Κόσμος

ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ για παρακολουθήσεις ΕΥΠ: Να λάβει τέλος το θέατρο του παραλόγου

Το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, με ανακοίνωσή του, σχολίασε τη συνεχή επίκληση του απορρήτου από τους τέως και νυν διοικητές της ΕΥΠ στη χθεσινή συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας.

Κάνει λόγο για θέατρο του παραλόγου και καλεί τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη να καταργήσει τη διάταξη που απαγορεύει την ενημέρωση όσων παρακολουθούνται.

«Θεσμική λύση δεν είναι η ενημέρωση στο αυτί και μάλιστα “μόνο για όσα θα μπορούμε να πούμε”, όπως επισημάνθηκε αρμοδίως στη χθεσινή ακρόαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας», αναφέρει η ανακοίνωση του Γρφείου Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής.

Υπογραμμίζει ότι οι λύσεις είναι δύο:

«Ή θα ενημερωθεί η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας για το λόγο παρακολούθησης του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ από την ΕΥΠ ή ο πολιτικός προϊστάμενος των μυστικών υπηρεσιών, ο ίδιος ο κ. πρωθυπουργός, θα εγκρίνει την άρση του απορρήτου βάσει του άρθρου 14 παρ. 4 ν. 3649/2008, όπως ήδη έγκριτοι συνταγματολόγοι υποστηρίζουν στον δημόσιο διάλογο».

Το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής υποστηρίζει πως πίσω από την επίκληση του απορρήτου κρύβεται ο κ. Μητσοτάκης και τον καλεί να εγκρίνει προσωπικά την άρση του προσχήματος, «για να δούμε -επιτέλους- ποιος επιδιώκει το φως και ποιος το φοβάται», όπως σημειώνει.

Κατηγορεί τον κ. Μητσοτάκη πως έχει οδηγήσει τη χώρα σε πολιτική ανωμαλία καθώς τονίζει ότι «σύμφωνα με τη θεώρηση του πρώην γενικού γραμματέα του πρωθυπουργού Γρηγόρη Δημητριάδη, του πρώην διοικητή της ΕΥΠ Παναγιώτη Κοντολέοντος και του νυν Θεμιστοκλή Δεμίρη, της Εισαγγελέα Εφετών που εποπτεύει την ΕΥΠ Βασιλικής Βλάχου και των υπουργών Γιώργου Γεραπετρίτη και Κυριάκου Πιερρακάκη, η ΕΥΠ μπορεί να παρακολουθεί ακόμη και την Πρόεδρο της Δημοκρατίας αλλά η κοινή γνώμη δεν θα μάθει ποτέ το λόγο».

«Το θέατρο του παραλόγου είναι καιρός να λάβει τέλος, καθώς εκθέτει τη χώρα διεθνώς, όπως αποδεικνύεται από το καθημερινό ενδιαφέρον εκατοντάδων ξένων ΜΜΕ», επισημαίνει το ΠΑΣΟΚ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Κίμπερλι Γκιλφόιλ: Οι πρώτες ελληνικές ημέρες της νέας πρέσβη των ΗΠΑ στην Αθήνα – Το αφιέρωμα του φιλοτραμπικού «Breitbart»
Στο ίδιο άρθρο, το φιλοτραμπικό ΜΜΕ επισημαίνει ότι η Γκιλφόιλ αναμένεται να συναντηθεί με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και να παραστεί σε υπουργικές συναντήσεις που διοργανώνει το «Atlantic Council» στην Αθήνα
Η νέα πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Kimberly Guilfoyle
Μαρινάκης: Ευχάριστο ανάγνωσμα το βιβλίο του Τσίπρα – Μιλάμε για την «Ιθάκη» αλλά μην ξεχνάμε το ταξίδι και το αχρείαστο μνημόνιο
«Θα μας επιτρέψετε την πολιτική να την κάνουμε με πολιτικό διάλογο με τα υπόλοιπα κόμματα και όχι αντιπαρατιθέμενοι με συγγραφείς» είπε μεταξύ άλλων
Παύλος Μαρινάκης
«Ανυπομονώ να συνεργαστώ με τους Έλληνες συμμάχους μας», είπε η Κίμπερλι Γκιλφόιλ - Η ανάρτηση για τη συνάντηση με τον Κωνσταντίνο Τασούλα
«Θα είμαι υπερήφανη εκπρόσωπος του Προέδρου Τραμπ, σθεναρή υπερασπίστρια των αμερικανικών συμφερόντων και ακλόνητη φίλη της Ελλάδας και του ελληνικού λαού»
Η νέα πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα, Κίμπερλι Γκιλφόιλ υπέβαλε τα διαπιστευτήριά της στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κωνσταντίνο Τασούλα
Αυτό είναι το εξώφυλλο του βιβλίου του Αλέξη Τσίπρα, «Ιθάκη» - Οι προσωπικές αφηγήσεις που μετατρέπονται σε πολιτικό θρίλερ
Εκτός από τα γεγονότα της περιόδου 2015 - 2019 περιγράφονται τα παιδικά και εφηβικά χρόνια του Αλέξη Τσίπρα, η πολιτικοποίηση στις γραμμές της ΚΝΕ και της Αριστεράς και η είσοδος στο Μαξίμου
Αλέξης Τσίπρας: Αυτό είναι το εξώφυλλο του βιβλίου του «Ιθάκη» 108
Τα παραλειπόμενα της συνάντησης Τασούλα – Γκιλφόιλ: Ο μήνας του μέλιτος και η ατάκα «εργαζόμαστε για νέο σύζυγο»
Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, είπε στην Κίμπερλι Γκιλφόιλ ότι λόγω της επαγγελματικής διαδρομής της είναι αξιοθαύμαστο παράδειγμα του αμερικανικού ονείρου
Η Κίμπερλι Γκιλφόιλ με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κωνσταντίνο Τασούλα
9