Πολιτική

Πλεύρης: «Δεν ψηφίζω τον γάμο για τα ομόφυλα ζευγάρια» – Αντίθετος και ο Καραγκούνης

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Δεν αλλάζει άποψη ο Θάνος Πλεύρης και παραμένει αμετακίνητος στην άποψή του να μην ψηφίσει το κυβερνητικό νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια. Αντίθετος και ο βουλευτής της ΝΔ Κώστας Καραγκούνης. 

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ για το θέμα των ομόφυλων ζευγαριών ο Θάνος Πλεύρης ανάφερε ότι… «Ο πρωθυπουργός θα θέσει το πλαίσιο θα αναπτυχθούν και τα επιχειρήματα. Εγώ διαφωνώ και για τον γάμο, οπότε δεν περιμένω τι παραπάνω ή λιγότερο μπορεί να έχει (το νομοσχέδιο). Να τοποθετηθεί ο πρωθυπουργός και επ’ αυτού θα τοποθετηθώ. Πρόκειται για ένα θέμα που συνδέεται με θέματα συνείδησης δεν συνδέεται με χάραξη πολιτικής και η διαφωνία μου εκφράζεται με τη μη στήριξη, δεν θα το ψηφίσω».

Στη συνέχεια ο Θάνος Πλεύρης συμπλήρωσε. «Διαφωνώ με οποιαδήποτε παρέμβαση στο οικογενειακό δίκαιο άρα και στην αλλαγή μορφής της οικογένειας, ακόμα και δεν υπήρχε τεκνοθεσία. Αυτά τα θέματα έχουν λυθεί με σύμφωνο συμβίωσης σε απλές μορφές». 

Σύμφωνα πάντα με τον κ. Πλεύρη, η πρόταση νόμου που κατατέθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ λέει: γάμος, υιοθεσία, κατάργηση των όρων άνδρας – γυναίκα στο πλαίσιο του δικαίου μας, επιλογή του γονέας 1 και γονέας 2 (πατέρας – μητέρα κατ’ επιλογή «Γονέας Ι» και «Γονέας ΙΙ»). Λέει δηλαδή στον αστικό κώδικα να μην χρησιμοποιούνται τα έμφυλα, και ιατρικώς υποβοηθούμενη αναπαραγωγή (παρένθετη μητέρα). Η διάταξη όπως τη φέρνει ο ΣΥΡΙΖΑ δεν υπάρχει σε καμία χώρα της ΕΕ. Θέλει να κάνει τη γυναίκα μηχανή παραγωγής τέκνων για να ικανοποιείται το «εγώ» κάποιων για να κάνουν παιδιά».

Καραγκούνης: «Δεν είμαι υπέρ μιας τέτοιας νομοθετικής ρύθμισης»

Την αντίθεσή του στο νομοσχέδιο εξέφρασε και ο βουλευτής της ΝΔ σε συνέντευξή του στα Παραπολιτικά 90.1 fm. «Εγώ έχω πει ότι επειδή ο γάμος των ομόφυλων ζευγαριών συμπαρασύρει και την τεκνοθεσία είμαι απέναντι και είμαι εναντίον, δεν είμαι υπέρ μιας τέτοιας νομοθετικής ρύθμισης. Περιμένω να δω ποια θα είναι η ρύθμιση που θα φέρει τελικά η κυβέρνηση, να δούμε ακριβώς τι θα φέρει και αν μπορεί να ρυθμιστεί το οτιδήποτε μέσα από το υπάρχον νομοθετικό πλαίσιο που πιστεύω ότι είναι επαρκές δηλαδή του συμφώνου συμβίωσης και από εκεί και πέρα θα τοποθετηθούμε και αναλόγως».

Όταν ρωτήθηκε ποια είναι η γνώμη του στην περίπτωση που τεθεί θέμα κομματικής πειθαρχίας ανέφερε: «Είμαστε πολύ μακριά σε αυτό, νομίζω ότι η δημόσια διαβούλευση θα τα λύσει τα θέματα αυτά».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο γυναικείο μοναστήρι στην Ορμύλια Χαλκιδικής – «Σας είχα υποσχεθεί ότι θα έρθω»
Η επίσκεψη στην Ορμύλια ήταν ο πρώτος σταθμός της σημερινής περιοδείας του πρωθυπουργού στη Χαλκιδική, πριν από το υπόλοιπο πρόγραμμα της επίσκεψής του στην Αρναία και στις Σκουριές
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο γυναικείο μοναστήρι του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στην Ορμύλια Χαλκιδικής
Αλέξης Τσίπρας: Διμέτωπη επίθεση στην κυβέρνηση για Κάσο και ακρίβεια
Κατηγορεί την κυβέρνηση για υποχώρηση απέναντι στην Τουρκία και το ΠΑΣΟΚ για στρατηγική που ευνοεί τον Μητσοτάκη - Αποκλείει τη συγκρότηση κοινοβουλευτικής ομάδας μέσω μετακινήσεων βουλευτών
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ 9