Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Πηγές ΣΥΡΙΖΑ για συνάντηση Τσίπρα με παραγωγικούς φορείς

Πηγές ΣΥΡΙΖΑ για συνάντηση Τσίπρα με παραγωγικούς φορείς

Στις συναντήσεις με τους παραγωγικούς φορείς, σύμφωνα με πηγές που προέρχονται από το ΣΥΡΙΖΑ, αναγνωρίστηκε ότι τον τελευταίο χρόνο υπάρχει βελτίωση του οικονομικού κλίματος και σταθεροποίηση του ρυθμού ανάπτυξης, αλλά περιμένουν να δουν πώς αυτό θα αποτυπωθεί σε περαιτέρω ελαφρύνσεις.

Ακόμη σύμφωνα με πληροφορίες από τον ΣΥΡΙΖΑ, έγινε ιδιαίτερη μνεία στην εισφορά αλληλεγγύης και τη μείωση προκαταβολής φόρου που είχαν δρομολογηθεί για το 2020 και τελικά θα παραμείνουν, ενώ εκφράστηκε προβληματισμός για την αύξηση στα τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος που θα επηρεάσει ιδιαιτέρως τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Νωρίτερα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας είχε τονίσει κατά τη διάρκεια της συνάντησης με την Διοικητική Επιτροπή της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος πως «υπάρχουν δυνατότητες σημαντικές (για την οικονομία) αλλά και δυσκολίες στον ορίζοντα, τις οποίες δεν πρέπει να παραβλέψουμε».

«Αρχίζει σιγά-σιγά και διαμορφώνεται μία θετική εικόνα της πορείας της οικονομίας, που με πολύ κόπο καταφέραμε να φέρουμε στην οικονομία, ελπίζω η πορεία αυτή να συνεχιστεί διότι -ανεξαρτήτως σε ποια θέση βρίσκεσαι-, όταν έχεις κάνει τόσο κόπο για να πετύχεις κάτι, είναι σαν το δικό σου παιδί και το παιδί θέλεις να πάει καλά», σημείωσε ο κ. Τσίπρας.

«Νομίζω ότι η δική σας συμβολή σε αυτήν τη φάση -εννοώ του Επιμελητηρίου- είναι πολύ σημαντική. Πάντα ήταν και στην κρίση και τώρα», πρόσθεσε. Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ, Κωνσταντίνος Μίχαλος επισήμανε: «Πράγματι, η μεγάλη ανησυχία και αγωνία για μας είναι αυτήν τη σταθεροποίηση, την οποία είδαμε να έχει η οικονομία από την προηγούμενη κυβέρνηση και η χώρα, να μπορέσουμε να την κεφαλαιοποιήσουμε τώρα έτσι ώστε να καταφέρουμε επιτέλους αυτό το όραμα της βιώσιμης και διαρκούς ανάπτυξης να γίνουν πραγματικότητα». Νωρίτερα σήμερα ο κ. Τσίπρας είχε συνάντηση και με τη Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις