Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Πολάκης σε Φίλη, Κούλογλου, Μπίστη: Χαιρετίσματα! Δεν ψηλώνετε έτσι, ούτε εγώ κονταίνω

ΣΥΡΙΖΑ

Ο «αψύς Σφακιανός», Παύλος Πολάκης προκαλεί ξανά τριγμούς στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ. Τα όσα είπε στη Βουλή και οι βαριές εκφράσεις του, προκάλεσαν αντιδράσεις και σε στελέχη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Νίκος Φίλης, Στέλιος Κούλογλου και Νίκος Μπίστης ήταν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που διαφώνησαν δημόσια με τα όσα είπε ο Παύλος Πολάκης από το βήμα της Βουλής κατά τη συζήτηση για την παραπομπή του Νίκου Παππά σε προανακριτική για το θέμα των τηλεοπτικών αδειών και την υπόθεση Καλογρίτσα.

Η δημόσια διαφωνία τους, βέβαια, έφερε να αντίδραση από τον Κρητικό βουλευτή. Ο οποίος «απάντησε» με ανάρτηση στη σελίδα του στο Facebook, καλώντας τους τρεις επικριτές του να μην ασχολούνται μαζί του αλλά με τον Μητσοτάκη, στέλνοντάς τους… χαιρετίσματα.

Click4more «Μη μου κουνάς το δαχτύλι»! «Κόλαση» μεταξύ Πολάκη και Αθανασίου στη Βουλή (video)

«Επειδή όλη τη μέρα έτρεχα και μόνο τώρα τα είδα!!!

Προς Φίλη, Κουλογλου, Μπίστη:

Σύντροφοι, ΣΠΙΤΙ ΟΛΟΙ ΚΑΛΑ;

Χαιρετίσματα και χρόνια πολλά!

ΥΓ. Με τέτοιες δηλώσεις από μεριάς σας, ούτε εγώ κονταίνω, αλλά προπαντός ούτε εσείς ψηλώνετε. Ασχοληθείτε με το Μητσοτάκη και τη συμμορία που ληστεύει τον τόπο και τον λαό. Οι «ευαισθησίες» σας αφορούν ελάχιστα οικοδομικά τετράγωνα…

Καλό ξημέρωμα, έχω χειρουργείο αύριο!».

Δείτε την ανάρτηση του Παύλου Πολάκη 

 

Τι είπαν Φίλης, Κούλογλου και Μπίστης

Σαφέστατες αποστάσεις από τη δήλωση του Παύλου Πολάκη πως η Νέα Δημοκρατία είναι παράταξη «μαυραγοριτών» πήραν ο πρώην υπουργός Νίκος Φίλης, ο ευρωβουλευτής του κόμματος Στέλιος Κούλογλου και ο Νίκος Μπίστης.

Ο Νίκος Φίλης, μιλώντας στο Action24 είπε πως αυτές οι δηλώσεις «είναι εκτός πραγματικότητας και δεν βοηθούν σε τίποτα». Παράλληλα υπογράμμισε πως «ούτε πρέπει να μοιράζουμε κομματικά βιβλιάρια στους αγωνιστές του ’21. Αυτό είναι σαφές. Δεν συμφωνώ με αυτά τα πράγματα όπως ακούγονται».

Από την πλευρά του, ο Στέλιος Κούλογλου, μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 δήλωσε πως «η ΝΔ δεν είναι κόμμα δοσίλογων. Όμως και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι κόμμα σύμμαχο του Κουφοντίνα όπως επίσης παρουσιάστηκε το προηγούμενο διάστημα. Άρα πρέπει να σοβαρευτούμε γιατί η χώρα έχει πολύ μεγάλα στρατηγικά προβλήματα. Όλοι είμαστε απόγονοι του Κολοκοτρώνη δεξιοί και αριστεροί. Είμαστε φυσικοί απόγονοι του Κολοκοτρώνη. Εγώ δεν νομίζω ότι αυτή τη στιγμή πρέπει να μπορούμε σε μια διαδικασία να μοιράζουμε παράσημα πατριωτισμού στη μια ή στην άλλη πλευρά. Βλέποντας τα πράγματα από μακριά μου προκαλεί λύπη η εικόνα που παρουσιάζει το ελληνικό πολιτικό σύστημα στο σύνολό του. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν πάρα πολύ σοβαρά προβλήματα στη χώρα».

Ο Νίκος Μπίστης, με (μακροσκελάστατη) ανάρτησή του στο Facebook, έγραψε μεταξύ άλλων: «Το τελευταίο διάστημα με τις αλλεπάλληλες και ποικίλες κρίσεις διάφοροι φανατικοί σε όλο το φάσμα επιδίδονται σε ασκήσεις ρητορικής μίσους. Άλλοι ονειρεύονται τρόπους να μην ξανακυβερνήσει η Αριστερά, άλλοι βουτάνε στο παρελθόν επιλεκτικά και αφοριστικά για την δεξιά. Εμείς οι αριστεροί είμαστε περήφανοι για την παράταξη μας, τους αγώνες της, τις θυσίες της για τον λαό και την πατρίδα. Ξέρουμε ταυτοχρόνως ότι στην Ιστορία μας υπάρχουν και μαύρες σελίδες προς αποφυγή. Δεν έχουν μόνο οι άλλοι, έχουμε και εμείς. Και προσφέρουμε υπηρεσία στην Αριστερά όταν είμαστε αυστηροί προς εκείνους που με επιπολαιότητα βουτάνε την γλώσσα τους στο μελάνι από αυτές τις σελίδες».

Δείτε όλη την ανάρτησή του

 

Οι «φωτιές» που άναψε ο Παύλος Πολάκης 

Όλα έγιναν την περασμένη Τρίτη (30.03.2021) όταν ο Παύλος Πολάκης, μιλώντας στη Βουλή, υποστήριξε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η παράταξη των Κολοκοτρώνηδων, του Μακρυγιάννη και του Βελουχιώτη και η ΝΔ το κόμμα του Τσολάκογλου. Προειδοποίησε δε ότι «η δεύτερη φορά Αριστερά θα είναι πολύ διαφορετική».

Επιτέθηκε στη ΝΔ για την κατάθεση του αιτήματος της σύστασης προανακριτικής επιτροπής, χτυπώντας με δύναμη το χέρι του στο βήμα της Βουλής εκφράζοντας την «καθαρότητα» των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ σε αντίθεση όπως είπε με την παράταξης της ΝΔ που είναι μια παράταξη του δοσιλογισμού και του μαυραγοριτισμού.

Όταν υπήρξε αντίδραση από πλευράς ΝΔ, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επέμεινε πως «δεν ανακαλώ τίποτα», αντίθετα πρόσθεσε ότι «η ιστορία κατέγραψε σε ποια μεριά ποταμού στάθηκαν οι πολιτικές δυνάμεις. Χοίροι και γουρούνια ήταν αυτοί που στα νιάτα τους ήταν στις πορείες της Χρυσής Αυγής». Και αφού τα είπε αυτά, αποχώρησε.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις