Πέμπτη, 2 Μαΐ
17oC Αθήνα

Παύλος Πολάκης: Το διπλό «άδειασμα» Τσίπρα μέσα σε μια εβδομάδα

Παύλος Πολάκης: Το διπλό «άδειασμα» Τσίπρα μέσα σε μια εβδομάδα

Ο Παύλος Πολάκης φαίνεται να έχει πάρει έναν χωριστό δρόμο από τον ΣΥΡΙΖΑ ήδη από τα μέσα Φεβρουαρίου. Μάλιστα, δεν έκανε πίσω ούτε κι όταν ο Αλέξης Τσίπρας του έδειχνε την πρώτη «κίτρινη κάρτα» στις 19 του μηνός.

Στις 19 Φεβρουαρίου ο Παύλος Πολάκης διάβαζε την ανάρτηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ. Ο Αλέξης Τσίπρας στον προσωπικό λογαριασμό του στο Instagram εμφανιζόταν ως χειμερινός κολυμβητής να κάνει το μπάνιο του, ενώ η λεζάντα που συνόδευε την ανάρτηση είχε τον τίτλο: «Μία χειμερινή βουτιά βοηθάει πάντα να παίρνεις καθαρές αποφάσεις…».

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Αλέξης Τσίπρας (@alexistsipras)

 

Το σαφές μήνυμα προς τον Παύλο Πολάκη έλεγε προς η συμμετοχή του στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ θεωρείτο πλέον αβέβαιη. Η σπίθα ήταν η τότε… απαίτηση του Κρητικού πολιτικού να συμπεριληφθεί στη λίστα και ο φίλος του, ο Μιχάλης Χαιρετάκης.

«Προφανώς από ”λάθος” ο ΜΙΧΑΛΗΣ ΧΑΙΡΕΤΑΚΗΣ δεν συμπεριελήφθη παρά τη χθεσινή εισήγηση της πολιτικής γραμματείας στην ανακοίνωση των ονομάτων για τους υποψήφιους του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στα Χανιά. Μέχρι να διορθωθεί το ”λάθος” δεν ισχύει ούτε η δική μου υποψηφιότητα. Εγώ φίλους και συντρόφους δεν πουλάω, επειδή κάποιοι έχουν ανασφάλειες και συμπεριφέρονται με όρους διαδρόμου!
Θα λυθούν στην πολιτική γραμματεία και στην Κεντρική Επιτροπή ΟΛΑ!!», είχε γράψει ο Παύλος Πολάκης.

 

 

Η Κουμουνδούρου είχε αντιδράσει έντονα, λέγοντας: «Οι αποφάσεις για τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ είναι συλλογικές και την τελική απόφαση για τη κατάρτισή τους έχουν τα όργανα του κόμματος. Η συμμετοχή στα ψηφοδέλτια είναι εθελοντική για όλα τα στελέχη, βουλευτές και υποψήφιους βουλευτές, χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Όποιος διαφωνεί με τις συλλογικές αποφάσεις, έχει κάθε δικαίωμα να μη συμμετάσχει σε αυτά».

Στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημείωναν ότι, προφανώς, ο Παύλος Πολάκης έχει μπερδέψει τον ρόλο του και μέχρι πού μπορεί να παρεμβαίνει στα πράγματα, ενώ έφτασε στο σημείο να «απειλεί» το κόμμα του.

Παύλος Πολάκης: Η δεύτερη «κίτρινη κάρτα» από τον Αλέξη Τσίπρα

Η δεύτερη προειδοποίηση του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ στον Παύλο Πολάκη ήρθε την Κυριακή, 26 Φεβρουαρίου και ήταν ηχηρότατη! Με απόφαση Τσίπρα ο Κρητικός πολιτικός βρέθηκε εκτός των ψηφοδελτίων, ενώ την Τρίτη (28.02.20233) ή το αργότερο την Τετάρτη (01.03.2023) θα συνεδριάσουν τα όργανα του κόμματος, προκειμένου να συζητήσουν την υπόθεση.

Τη δεύτερη σπίθα «άναψε» ο ίδιος ο Παύλος Πολάκης όταν με νέα ανάρτηση είχε στοχοποιήσει δημοσιογράφους, δικαστές και αξιωματούχους, μετά την καταδικαστική απόφαση του Ειδικού Δικαστηρίου για τον πρώην υπουργό, Νίκο Παππά:

«ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΗ/ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΗ!!» ανέφερε χαρακτηριστικά, φτιάχνοντας – όπως διαμηνύουν κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ – τη δική του ατζέντα.

Για την επίμαχη ανάρτηση διατάχθηκε, εξάλλου, έρευνα της Εισαγγελίας για το ενδεχόμενο διάπραξης σοβαρών αδικημάτων.

 

«Σηκώνοντας» το γάντι που του έριξε η Κουμουνδούρου την Κυριακή (26.02.2023), ο Παύλος Πολάκης, με ακόμα μία ανάρτηση, έδωσε «ραντεβού» στα κομματικά όργανα για να ειπωθούν, όπως έστειλε το μήνυμα, όλα με όλους…      

«Θα τα πούμε ΟΛΑ στην πολιτική γραμματεία και στην Κεντρική Επιτροπή .
Με «πηγές» δεν θα ανοίξω διάλογο ….
Προφανώς υπάρχουν και διαδικασίες και όργανα στα οποία και συμμετείχα και εκλέχθηκα και μάλιστα με υψηλότατα ποσοστά.
Εκεί θα μιλήσουμε και θα διευκρινίσουμε ποιος έχει δίκιο!»

 

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις