Τετάρτη, 22 Μαΐ
27oC Αθήνα

Πηγές Υπ. Προστασίας του Πολίτη για ΑΣΟΕΕ: Οι αστυνομικοί παραβίασαν τις εντολές

Πηγές Υπ. Προστασίας του Πολίτη για ΑΣΟΕΕ: Οι αστυνομικοί παραβίασαν τις εντολές

Πηγές του Υπ. Προστασίας του Πολίτη αναφέρουν πως οι αστυνομικοί που πέρασαν με το περιπολικό από την ΑΣΟΕΕ την Τετάρτη (05.04.2023) δεν πειθάρχησαν καθώς υπήρχε εντολή να μην περνούν από εκεί περιπολικά.

Όπως αναφέρει το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη γι αυτό το λόγο οι αστυνομικοί διώκονται πειθαρχικά, μετά τα όσα έγιναν στην ΑΣΟΕΕ.

Επίσης αναφέρουν πως δεν υπάρχει υποχωρητικότητα απέναντι στους αναρχικούς αλλά δε μπορεί να ενεργεί όπως θέλει ο καθένας,

Σχετικά με τον αστυνομικό που πυροβόλησε τονίζουν πως κάθε αστυνομικός μπορεί να κάνει χρήση του υπηρεσιακού του όπλου εάν κινδυνεύει η ζωή του, και πως εάν απαλλαγεί από την ποινική διαδικασία θα απαλλαγεί και από την πειθαρχική.

Αναλυτικά τα όσα αναφέρουν

«Ο λόγος που οι αστυνομικοί ελέγχονται πειθαρχικά είναι γιατί δεν πειθάρχησαν στις εντολές που είχαν λάβει.

Είχε δοθεί εντολή από το Κέντρο Επιχειρήσεων να μη περάσουν από το σημείο περιπολικά, καθώς η αστυνομία προετοίμαζε παρέμβαση με διμοιρίες των ΜΑΤ.

Επιχείρηση η οποία διεξήχθη 20 λεπτά αργότερα από το περιστατικό με το περιπολικό. Καμία υποχωρητικότητα δεν υπάρχει από την πλευρά της Αστυνομίας απέναντι στους αναρχικούς, αλλά η δράση της αστυνομίας αναπτύσσεται με συγκεκριμένους επιχειρησιακούς σχεδιασμούς και όχι όπως θέλει ο καθένας.

Η δικογραφία εναντίον του αστυνομικού που πυροβόλησε σχηματίζεται αυτεπάγγελτα και αποστέλλεται στον Εισαγγελέα όπως προβλέπει ο νόμος. Στη συνέχεια ο αστυνομικός, αφέθη ελεύθερος, αφού κατά την κρίση του Εισαγγελέα δεν υπήρξε λόγος κράτησης. Κάθε αστυνομικός μπορεί να κάνει χρήση του υπηρεσιακού του όπλου, κατά τον κανονισμό, στην περίπτωση που κινδυνεύει η ζωή του. Αν ο αστυνομικός που έκανε χρήση όπλου απαλλαγεί στην ποινική διαδικασία, απαλλάσσεται και στην πειθαρχική, σύμφωνα με τον κανονισμό».

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις