Τετάρτη, 22 Μαΐ
26oC Αθήνα

Ποιος κρατά τα “κλειδιά” της Λαϊκής Ενότητας;

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης είναι η πρώτη αυτονόητη απάντηση, καθώς είναι επικεφαλής, όχι επίσημος όμως πρόεδρος αφού δεν έχουν συνεδριάσει, ούτε καν έχουν συσταθεί καλά-καλά τα συλλογικά όργανα του κόμματος, ωστόσο οι τελευταίες αρχηγικές εμφανίσεις της Ζωής Κωνσταντόπουλου έχουν πυροδοτήσει σενάρια για το ρόλο που θα τελικά στο κόμμα η Πρόεδρος της Βουλής.

Ιδίως μάλιστα μετά την ομιλία της στην χθεσινή κεντρική προεκλογική συγκέντρωση της ΛΑΕ στην πλατεία Ομονοίας, αφού ήταν η κεντρική ομιλήτρια, με τον Παναγιώτη Λαφαζάνη και τον Μανόλη Γλέζο να απευθύνουν απλώς χαιρετισμούς.

Στελέχη του κόμματος σπεύδουν διασκεδάσουν τις εντυπώσεις λέγοντας ότι δεν υπάρχουν ζητήματα διαδοχής στην ΛΑΕ, “πως θα μπορούσε άλλωστε” λένε, ωστόσο αναγνωρίζουν ότι η κ. Κωνσταντοπούλου, η οποία σημειωτέον κατεβαίνει ως συνεργαζόμενη στα ψηφοδέλτια της ΛΑΕ μπορεί να αποτελέσει εεκίνη την πολιτική προσωπικότητα της Αριστεράς που θα μπορέσει να συσπειρώσει ιδίως τη νέα γενιά.

Ο δυναμισμός, η ρητορική της δεινότητα και η προσήλωσή στη δημοκρατική διαδικασία και τα ανθρώπινα δικαιώματα λένε στελέχη της ΛΑΕ μπορεί να προσελκύσει μια κρίσιμη μάζα νέων ψηφοφόρων που είναι δυσαρεστημένοι από την μνημονιακή στροφή του ΣΥΡΙΖΑ, ωστόσο παράλληλα σημειώνουν ότι αυτό που προέχει είναι η είσοδος του κόμματος στη Βουλή και μάλιστα με καλό ποσοστό ώστε να πρωταγωνιστήσει στις μετεκλογικές πολιτικές εξελίξεις.

Του ποιος θα ηγηθεί τελικά του κόμματος ή αν θα υπάρξει μια συλλογική ηγεσία, είναι ζητήματα που θα αποφασιστούν μέσα από τις συνεδριάσεις των συλλογικών οργάνων μετά τις εκλογές, καθώς προς το παρόν η ΛΑΕ κατεβαίνει στις εκλογές ως μια “αντιμνημονιακή πολιτική κίνηση στελεχών και συνιστωσών” και όχι ως ένα παραδοσιακό “αρχηγικό-προεδρικό κόμμα” και ως εκ τούτου όλα τα σενάρια είναι ανοιχτά την επόμενη μέρα των εκλογών.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε