Πέμπτη, 18 Απρ.
19oC Αθήνα

Πέτσας για το τηλεφώνημα Τραμπ σε Ερντογάν: Δίνει τον τόνο για αποφυγή προκλήσεων

Πέτσας

Θετικό αποτύπωμα αφήνει, κατά την κυβέρνηση, η παρέμβαση του Ντόναλντ Τραμπ στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κατά τη σημερινή τους (28.01.2020) τηλεφωνική επικοινωνία.

Ο Ντόναλντ Τραμπ μίλησε τηλεφωνικά με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο του ζήτησε να τα βρουν Ελλάδα και Τουρκία για την ανατολική Μεσόγειο.

Ερωτηθείς για την επικοινωνία αυτή από το newsit.gr, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, μίλησε για «θετικό αποτύπωμα» και για επικοινωνία που δίνει τον τόνο για να αποφευχθούν νέες προκλήσεις στην περιοχή.

Click4more Εμπρηστικός Ερντογάν ξανά: Μη ασχολείστε με την Ελλάδα και από εμάς δεν θα έρθει καμία ζημιά

Απαντώντας στη σχετική ερώτηση, ο Στέλιος Πέτσας χαρακτήρισε «θετική πρωτοβουλία το γεγονός ότι βλέπουμε να εξελίσσεται, στο πλαίσιο των συναντήσεων του πρωθυπουργού στην Ουάσινγκτον, η επιμονή της αμερικανικής διπλωματίας, αυτό που έχει περιγραφή και στην επιστολή του κ. Πομπέο, για την αποφυγή προκλητικών ενεργειών. Σε αυτό το πλαίσιο, η τηλεφωνική επικοινωνία του Αμερικανού προέδρου με τον πρόεδρο της Τουρκίας δίνει τον τόνο για την αποφυγή προκλητικών ενεργειών στην Ανατολική Μεσόγειο, προκειμένου, όπως είναι φανερό, να δρομολογηθούν οποιοσδήποτε εξελίξεις μπορούν να υπάρχουν στο πλαίσιο πάντα του σεβασμού του διεθνούς δικαίου κα των κανόνων καλής γειτονίας. Αφήνει, λοιπόν, θετικό αποτύπωμα».

Αναφερόμενος στις επαφές που θα έχει αύριο και μεθαύριο σε Παρίσι και Βρυξέλλες ο πρωθυπουργός και σχετικά με το τι προσδοκά η ελληνική πλευρά από τις επικείμενες συναντήσεις του πρωθυπουργού με τον Γάλλο πρόεδρο και τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, απάντησε ότι η συνάντηση με τον Εμανουέλ Μακρόν έχει «διευρυμένη ατζέντα, θέματα που έχουν να κάνουν με τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, την άκυρη συμφωνία Σάρατζ – Άγκυρας αλλά και θέματα ευρωπαϊκά».

Στη συνάντηση με τον Σαρλ Μισέλ θα εξεταστούν τα θέματα του πολυετούς δημοσιονομικού πλαισίου. «Βρισκόμαστε σε ένα δύσκολο σταυροδρόμι και η Ευρώπη πρέπει να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις της νέας εποχής», πρόσθεσε επισημαίνοντας ότι θα είναι «δύσκολη η διαπραγμάτευση ώστε να μην διαταραχθούν οι ισορροπίες».

Για την εκλογολογία τόνισε ότι αποτυπώνει «το φόβο του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά δεν ασχολούμαστε με τις φοβίες του ΣΥΡΙΖΑ. Εκλογές στο τέλος της τετραετίας».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις