Πολιτική

ΠΑΣΟΚ: Οι εκκρεμότητες για το debate της 24ης Σεπτεμβρίου ανάμεσα στους 6 υποψήφιους προέδρους

Στη συνάντηση των εκπροσώπων των υποψηφίων για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ, την Τρίτη (17.09.2024) συμφωνήθηκαν οι θεματικές ενότητες του debate που θα γίνει στις 24 Σεπτεμβρίου.

Ωστόσο εκκρεμούν οι ακριβείς κανόνες του debate, όπου θα αναμετρηθούν οι έξι υποψήφιοι για το αξίωμα του ή της προέδρου του ΠΑΣΟΚ.

Η πλευρά του απερχόμενου προέδρου του ΠΑΣΟΚ, κατέθεσε την πρόταση να δίνεται η δυνατότητα για έναν δίλεπτο, απευθείας αδιαμεσολάβητο διάλογο, κάτι που θα αποτελεί καινοτομία στην ιστορία των ελληνικών debate και εφαρμόζεται ήδη στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ.

Σημειώνεται ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης «σπάει» το στερεότυπο που θέλει τους νυν προέδρους να επιλέγουν ένα απολύτως προστατευμένο τηλεοπτικό περιβάλλον.

Σχετικά με τις αιτιάσεις ότι πιθανώς να υπάρξουν λεκτικές παρεκτροπές κατά τον διάλογο, η πλευρά Ανδρουλάκη  απαντά ότι η απευθείας ανταλλαγή απόψεων αναμφίβολα θα αναβαθμίσει την εσωκομματική διαδικασία, θα ενισχύσει το ενδιαφέρον των πολιτών, θα είναι κέρδος για την παράταξη και η έως τώρα δημόσια παρουσία όλων των υποψηφίων εγγυάται έναν ευπρεπή και δημιουργικό διάλογο. Όπως εξάλλου και ο συντονισμός της δίλεπτης συζήτησης εκ μέρους των δημοσιογράφων ώστε να εξασφαλιστεί η ισοτιμία χρόνου.

Οι εκπρόσωποι των υποψηφίων θα συναντηθούν και την Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου, προκειμένου να βρουν κοινό τόπο.

Υπενθυμίζεται ότι οι εκπρόσωποι των έξι υποψηφίων προέδρων του ΠΑΣΟΚ, Νίκου Ανδρουλάκη, Χάρη Δούκα, Παύλου Γερουλάνου, Άννας Διαμαντοπούλου, Νάντιας Γιαννακοπούλου και Μιχάλη Κατρίνη, συμφώνησαν να γίνει debate από τη συχνότητα της δημόσιας τηλεόρασης, την Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κωνσταντίνος Τασούλας: Η Παναγιά οδηγεί το έθνος μας στους αγώνες για ελευθερία και προκοπή
«Να εκφράσω την ελπίδα μου, μια ελπίδα που πηγάζει εδώ από την Εκατονταπυλιανή της Πάρου, ώστε η αντιμετώπιση μιας ακόμη πύρινης δοκιμασίας, αυτού του Αυγούστου, να έχει τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα»
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Τασούλας στην θεία λειτουργία για την εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στον Ιερό Ναό Παναγίας Εκατονταπυλιανής, στην Πάρο, Παρασκευή 15 Αυγούστου 2025. 
(ΘΟΔΩΡΗΣ ΜΑΝΩΛΟΠΟΥΛΟΣ 2
Κυριάκος Μητσοτάκης: Η μέρα του Δεκαπενταύγουστου είναι αφιερωμένη σε όσους μας κρατούν ασφαλείς
«Σήμερα δεν είναι μέρα για πολιτικές δηλώσεις - Εγώ αυτό το οποίο εύχομαι είναι να μπορούμε να βρίσκουμε πάντα την δύναμη εκείνη, να πορευόμαστε πρώτα και πάνω από όλα με ενότητα»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Μαρέβα Γκραμπόφσκι 41
Ο σχεδιασμός της κυβέρνησης για την επόμενη ημέρα μετά τις καταστροφικές φωτιές – «Αντιπολιτευτικό μένος» βλέπει το Μαξίμου
Η κυβέρνηση αναμένει τα αποτελέσματα της έρευνας που διενεργούν Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού και σε συνεργασία με άλλες κρατικές υπηρεσίες, αναζητούν τα αίτια εκδήλωσης πυρκαγιών
Καμένο σπίτι στην Αχαΐα
Παύλος Μαρινάκης για φωτιές: 10 ψέματα της αντιπολίτευσης – Απαντήσεις στους πολίτες
«Δυστυχώς, όπως συμβαίνει κάθε χρόνο, τα κόμματα της αντιπολίτευσης βλέπουν τις τραγικές στιγμές αγωνίας των πολιτών, ως ευκαιρία για να ξεδιπλώσουν το αντιπολιτευτικό τους μένος»
Ο Παύλος Μαρινάκης 7