Παρασκευή, 3 Μαΐ
23oC Αθήνα

Περιφερειακές Εκλογές: Η απάντηση Σγουρού για τον υποψήφιό του που στηρίζει την εισβολή στην Ουκρανία

Περιφερειακές Εκλογές: Η απάντηση Σγουρού για τον υποψήφιό του που στηρίζει την εισβολή στην Ουκρανία

Σάλος έχει ξεσπάσει με υποψήφιο του Γιάννη Σγουρού για την περιφέρεια Αττικής, ο οποίος στηρίζει ανοιχτά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Ο Σπύρος Χατζάρας που είναι στο ψηφοδέλτιο του Γιάννη Σγουρού, φόρεσε μπλουζάκι με το «Ζ» το οποίο φέρει ο ρωσικός στρατός που επιχειρεί στην Ουκρανία. Μάλιστα έκανε και ανάρτηση με το μπλουζάκι, δηλώνοντας ανοιχτά τη στήριξή του στον Πούτιν. Έγραψε επίσης πως δεν συμπαθεί τον Ζελένσκι και τον «Μητσοτακένσκι».

Μάλιστα με αφορμή το ποστ αυτό, υπάρχουν αναφορές και για παλιότερα ποστ του Σπύρου Χατζάρα, τα οποία ήταν ρατσιστικά και αντισημιτικά. 

Σε μια πρώτη αντίδρασή του ο Γιάννης Σγουρός κάνει λόγο για παλιότερες αναρτήσεις που είναι καταδικαστέες.

Μάλιστα εγκαλεί τον υποψήφιο του ΣΥΡΙΖΑ κ. Ιωακειμίδη που ανακινεί το θέμα αντί να ασχοληθεί με όσα είπε για την κυβέρνηση και τον κ. Χαρδαλιά

«Με τη χθεσινή μας ανακοίνωση αποκαλύψαμε με συγκεκριμένα στοιχεία ότι η κυβέρνηση και ο κ. Χαρδαλιάς είναι ηθικά και πολιτικά έκθετοι, διότι εδώ και 3 χρόνια δεν έχουν συγκροτήσει την Επιτροπή Εκτίμησης Κινδύνου για τα κατεπείγοντα έργα πολιτικής προστασίας.

Αντί το συγκεκριμένο θέμα να αποτελέσει αυτονόητα σημείο σφοδρής πολιτικής κριτικής προς την κυβέρνηση και τον κ. Χαρδαλιά, ο κ. Ιωακειμίδης τήρησε στάση σιωπής και επέλεξε να ανασύρει και να σχολιάσει απόλυτα καταδικαστέες αναρτήσεις προ ετών ενός εκ των 213 υποψηφίων μας, που ανέσυρε από τα άδυτα του διαδικτύου. Λυπούμαστε που ο κ. Ιωακειμίδης βλέπει το δέντρο και χάνει το δάσος. Εμάς αντίπαλός μας είναι τα προβλήματα των πολιτών και μόνον αυτά, για τα οποία δεν νοιάζεται ούτε η κυβέρνηση ούτε ο κ. Χαρδαλιάς».

Ωστόσο οι αναρτήσεις του Σπύρου Χατζάρα για τη Ρωσία κάθε άλλο παρά παλιές είναι, αφού η πρώτη με το μπλουζάκι έγινε στις 2 Οκτωβρίου 2023 και η δεύτερη σήμερα, 3 Οκτωβρίου.

«Ομολογώ !Συμπαθώ τον Βαλόντια. Υποστηρίζω την Ρωσία και την Σερβία. Δεν συμπαθώ τους Ζελένσκι και τους Μητσοτακένσκι. Θεωρώ αυτούς που πούλησαν την Μακεδονία Προδότες»

Δείτε και μια παλιότερη ανάρτηση

ΣΥΡΙΖΑ: Να πάρει θέση ο Σγουρός και το ΠΑΣΟΚ

«Το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και ο πρόεδρός του καλούνται να πάρουν άμεσα θέση για τον φιλοναζιστή αντισημίτη Σπύρο Χατζάρα, που ο Γιάννης Σγουρός, ο υποψήφιος τον οποίο στηρίζουν για περιφερειάρχη Αττικής, έχει εντάξει στα ψηφοδέλτιά του», τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ σε αντίδρασή του για την ανάρτηση.

Ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι «σίγουρα δεν αποτελεί προοδευτική επιλογή να συμμετέχει στο ψηφοδέλτιο του κ. Σγουρού ένας άνθρωπος που επιδοκιμάζει δημόσια την εκτέλεση των 200 πατριωτών στην Καισαριανή το 1944 ή αναφέρεται στη Συμφωνία των Πρεσπών ως ‘προδοσία’».

Σημειώνει ότι «ο κ. Σγουρός οφείλει να αποσύρει άμεσα τον συγκεκριμένο υποψήφιο από τα ψηφοδέλτιά του. Διαφορετικά, ο κ. Ανδρουλάκης θα πρέπει να αποσύρει την υποστήριξή του στο Γιάννη Σγουρό».

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις