Τρίτη, 7 Μαΐ
18oC Αθήνα

Πιτέλα: Αλέξη συνεργάσου με ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι

Πιτέλα: Αλέξη συνεργάσου με ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι

Την ώρα που το “κέντρο” συνωστιζόταν στο Συνέδριο του Ποταμιού ο Τζιάνι Πιτέλα άνοιγε με προσεκτικό και έμμεσο τρόπο την συζήτηση για μια νέα κυβερνητική πλειοψηφία στην Ελλάδα μέσα από την συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ-ΠΟΤΑΜΙΟΥ!

O επικεφαλής των Σοσιαλιστών-Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα αφού κατέθεσε τις απόψεις-θέσεις σχετικά με το προσφυγικό και το οικονομικό ζήτημα του αναφέρθηκε στο μέλλον των προοδευτικών δυνάμεων στην Ευρώπη.

 

“Ξέρω πολύ καλά ότι ο Αλέξης έχει μια πολιτική ιστορία διαφορετική από τη δική μου. Ξέρω πάρα πολύ καλά ότι το ΠΑΣΟΚ, το ιστορικό κόμμα του ελληνικού σοσιαλισμού, ξέρω ότι η κ. Φώφη Γεννηματά καταβάλει κάθε προσπάθεια προς όφελος της χώρας της και όταν μερικές φορές απευθύνει κάποια κριτική στον Αλέξη, την κάνει θεωρώντας πως είναι προς όφελος της χώρας της” ανέφερε και πρόσθεσε “Ξέρω επίσης ότι τέσσερις ευρωβουλευτές μου (της Ομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών) που ανήκουν στο ΠΑΣΟΚ και το ΠΟΤΑΜΙ και εκείνοι επιτελούν το καθήκον τους”.

Και συνέχισε “Εγώ δεν βρίσκομαι εδώ για να αλλάξω τα πράγματα. Βρίσκομαι εδώ για να πω στον Αλέξη και στις άλλες προοδευτικές δυνάμεις, ως σοσιαλιστής: Ας συνεργαστούμε.”

Βέβαια προκειμένου να μην υπάρξουν παρεξηγήσεις ο κ. Πιτέλα έσπευσε να σημειώσει ότι “Αυτό επ’ ουδενί δεν σημαίνει ότι τίθεται θέμα προσχώρησης της Αριστεράς στο Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα. Η προσχώρηση στο Σοσιαλιστικό Κόμμα δεν είναι δική μου δουλειά να το αποφασίσω. Δεν θα πρέπει να γίνουν όλα σε επίπεδο τυπολατρίας”.

Επισήμανε ωστόσο ΄”Υπάρχει κάτι πολύ περισσότερο: Η ιδέα ότι μπροστά σε τόσο σημαντικές προκλήσεις που συνταράσσουν τον κόσμο, συνταράσσουν την Ευρώπη, από κοινού οι δυνάμεις της Αριστεράς, σοσιαλιστικές, προοδευτικές μπορούν να συνεργαστούν για το κοινό καλό” και υπογράμμισε “Και λέω και κάτι περισσότερο: Οι φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις μπορούν να συνεργαστούν. Αυτό το νόημα έχει η παρουσία μου εδώ. Και θέλησα να ξεκαθαρίσω οποιαδήποτε παρανόηση. Με το Αλέξη δίνουμε έναν αγώνα, ζωής ή θανάτου. Σήμερα τίθεται σε συζήτηση αυτό που ονομάζουμε Ευρωπαϊκή Ένωση, ως σύνολο αξιών και αρχών”.

Ο κ. Τσίπρας δεν σχολίασε τις θέσεις του επικεφαλής των ευρωσοσιαλιστών, καθώς δεν ρωτήθηκε κιόλας, ωστόσο σε ορισμένα σημεία των δηλώσεων του κ. Πιτέλα χαμογελούσε, σε άλλα έγνεψε καταφατικά αλλά με βάση και τη γλώσσα του σώματος άκουγε μάλλον με αμηχανία την πρόταση συνεργασίας Σοσιαλιστών-Αριστεράς, έστω και αν αυτή εστιαζόταν στο ευρωκοινοβούλιο.

Πάντως σε ότι αφορά το εσωτερικό πολιτικό μέτωπο ο πρωθυπουργός βλέποντας πλέον και τις δημοσκοπήσεις εξετάζει όλα τα πολιτικά σενάρια κρατώντας στα χέρια του το “κλειδί” αλλαγής του εκλογικού νόμου επί τω αναλογικότερω.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε