Τρίτη, 30 Απρ.
16oC Αθήνα

Πλεύση Ελευθερίας: Ο Μιχάλης Χουρδάκης «δεν παραδίδει την έδρα του» παρά το τελεσίγραφο της Ζωής Κωνσταντοπούλου

Πλεύση Ελευθερίας: Ο Μιχάλης Χουρδάκης «δεν παραδίδει την έδρα του» παρά το τελεσίγραφο της Ζωής Κωνσταντοπούλου
Φωτογραφία: Eurokinissi

Παρά το τελεσίγραφο της προέδρου της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωής Κωνσταντοπούλου, να παραδώσει την έδρα του εντός 48 ωρών, ο ανεξάρτητος – πλέον- βουλευτής της Α’ Θεσσαλονίκης, Μιχάλης Χουρδάκης, δεν έχει σκοπό να το κάνει, ούτε και να προβεί σε νέες δηλώσεις, σύμφωνα με την ιστοσελίδα karfitsa.gr.

Ο ίδιος απάντησε τελευταία φορά στις 11 Οκτωβρίου σχετικά με το τι προτίθεται να κάνει: «Στην μέχρι σήμερα μικρή κοινοβουλευτική θητεία μου, θεωρώ ότι έχω ανταποκριθεί στην επιλογή των περίπου 170.000 ψηφοφόρων της – δημοκρατικά λειτουργούσας – Πλεύσης Ελευθερίας, που θέλησαν την παρουσία της στη Βουλή. Τα πρακτικά, το οπτικοακουστικό υλικό των Επιτροπών και της Ολομέλειας, καθώς και οι ερωτήσεις και οι αναφορές που ήδη έχω καταθέσει, είναι προσβάσιμα σε όλους. Θα συνεχίσω με την ίδια ένταση και υπευθυνότητα την άσκηση των κοινοβουλευτικών μου καθηκόντων, σε συμφωνία με την εντολή που έλαβε η Πλεύση Ελευθερίας από τους ψηφοφόρους της», είχε επισημάνει σε ανακοίνωσή του, με έγκυρες πηγές του k arfitsa.gr να αναφέρουν ότι δεν αλλάζει τίποτα μέχρι και σήμερα, όσον αφορά στη θέση του αυτή.

Υπενθυμίζεται ότι, νωρίτερα, σήμερα, η βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης και μητέρα του Μιχάλη Χουρδάκη, Αρετή Παπαΐωάννου, αποχώρησε από το κόμμα και το απόγευμα της Τρίτης έγινε γνωστό με ανακοίνωση της Πλεύσης Ελευθερίας ότι η Ζωή Κωνσταντοπούλου θέτει τελεσίγραφο εντός δύο ημερών να παραδώσουν οι δύο ανεξάρτητοι πλέον βουλευτές τις έδρες τους.

Μεταξύ άλλων αναφέρεται στην ανακοίνωση του κόμματος: «Παρακαλούμε την μητέρα του κ. Χουρδάκη και τον ίδιο να μη συνεχίσουν να ευτελίζουν άλλο τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες και να σεβαστούν τον αγώνα και τα όνειρα των χιλιάδων ψηφοφόρων της Πλεύσης Ελευθερίας και τις μεγάλες προσδοκίες που έχουν όλοι, ακόμη και πολίτες που παραδοσιακά δεν μας ψηφίζουν, από την Πλεύση Ελευθερίας και το ρεύμα που δημιουργείται.

Τους καλούμε να δώσουν με την αυτονόητη αξιοπρέπεια πίσω τις έδρες που τους δόθηκαν από την Πλεύση Ελευθερίας και να μην την αποδυναμώνουν άλλο για προσωπικά και οικογενειακά οφέλη.

Τους καλούμε εντός δύο ημερών να δώσουν πίσω τις έδρες τους, χωρίς να χρειαστεί καμία νομική, πολιτική και κοινοβουλευτική ενέργεια που θα τους φέρει σε εξαιρετικά δυσχερή θέση».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις