Πολιτική

Πλεύση Ελευθερίας: Ο Μιχάλης Χουρδάκης «δεν παραδίδει την έδρα του» παρά το τελεσίγραφο της Ζωής Κωνσταντοπούλου

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Παρά το τελεσίγραφο της προέδρου της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωής Κωνσταντοπούλου, να παραδώσει την έδρα του εντός 48 ωρών, ο ανεξάρτητος – πλέον- βουλευτής της Α’ Θεσσαλονίκης, Μιχάλης Χουρδάκης, δεν έχει σκοπό να το κάνει, ούτε και να προβεί σε νέες δηλώσεις, σύμφωνα με την ιστοσελίδα karfitsa.gr.

Ο ίδιος απάντησε τελευταία φορά στις 11 Οκτωβρίου σχετικά με το τι προτίθεται να κάνει: «Στην μέχρι σήμερα μικρή κοινοβουλευτική θητεία μου, θεωρώ ότι έχω ανταποκριθεί στην επιλογή των περίπου 170.000 ψηφοφόρων της – δημοκρατικά λειτουργούσας – Πλεύσης Ελευθερίας, που θέλησαν την παρουσία της στη Βουλή. Τα πρακτικά, το οπτικοακουστικό υλικό των Επιτροπών και της Ολομέλειας, καθώς και οι ερωτήσεις και οι αναφορές που ήδη έχω καταθέσει, είναι προσβάσιμα σε όλους. Θα συνεχίσω με την ίδια ένταση και υπευθυνότητα την άσκηση των κοινοβουλευτικών μου καθηκόντων, σε συμφωνία με την εντολή που έλαβε η Πλεύση Ελευθερίας από τους ψηφοφόρους της», είχε επισημάνει σε ανακοίνωσή του, με έγκυρες πηγές του k arfitsa.gr να αναφέρουν ότι δεν αλλάζει τίποτα μέχρι και σήμερα, όσον αφορά στη θέση του αυτή.

Υπενθυμίζεται ότι, νωρίτερα, σήμερα, η βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης και μητέρα του Μιχάλη Χουρδάκη, Αρετή Παπαΐωάννου, αποχώρησε από το κόμμα και το απόγευμα της Τρίτης έγινε γνωστό με ανακοίνωση της Πλεύσης Ελευθερίας ότι η Ζωή Κωνσταντοπούλου θέτει τελεσίγραφο εντός δύο ημερών να παραδώσουν οι δύο ανεξάρτητοι πλέον βουλευτές τις έδρες τους.

Μεταξύ άλλων αναφέρεται στην ανακοίνωση του κόμματος: «Παρακαλούμε την μητέρα του κ. Χουρδάκη και τον ίδιο να μη συνεχίσουν να ευτελίζουν άλλο τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες και να σεβαστούν τον αγώνα και τα όνειρα των χιλιάδων ψηφοφόρων της Πλεύσης Ελευθερίας και τις μεγάλες προσδοκίες που έχουν όλοι, ακόμη και πολίτες που παραδοσιακά δεν μας ψηφίζουν, από την Πλεύση Ελευθερίας και το ρεύμα που δημιουργείται.

Τους καλούμε να δώσουν με την αυτονόητη αξιοπρέπεια πίσω τις έδρες που τους δόθηκαν από την Πλεύση Ελευθερίας και να μην την αποδυναμώνουν άλλο για προσωπικά και οικογενειακά οφέλη.

Τους καλούμε εντός δύο ημερών να δώσουν πίσω τις έδρες τους, χωρίς να χρειαστεί καμία νομική, πολιτική και κοινοβουλευτική ενέργεια που θα τους φέρει σε εξαιρετικά δυσχερή θέση».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Σαμαράς για τουρκολιβυκό μνημόνιο: «Τα γεγονότα στη Λιβύη εκθέτουν ανεπανόρθωτα Γεραπετρίτη και Μητσοτάκη»
Σφοδρή επίθεση του πρώην πρωθυπουργού στην κυβέρνηση μετά την αναφερόμενη έγκριση της συμφωνίας από τη Βουλή της Λιβύης - «Κοιμισμένοι, κολυμπάμε στα δήθεν ήρεμα νερά με την Τουρκία»
ΔΑΝΑΗ ΔΑΥΛΟΠΟΥΛΟΥ
Το ΥΠΕΞ απορρίπτει την έγκριση του τουρκολιβυκού μνημονίου από τη Βουλή της Λιβύης: Δεν μεταβάλλει τον παράνομο, άκυρο και ανυπόστατο χαρακτήρα του
«Η γεωγραφία και το Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας δεν αλλάζουν με μονομερείς, νομικά αβάσιμες κοινοβουλευτικές αποφάσεις»
Υπουργείο Εξωτερικών 17
Συνάντηση Μητσοτάκη με την πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Έρευνας: AI και προσέλκυση επιστημόνων στο επίκεντρο – Ο σχεδιασμός για νέο υπουργείο
Οι νέες υποδομές «Δαίδαλος» και «Pharos», η αύξηση των δαπανών για έρευνα και η ενίσχυση της ελληνικής συμμετοχής στα ευρωπαϊκά προγράμματα
Κυριάκος Μητσοτάκης και Μαρία Λέπτιν
Ο Αλέξης Τσίπρας στη Θεσσαλία: «Δεν αρκεί η πολιτική αλλαγή, χρειάζεται αλλαγή πολιτικής»
Συναντήσεις με επαγγελματίες της εστίασης, νέους και κατοίκους στον Βόλο και στην Αγιά - Το μήνυμα για την κοινωνική εμπιστοσύνη, η αναφορά στην Εθνική Αντίσταση και η πρόταση για το Εθνικό Ταμείο Σύγκλισης
Αλέξης Τσίπρας, ΕΛΑΣ
Ανδρουλάκης: «Αντίπαλός μου είναι ο λαϊκισμός και η διαφθορά» – Αιχμές για Μητσοτάκη και Τσίπρα, στόχος η ήττα της ΝΔ
Τι είπε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ για τις μετεκλογικές συνεργασίες, τις διαδηλώσεις στην Ευρώπη και το ιδιωτικό χρέος
Νίκος Ανδρουλάκης, ΠΑΣΟΚ