Σάββατο, 4 Μαΐ
18oC Αθήνα

“Πόλεμος” Τσίπρα – Γεννηματά! “Πείτε ότι κάνατε λάθος” λέει το ΠΑΣΟΚ!

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Να πει ότι ήταν λάθος κι όχι ότι παρερμηνεύτηκαν οι δηλώσεις των υπουργών που έκαναν λόγο για 50-100-150 χιλιάδες πρόσφυγες, ζήτησε η Φώφη Γεννηματά από τον Αλέξη Τσίπρα. Όλο το παρασκήνιο της κόντρας.

Ο διαχωρισμός προσφύγων και μεταναστών και τα κέντρα κλειστού τύπου για τους «παράτυπους», τέθηκαν από τους αρχηγούς της αντιπολίτευσης, στην σύσκεψη των πολιτικών Αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Εκεί προέκυψε κόντρα μεταξύ της Φώφης Γεννηματά και του Αλέξη Τσίπρα.

Το χρονικό

Σύμφωνα με πηγές του ΠΑΣΟΚ, η Φώφη Γεννηματά απευθυνόμενη στον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, του είπε ότι «είναι διστακτικός σε σχέση με τη επιστροφή των παράτυπων, τον διαχωρισμό μεταναστών και προσφύγων και τα κέντρα κλειστού τύπου –που είχε ζητήσει νωρίτερα και ο Κυριάκος Μηστοτάκης-, και οι υπόλοιποι αρχηγοί συμφώνησαν μαζί της».

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές η κ. Γεννηματά φέρεται επίσης να είπε στον πρωθυπουργό ότι πρέπει να υπάρχει ένα σχέδιο για τον αριθμό των προσφύγων που θα μείνει στην Ελλάδα και αναφέρθηκε στις δηλώσεις υπουργών που μιλούν για 100.000 ή 150.000.

Ο κ. Τσίπρας απάντησε ότι οι δηλώσεις των υπουργών παρερμηνεύτηκαν, κάτι που έφερε νέα αντίδραση από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ.

“Παραδεχθείτε το λάθος”!

Έτσι, λοιπόν, να πει ότι ήταν λάθος κι όχι ότι παρερμηνεύτηκαν οι δηλώσεις των υπουργών που έκαναν λόγο για 50-100-150 χιλιάδες πρόσφυγες, ζήτησε η Φώφη Γεννηματά από τον Αλέξη Τσίπρα, όπως επίσης υποστηρίζουν παράγοντες του ΠΑΣΟΚ.

«Δεν μπορεί να σχεδιάσει τίποτα η κυβέρνηση;», προσθέτουν ότι είπε η κ. Γεννηματά ενώ επεσήμανε κατά τους ίδιους παράγοντες:«Δεν έχετε σχέδιο και αποφασιστικότητα για να μην εγκλωβιστούν εδω οι πρόσφυγες και οι μετανάστες. Δείτε τι γίνεται στη πλατεία Βικτωρίας. Αυτή είναι η αλλλεγγύη;». Και τόνισε, υποστηρίζουν οι ιδιοι παράγοντες, πώς το θέμα της αλληλεγγύης και το δικαίωμα της ασφάλειας αφορόυν και τα νησιά και την ηπειρωτική χώρα.

Όσον αφορά το κοινό ανακοινωθέν οι ίδιοι παράγοντες υποστηρίζουν ότι η κ. Γεννηματά ανέφερε ότι «η εθνική γραμμή για να έχει αποτελέσματα χρειάζεται μία ισχυρή και ικανή κυβέρνηση για να την υλοποιήσει. Η χώρα χρειάζεται κυβέρνηση εθνικής συνεννόησης όλων των φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων. Και την προηγούμενη φορά βγήκε ανακοίνωση, αλλά η κυβέρνηση δεν την υλοποίηση κατ ελάχιστον».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε