Πέμπτη, 28 Μαρ.
22oC Αθήνα

Πικραμένος ο Μπαλτάς με Τσίπρα: Απορώ για την απομάκρυνσή μου

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Το πρώτο “σοκ” για τον ΣΥΡΙΖΑ έπειτα από τον ανασχηματισμό, ήρθε με την ομιλία του Νίκου Φίλη στην τελετή παράδοσης-παραλαβής του υπουργείου Παιδείας. Αυτή τη φορά, ήταν η σειρά του πρώην υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού, Αριστείδη Μπαλτά να εκφράσει την πικρία του για την απομάκρυνσή του.

“Για την απομάκρυνσή επιτρέψτε μου μόνο να πω ότι μου έχει μείνει η απορία. Αλλά ως εκεί. Πάντως νομίζω πως δεν κατέστρεψα ούτε την Παιδεία, ούτε τον Πολιτισμό” τονίζει ο ίδιος σε συνέντευξή του στα “Νέα”.

Η απομάκρυνση του Αριστείδη Μπαλτά, αν και αναμενόμενη, θεωρήθηκε από πολλούς έκπληξη καθώς ο πρώην υπουργός, λογιζόταν ως ένας εκ των μεντόρων του Αλέξη Τσίπρα. Η γνωριμία του άλλωστε με τον πρωθυπουργό, πάει πίσω στα φοιτητικά χρόνια του τελευταίου, όταν ο κ. Μπαλτάς ήταν μέλος της Τριμελούς Εξεταστικής Επιτροπής της μεταπτυχιακής εργασίας του Αλέξη Τσίπρα.

Ο Αριστείδης Μπαλτάς ερωτώμενος για την παραίτηση του διευθυντή του γραφείου του, Παναγιώτη Δούρου, αποκαλύπτει πως δεν επρόκειτο για παραίτηση, διευκρινίζοντας: “Του ζήτησα να φύγει με τη φράση ”δεν σου έχω πλέον εμπιστοσύνη”. Είχαν προηγηθεί διάφορα περιστατικά κι είχαν συσσωρευτεί μέχρι σημείο κορεσμού. Φτάσαμε έτσι στο αποκορύφωμα, παρά το γεγονός ότι ίσως να έπρεπε να είχα δράσει νωρίτερα” σημειώνει, ενώ προσθέτει: “για λόγους προστασίας του ίδιου και επειδή δεν χρειάζεται να δημιουργείται η αίσθηση σκανδάλου, άφησα να εννοηθεί ότι πρόκειται για παραίτηση”.

Ο πρώην υπουργός αφήνει πάντως αιχμές και για τη Ρένα Δούρου, αδερφός της οποίας ήταν ο διευθυντής του γραφείου του, που απομακρύνθηκε κατόπιν δικής του απόφασης. “Οφείλω να ομολογήσω ότι από τότε που απομακρύνθηκε ο Δούρος από το υπουργείο, τα έργα του ΥΠΠΟΑ με την Περιφέρεια άρχισαν να καθυστερούν και να εμφανίζουν προβλήματα”.

ΠΗΓΗ: Τα Νέα

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε