Πολιτική

Παρασκευόπουλος: Τι προβλέπει το νομοσχέδιο για τη φοροδιαφυγή

Ανοικτός σε βελτιωτικές προτάσεις εμφανίστηκε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Νίκος Παρασκευόπουλος, τονίζοντας παράλληλα ότι οι διατάξεις του νομοσχεδίου για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής, «είναι σε γενικές γραμμές ελαφρότερες από την ισχύουσα νομοθεσία».

«Το παρόν νομοσχέδιο βοηθά στην εφαρμογή των ρυθμίσεων και ταυτόχρονα αντιμετωπίζει τη φοροδιαφυγή», επεσήμανε ο υπουργός Δικαιοσύνης στη Βουλή, κάνοντας λόγο για διαχρονικό πρόβλημα που πρέπει να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά και δίκαια.
Όπως υπογράμμισε ο κ. Παρασκευόπουλος κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα μέτρα στις αρμόδιες Επιτροπές, έγινε προσπάθεια να υπάρξει αντιρρόπηση στο σύστημα, ώστε από τη μια να είναι αυστηρές οι ποινές για τους μεγάλους φοροφυγάδες και από την άλλη, όσοι κάνουν μικρές φορολογικές παραβάσεις, να τιμωρούνται με διοικητικές κυρώσεις.
«Με το παρόν νομοσχέδιο, προσδιορίζεται το ύψος του ποσού της φορολογικής παράβασης που θεωρείται πλημμέλημα ή κακούργημα και αποσαφηνίζονται στο πολίτη τα εγκλήματα για τα οποία οδηγείται σε ποινικό δικαστήριο ή του επιβάλλονται διοικητικές κυρώσεις», ανέφερε.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κακλαμάνης σε Κωνσταντοπούλου στη Βουλή: «Δίνετε ασίστ στον πρωθυπουργό και βάζει τρίποντα»
«Κυρία Κωνσταντοπούλου, κάνατε ουρά σας την αντιπολίτευση και ο κύριος Ανδρουλάκης σπεύδει να ακολουθήσει κάθε πρωτοβουλία σας», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην πρόεδρο της Πλεύσης Ελευθερίας
Νικήτας Κακλαμάνης και Ζωή Κωνσταντοπούλου
Αποστάσεις Δένδια για το Μνημείο Άγνωστου Στρατιώτη: «Δεν πρέπει να χρησιμοποιείται ως μέσο έκφρασης πολιτικών επιδιώξεων»
«Είναι ένα διαχρονικό σύμβολο των Εθνικών Αγώνων που πρέπει να το αποστειρώσουμε από την τρέχουσα πολιτική επικαιρότητα» τόνισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας
Ο Νίκος Δένδιας 30