Σάββατο, 4 Μαΐ
21oC Αθήνα

Πολύδωρας εναντίον Στουρνάρα: Κωμικοί και ψεύτικοι ισχυρισμοί για το χαράτσι

Πολύδωρας εναντίον Στουρνάρα: Κωμικοί και ψεύτικοι ισχυρισμοί για το χαράτσι

Την αντίθεσή του στη συνέχιση είσπραξης του ειδικού τέλους ακινήτων εκφράζει, με ερώτησή του προς τον Γιάννη Στουρνάνα, ο Βύρων Πολύδωρας, σημειώνοντας ότι «το χαράτσι της ΔΕΗ» ήταν έκτακτος φόρος, ευθέως και πολλαπλώς αντισυνταγματικός και θα ίσχυε εφάπαξ.

«Παρά τις κατηγορηματικές κυβερνητικές δεσμεύσεις για κατάργηση του ειδικού τέλους ακινήτων το 2013, το λεγόμενο “χαράτσι”, μεταβαπτιζόμενο πανηγυρικά (στην ειδική τελετουργική διάσκεψη των αρχηγών- κυβερνητικών εταίρων) σε “ενιαίο φόρο”, που σε καμιά περίπτωση δεν είναι, διακηρύσσεται ότι θα εισπραχθεί εκ νέου από τη ΔΕΗ», τονίζει, χαρακτηριστικά, ο κ. Πολύδωρας, στην ερώτησή του προς τον Γιάννη Στουρνάρα.

Και συνεχίζει: «Είναι τουλάχιστον κωμικός, εκτός από ψεύτικος και προκλητικά αλαζονικός, ο ισχυρισμός που προβάλλεται ότι “πρέπει να εισπράξουμε από τη φορολογία ακινήτων ό,τι εισπράξαμε και το 2012”, γιατί απλά κανείς δεν μπορεί να καταβάλει τους ίδιους έκτακτους φόρους και το 2013. Και φυσικά, είναι όλως αδιάφορη η συζήτηση για τον “εισπράκτορα” ΔΕΗ ή ΔΟΥ. Δεν ενδιαφέρει το ποιος θα το εισπράττει. Αυτό που ενδιαφέρει είναι τι θα καταβληθεί».

Υπογραμμίζει ότι «το “χαράτσι της ΔΕΗ” ήταν έκτακτος φόρος, ευθέως και πολλαπλώς αντισυνταγματικός και εννοείται ότι θα ίσχυε εφάπαξ. Εφάπαξ νόμος (semel lex), έκτακτος, εφαρμόζεται μόνον άπαξ. Δεν επαναλαμβάνεται. Αν επαναληφθεί, είναι νέος φόρος, όπως κι αν ονομάζεται, όσα ψευδώνυμα και αν λαμβάνει. Και κάτι τέτοιο απαγορεύεται. Είναι εκτός δικαιϊκής τάξεως».

«Το επιχείρημα ότι θα είναι “λιγότερες οι εισπράξεις του χαρατσιού το 2013”, λόγω της ηθελημένης αοριστίας του και της αντιφατικότητάς του με την πρώτη θέση “θα εισπράξουμε ό,τι εισπράξαμε και το 2012”, προσδίδει στο πράγμα μια “πονηρία”, που δεν ταιριάζει στην κρισιμότητα των στιγμών» καταλήγει ο βουλευτής της ΝΔ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μείωση 15% στο χαράτσι; Η τρόικα αποφασίζει

Οι νέες τιμές για το χαράτσι – Μειωμένος φόρος με τιμή ζώνης ως 1500 ευρώ και αυξήσεις – φωτιά στα εκτός σχεδίου

Διευκρινήσεις Κουβέλη για τον ενιαίο φόρο ακινήτων

Εκπτώσεις και παγίδες στους φόρους για επαγγελματίες

Μόνιμο το χαράτσι – 10%-15% μειωμένο, αλλά αυξημένο στα εκτός σχεδίου

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε