαφές ότι η ΔΗΣΥ υπερψηφίζει την επίμαχη διάταξη που δίνει τη δυνατότητα αναδοχής σε ομόφυλα ζευγάρια, τα οποία έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης, λέγοντας: «Εμείς δεν λειτουργούμε σε συνάρτηση με το αν έχετε πλειοψηφία, ή όχι, ούτε με τακτικισμούς στα θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Τέτοιες προοδευτικές αλλαγές βρίσκονται στον πυρήνα των θέσεων της Ευρωπαϊκής Σοσιαλοδημοκρατίας, που στέκεται απέναντι σε κάθε διάκριση».

Κουράκης: Οι συνθήκες είναι ώριμες

Σε εντελώς αντίθετη κατεύθυνση κινήθηκε ο Α’ Αντιπρόεδρος της Ολομέλειας της Βουλής, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Τάσος Κουράκης, ο οποίος υπεραμύνθηκε του δικαιώματος στο γάμο και την υιοθεσία.
Ο κ. Κουράκης κάλεσε την κυβέρνηση να προχωρήσει στην αναθεώρηση του αστικού κώδικα. «Θα πρέπει να ανοίξουμε ακόμα περισσότερο τη συζήτηση σε σχέση με την υιοθεσία. Το θέμα είναι ώριμο και η κοινωνία ζητά από μας να προχωρήσουμε πιο γρήγορα. Οι συνθήκες είναι ώριμες για να προχωρήσουμε και σε ό,τι αφορά τον πολιτικό γάμο και την τεκνοθεσία. Είναι ώρα να ξεφύγουμε από σκοταδιστικές αντιλήψεις που σχετίζουν την ισορροπία της οικογένειας με το φύλο των γονέων» είπε.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις