Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Πηγές Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ: Τη Δευτέρα τμήμα του πορίσματος για την Υγεία – Μη βιάζεστε

Πηγές Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ: Τη Δευτέρα τμήμα του πορίσματος για την Υγεία – Μη βιάζεστε

Συστάσεις σε όσους προεξοφλούν τα συμπεράσματα του πορίσματος της Εξεταστικής Επιτροπής για την Υγεία από πηγές της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ.

Τμήμα του πορίσματος που αφορά στο Ερρίκος Ντυνάν θα δοθεί από την πλειοψηφία στα υπόλοιπα μέλη της Επιτροπής το πρωί της Δευτέρας (05.11.2018) ανέφεραν οι πηγές της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ στο ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Στη συνέχεια, τόνισαν οι ίδιες πηγές, θα συζητηθεί στην πρώτη από τις τέσσερις επόμενες συνεδριάσεις της επιτροπής (μία για κάθε υπόθεση).

«Όσο για τα δημοσιεύματα που προεξοφλούν τα συμπεράσματα του πορίσματος με δήθεν αποκλειστικές πληροφορίες, συστήνουμε περισσότερη υπομονή και λιγότερο άγχος», πρόσθεταν οι πηγές του ΣΥΡΙΖΑ.

Αντιδράσεις από Γεωργιάδη και Λοβέρδο

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η κυβερνητική πλειοψηφία στην εξεταστική επικεντρώνεται σε πέντε πρόσωπα και συγκεκριμένα τον πρώην υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη για την υπόθεση της πρόσληψης των 23 ατόμων στο ΚΕΕΛΠΝΟ, τους πρώην υπουργούς Υγείας Μάκη Βορίδη και Ανδρέα Λοβέρδο για την υπόθεση πώλησης του Ερρίκος Ντυνάν, τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Υγείας Μάριο Σαλμά για την υπόθεση των αρθροσκοπήσεων και τον πρώην υπουργό Υγείας Δημήτρη Αβραμόπουλο για την υπόθεση των εμβολίων.

Οι πληροφορίες λένε ότι στον ΣΥΡΙΖΑ ακόμα δεν έχουν καταλήξει εάν θα προτείνουν προανακριτική επιτροπή.

Ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Άδωνις Γεωργιάδης, σε τηλεφωνική του παρέμβαση το πρωί της Πέμπτης (01.11.2018) στην πρωινή εκπομπή του OPEN, «Ώρα Ελλάδος 7:00», έκανε λόγο για απόλυτο φιάσκο.

«Η Εξεταστική Επιτροπή για την Υγεία έχει εξελιχθεί στο απόλυτο φιάσκο για τον ΣΥΡΙΖΑ. Δεν μπορεί να υπάρξει πόρισμα από αυτή την Επιτροπή που να οδηγεί σε ενδεχόμενες προσωποποιημένες ποινικές ευθύνες. Όσον αφορά τις υποθέσεις έχουν όλες ξεκαθαριστεί. Όσον αφορά τα ποινικά αδικήματα, η ίδια η κοινοβουλευτική πλειοψηφία στην υπόθεση του κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή και της Novartis έχει αποφανθεί ότι η απιστία είναι παραγραφέν αδίκημα. Δεν μπορεί να είναι παραγραφέν για τον κ. Κουρουμπλή και να μην είναι για τους άλλους», είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Κατηγόρησε δε τον ΣΥΡΙΖΑ πως «θέλει να ποινικοποιήσει την πολιτική ζωή αυτού του τόπου. Ρίχνει λάσπη στον ανεμιστήρα κατά των προσώπων που τους ενοχλούν, αλλά η λάσπη δεν μένει για πολύ».

Από την πλευρά του, ο Ανδρέας Λοβέρδος, μιλώντας στο ραδιόφωνο ΘΕΜΑ 104,6 τόνισε πως… «τους έχω για πρωινό».

«Είμαι από τους πιο στοχοποιημένους γιατί ως υπουργός ήμουν αντίθετός τους και στη Βουλή είμαι ο πιο επιθετικός, σκληρός αλλά δίκαιος. Η στοχοποίηση μου έχει να κάνει και με την κεντροαριστερά γιατί τους ενδιαφέρουν και οι ψήφοι της κεντροαριστεράς. Αυτά είναι τίτλοι τιμής και υπερηφάνειας και με αυτά θα πάω στις εκλογές. Δεν λέω ότι δεν θυμώνω αλλά σε πολιτικό επίπεδο η τελευταία μου λέξη είναι ότι τους έχω για πρωινό», τόνισε χαρακτηριστικά για το θέμα.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις