Τρίτη, 30 Απρ.
17oC Αθήνα

Ζωή Κωνσταντοπούλου: «Δεν έχει προηγούμενο μια οικογένεια να σφετερίζεται το 25% των εδρών ενός κόμματος»

Ζωή Κωνσταντοπούλου: «Δεν έχει προηγούμενο μια οικογένεια να σφετερίζεται το 25% των εδρών ενός κόμματος»
Φωτογραφία: Eurokinissi

«Δεν έχει προηγούμενο μια οικογένεια να σφετερίζεται το 25% των εδρών ενός κόμματος» ανέφερε η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου, μιλώντας σε κοινοβουλευτικούς συντάκτες σχετικά με την ανεξαρτητοποίηση της βουλευτού Αρετής Παπαϊωάννου και την αποπομπή από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του κ. Μιχάλη Χουρδάκη.

Η κυρία Κωνσταντοπούλου καταλόγισε στον κ. Χουρδάκη ότι έκανε «στροφή από την ατζέντα της Πλεύσης Ελευθερίας», ενώ στην κυρία Παπαϊωάννου ότι σφετερίζεται μια έδρα που δεν της ανήκει

Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας, τόνισε ότι «τα πράγματα δεν θα αφεθούν στην τύχη τους» εάν οι δύο βουλευτές δεν παραδώσουν εντός 2 ημερών την έδρα τους, χωρίς όμως να θελήσει να γίνει πιο συγκεκριμένη για τις επόμενες νομικές και κοινοβουλευτικές πρωτοβουλίες στις οποίες θα προχωρήσει.

Η κυρία Κωνσταντοπούλου διευκρίνισε ότι δεν έχουν υπογράψει άλλοι βουλευτές τέτοια υπεύθυνη δήλωση που είχε υπογράψει η κυρία Παπαϊωάννου απλά – όπως είπε- όλοι έχουν δεσμευτεί ηθικά ότι εάν τους ζητηθεί θα παραδώσουν την έδρα τους στο κόμμα.

Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας ανάφερε ότι η κυρία Παπαϊωάννου «δεν ήταν στους αρχικούς σχεδιασμούς να είναι στην Κοινοβουλευτική Ομάδα», «υπήρχαν επιφυλάξεις», καθώς «δεν ήταν δεδομένη η επάρκεια και η παραμονή στα καθήκοντά της». Η κ. Κωνσταντοπούλου ανέφερε ότι η εκλογή της κυρίας Παπαϊωάννου προέκυψε από την αβεβαιότητα που υπήρξε σχετικά με την εκλογή βουλευτού στην Β’ Περιφέρεια Θεσσαλονίκης από την κατανομή εδρών.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις