Πέμπτη, 13 Ιουν.
34oC Αθήνα

Πολιτικό Συμβούλιο ΣΥΡΙΖΑ: Τους… έστησε η Αντωνοπούλου

Πολιτικό Συμβούλιο ΣΥΡΙΖΑ: Τους… έστησε η Αντωνοπούλου

Πολλά και καυτά θέματα είχαν να συζητήσουν σήμερα στο Πολιτικό Συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ υπό τον πρωθυπουργό. Και ενώ, μετά την ενημέρωση που τους έκανε ο Αλέξης Τσίπρας, περίμεναν από την κα Ράνια Αντωνοπούλου να υποβάλλει την παραίτησή της, εκείνη δεν ήρθε ποτέ…

Η κα Αντωνοπούλου με ανακοίνωση που εξέδωσε αργά το μεσημέρι ανακοίνωσε ότι θα επιστρέψει τα χρήματα από την επιδότηση ενοικίου που πήρε, δεν παραιτείται αλλά παραμένει στην διάθεση του πρωθυπουργού.

Σύμφωνα με κομματικές πηγές, στο Πολιτικό Συμβούλιο, επισημάνθηκε η τηλεφωνική επικοινωνία του πρωθυπουργού με την κ. Αντωνοπούλου, στη διάρκεια της οποίας επικοινωνίας της τονίστηκε πως «δεν θεωρεί ορθή τη χρήση της συγκεκριμένης διάταξης, κατά την οποία εισέπραττε επίδομα ενοικίου».  Και δηλώθηκε πως ο πρωθυπουργός ανέμενε από την ίδια να προχωρήσει σε δηλώσεις, επι του ζητήματος. (σ.σ. η συζήτηση έγινε πριν τη δημοσιοποίηση του δελτίου Τύπου της κ. Αντωνοπούλου).

Στη ατζέντα της συνεδρίασης του Π.Σ και η υπόθεση Novartis, όπου αφενός έγινε ένας πρώτος απολογισμός της συζήτησης στη Βουλή, την προηγούμενη Τετάρτη και αφετέρου του πολιτικού κλίματος όπως έχει διαμορφωθεί. Επισημάνθηκε η συσπείρωση του παλαιού πολιτικού συστήματος κατά των προσπαθειών της δικαιοσύνης για τη διαλεύκανση της υπόθεσης. Ενώ τονίστηκαν και οι βεβιασμένες κινήσεις πανικού τόσο από τη ΝΔ, αλλά και από άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης. Σε κάθε περίπτωση η υπόθεση θα εξεταστεί από την προανακριτική επιτροπή της Βουλής όπου και θα καταλήξει σε συμπεράσματα.

Στο επίκεντρο της συνεδρίασης του Πολιτικού Συμβουλιου του ΣΥΡΙΖΑ βρέθηκαν και τα αποτελέσματα της ‘Ατυπης Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες. Εξετάστηκαν τα επόμενα βήματα και οι πρωτοβουλίες του κόμματος το προσεχές διάστημα αναφορικά με τις εξελίξεις στους κόλπους των σοσιαλδημοκρατών και των αριστερών πολιτικών δυνάμεων στην Ευρώπη.

Επίσης συζητήθηκαν οι ελληνοτουρκικές σχέσεις με αιχμή τη προκλητική στάση στην οποία επιδίδεται το τελευταίο διάστημα η ‘Αγκυρα και επισημάνθηκε η ψυχραιμία και η αποφασιστικότητα με την οποία η κυβέρνηση αντιμετώπισε την τουρκική προκλητικότητα. Παράλληλα υπογραμμίστηκε η ξεκάθαρη στάση της ΕΕ όπως εκφράστηκε από τις δηλώσεις του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τούσκ.

Στο Π.Σ. του ΣΥΡΙΖΑ, συζητήθηκε και η πορεία των διαπραγματεύσεων για το ονοματολογικό της ΠΓΔΜ. Ενώ εκφράστηκε εκ νέου η απόλυτη στήριξη στις προσπάθειες του Υπουργείου Εξωτερικών για την επίλυση του ζητήματος.

Με πληροφοριες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις