Τα κόμματα της αντιπολίτευσης με κοινή ανακοίνωση καλούν την κυβέρνηση να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες για την άμεση απελευθέρωση και την ασφαλή επιστροφή τους
Την σύλληψη των 27 Ελλήνων ακτιβιστών από τις ισραηλινές αρχές, που συμμετείχαν στον διεθνή στόλο αλληλεγγύης Global Sumud Flotilla με στόχο την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στην Γάζα καταδικάζουν το ΠΑΣΟΚ, ο ΣΥΡΙΖΑ, η Νέα Αριστερά και η Πλεύση Ελευθερίας με κοινή δήλωσή τους.
Ειδικότερα, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, Νέα Αριστερά και Πλεύση Ελευθερίας ανακοίνωσαν σήμερα (03.10.2025) η επίθεση του ισραηλινού στρατού στον διεθνή στόλο αλληλεγγύης Global Sumud Flotilla χθες τα ξημερώματα (02.10.2025) σε διεθνή ύδατα συνιστά παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου και του Δικαίου της Θάλασσας.
Επίσης αναφέρουν πως «τα σκάφη της αποστολής έχουν καταληφθεί από δυνάμεις του Ισραήλ και παραμένει άγνωστο που έχουν μεταφερθεί οι επιβαίνοντες και τα μέλη των πληρωμάτων, μεταξύ των οποίων 27 Έλληνες πολίτες».
Έπειτα, υπογραμμίζουν ότι «μαζί τους βρίσκεται και μέλος του Ελληνικού Κοινοβουλίου, η βουλευτής της Νέας Αριστεράς, Πέτη Πέρκα».
Καταλήγοντας τονίζουν: «Καταδικάζουμε ρητά την επίθεση των στρατιωτικών δυνάμεων του Ισραήλ στα σκάφη του διεθνούς στόλου αλληλεγγύης που μετέφερε ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα και καλούμε την κυβέρνηση να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την άμεση απελευθέρωση και την ασφαλή επιστροφή των 27 Ελλήνων πολιτών στη χώρα μας».