Πολιτική

Παρέμβαση Κουβέλη για να ηρεμήσουν οι υπουργοί του – Τι είπε για τους συμβασιούχους

O πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ παρενέβη από τις Βρυξέλλες για το χάος που επικράτησε στην κυβέρνηση με την επίμαχη διάταξη του κ. Μανιτάκη σύμφωνα με την οποία βλέπουν την πόρτα εξόδου από το Δημόσιο όλοι οι συμβασιούχοι οι οποίοι είχαν επιστρέψει στην εργασία τους με προσωρινές δικαστικές διαταγές.

Μετά το σάλο που προκάλεσε και η έντονη αντίδραση του κ. Ρουπακιώτη, ο κ. Κουβέλης είχε σειρά επαφών με τους δύο υπουργούς που άλλωστε προέρχονται από τη ΔΗΜΑΡ.

Ο κ. Κουβέλης από τις Βρυξέλλες όπου βρίσκεται δήλωσε πως η λύση μπορεί να βρεθεί με την παραμονή της προσωρινής διαταγής, αλλά όπως σημείωσε το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα – πιθανότατα μετά το Πάσχα – θα υπάρξει ειδική νομοθετική ρύθμιση, η οποία θα καθορίζει το χρονικό διάστημα μέσα στο οποίο θα εκδίδεται η οριστική απόφαση και η οποία θα λύνει τελεσίδικα τις διαφορές των εργαζομένων με το ελληνικό δημόσιο.

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ σε μία προσπάθεια να εκτονώσει την κρίση μεταξύ των υπουργών μέσα στην κυβέρνηση, δήλωσε πως η προσωρινή διαταγή πλέον έχει χάσει την προσωρινότητά της, καθώς για να εκδικαστεί μία υπόθεση και να υπάρχει τελεσίδικη απόφαση χρειάζονται περισσότερα από δύο τρία χρόνια. Άρα, όπως σημειώνει η προσωρινή διαταγή γίνεται σχεδόν μόνιμη.

Αυτό σημαίνει ουσιαστικά πως μετά το Πάσχα, σύμφωνα με τον κ. Κουβέλη θα έρθει στη Βουλή νέα διάταξη, η οποία θα κάνει πολύ συγκεκριμένο το χρονικό όριο της προσωρινής διαταγής και όταν αυτό θα ξεπερνιέται, τότε ο συμβασιούχος θα βλέπει την πόρτα εξόδου από το Δημόσιο μέχρι τουλάχιστον να τελεσιδικήσει η υπόθεσή του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Έγιναν μαλλιά κουβάρια και τελικά απέσυραν με εντολή Σαμαρά την διάταξη που απειλούσε την συνοχή της κυβέρνησης!

Ρουπακιώτης: Δεν υπογράφω τίποτα – Έγιναν μεθοδεύσεις εις βάρος μου!

Περνάει του Ρουπακιώτη; Αλλάζουν την ρύθμιση για απολύσεις συμβασιούχων του Δημοσίου

Συλλαλητήριο την Κυριακή εναντίον του πολυνομοσχεδίου

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Σε αναμμένα κάρβουνα η κυβέρνηση για τα «μπλόκα» αγροτών και κτηνοτρόφων – Τα μπλοκαρισμένα ΑΦΜ και το μήνυμα για κατανόηση
Ιδιαίτερα ανήσυχοι είναι οι βουλευτές που προέρχονται από αγροτικούς νομούς, και γίνονται δέκτες των παραπόνων από τους τίμιους αγρότες και κτηνοτρόφους που παλεύουν για την επιβίωση τους
αγρότες
Μητσοτάκης σε νέους στο «Forbes 30 under 30»: Κάτι αλλάζει στην Ελλάδα και έχουμε κάθε λόγο να το υποστηρίξουμε
«Στέλνουμε μήνυμα στη νέα γενιά ότι αν είσαι κάτω από 25 ετών, από 1.1.2026 δεν θα πληρώνεις καθόλου φόρο εισοδήματος και αν είσαι από 25 μέχρι 30 ετών θα πληρώνεις φόρο 9%», τόνισε ο πρωθυπουργός
Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης στο «Forbes 30 under 30»