Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

Παρέμβαση Μακρόν για το χρέος λίγο πριν το Eurogroup!

Παρέμβαση Μακρόν για το χρέος λίγο πριν το Eurogroup!

– Τηλεφωνική επικοινωνία με νόημα του Εμανουέλ Μακρόν με τον Αλέξη Τσίπρα
– Φρένο από Σόιμπλε για ελάφρυνση του ελληνικού χρέους
– Η Γερμανία ρίχνει τις ευθύνες στο ΔΝΤ – Αποφασισμένοι να πιέσουν για ελάφρυνση χρέους ακόμα και σήμερα οι Γάλλοι

Τηλεφωνική επικοινωνία είχε ο νέος Γάλλος Πρόεδρος με τον Έλληνα πρωθυπουργό, και σύμφωνα με ανακοίνωση του Προεδρικού Μεγάρου, ο Μακρόν είπε στον Αλέξη Τσίπρα ότι επιθυμεί να δει ελάφρυνση χρέους το προσεχές διάστημα.

Ο γάλλος πρόεδρος Εμμανουέλ Μακρόν επανέλαβε στον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ότι θέλει μια συμφωνία για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, ανακοινώθηκε από το γαλλικό προεδρικό μέγαρο των Ηλυσίων. Μάλιστα σύμφωνα με το Reuters, πηγή από το γραφείο του Γάλλου Προέδρου, συμπλήρωσε ότι αυτό είναι το σχέδιο του Γάλλου υπουργού Οικονομικών Μπρουνό Λε Μερ, το οποίο θα υποστηρίξει στο Eurogroup στις Βρυξέλλες αργότερα σήμερα.

Σύμφωνα με το Μαξίμου, σΣτην ανάγκη να βρεθεί συνολική λύση για το ελληνικό χρέος προς όφελος της Ελλάδας και της Ευρωζώνης, συμφώνησαν ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, και ο Πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής συνομιλίας που είχαν νωρίτερα σήμερα. Στο επίκεντρο της συνομιλίας τους βρέθηκε το σημερινό Eurogroup και στο πλαίσιο αυτό συζητήθηκε το ζήτημα του ελληνικού χρέους. Συμφώνησαν επίσης, να εργαστούν προς αυτή την κατεύθυνση και να βρίσκονται σε στενή και συνεχή επικοινωνία.

Την ίδια ώρα πάντως, την ύπαρξη διαφορών μεταξύ Ευρωζώνης και ΔΝΤ στο ζήτημα της ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους, επιβεβαίωσε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Γάλλο ομόλογό του, Μπρουνό Λε Μερ, ο Σόιμπλε παραδέχθηκε ότι «Ευρωζώνη και ΔΝΤ εξακολουθούν να έχουν διαφορετικές προσεγγίσεις», σημειώνοντας ωστόσο, ότι «θα προσπαθήσουμε να βρούμε μία λύση». Ο ίδιος απέδωσε αυτές τις αποκλίσεις στις συγκρατημένες εκτιμήσεις του Ταμείου για την πορεία της ελληνικής οικονομίας.

Ο Γερμανός υπουργός αναφέρθηκε και στο ενδεχόμενο κατάρτισης ενός τέταρτου προγράμματος βοήθειας. «Είναι πολύ νωρίς για να έχουμε τέτοιου είδους συζητήσεις» έσπευσε να επισημάνει, διαβεβαιώνοντας ότι «δεν πρόκειται να διαπραγματευτούμε νέα μέτρα για την Ελλάδα, τα οποία θα απαιτούσαν ένα νέο πρόγραμμα βοήθειας».

«Στόχος μας είναι να καταστήσουμε την Ελλάδα ανταγωνιστική, κάτι το οποίο δεν είναι μέχρι στιγμής» τόνισε, παράλληλα, ο κ. Σόιμπλε, ο οποίος παρ’ όλα αυτά, χαρακτήρισε ως «αξιόλογες» τις μεταρρυθμιστικές προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης.

Από την πλευρά του, ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών, Μπρουνό Λε Μερ, κατέστησε σαφές ότι ο Εμανουέλ Μακρόν επιθυμεί την παραμονή της Ελλάδας στη ζώνη του ευρώ, ενώ αναφορικά με τη σημερινή συνεδρίαση του Eurogroup, εξήγησε ότι «θα υπάρξουν συζητήσεις για την τεχνική λύση της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε