Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Περιοδεία Μητσοτάκη στα σπασμένα – «Δεν γίνεται να είμαστε όμηροι 30 τραμπούκων»

Περιοδεία Μητσοτάκη στα σπασμένα – «Δεν γίνεται να είμαστε όμηροι 30 τραμπούκων»

Περιοδεία στα σπασμένα καταστήματα μετά τα χθεσινά επεισόδια στο όνομα του Δημήτρη Κουφοντίνα, έκανε το πρωί ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο Πρόεδρος τη ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης πήγε από κατάστημα σε κατάστημα και είδε τις ζημιές από τα επεισόδια. Μίλησε με καταστηματάρχες και δεσμεύθηκε την επόμενη ημέρα όλα αυτά να τελειώσουν. Οι καταστηματάρχες έκαναν τα παράπονά τους στον κ. Μητσοτάκη και είπαν ότι δεν αντέχουν άλλο.

Αμέσως μετά δήλωσε: «Δεν είναι δυνατόν μια ολόκληρη πόλη, ο ιστορικότερος και πιο εμπορικός δρόμος της Αθήνας να είναι κατεστραμμένα. Δεν γίνεται να είμαστε όμηροι 30 τραμπούκων. Αυτό την επόμενη ημέρα θα σταματήσει. Η ασφάλεια θα επενέλθει γιατί είναι ζήτημα πολιτικής βούλησης και είναι αδιαπραγμάτευτη η θέλησή μου. Δεν είναι δυνατόν άνθρωποι μεροκαματιάρηδες, εμπορικά καταστήματα να είναι έρμαια στο έλεος αδίστακτων τραμπούκων και να φεύγουν ανενόχλητοι. Αυτά την επόμενη μέρα θα σταματήσουν».

Με αφορμή τους βανδαλισμούς στο κέντρο της Αθήνας, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών Σταύρος Καφούνης, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Για άλλη μια φορά οι συμπολίτες μας καταστηματάρχες βρέθηκαν ανυπεράσπιστοι στο έλεος ελάχιστων περιθωριακών στοιχείων. Αύριο θα βανδαλίσουν τα καταστήματα της γειτονιάς μας και στη συνέχεια τα σπίτια μας, γι’ αυτό ως εδώ!»

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις