Πέμπτη, 25 Απρ.
17oC Αθήνα

Πολυνομοσχέδιο: Άγριες κόντρες με το καλημέρα σας στην Επιτροπή – Βαριές κουβέντες!

Πολυνομοσχέδιο: Άγριες κόντρες με το καλημέρα σας στην Επιτροπή – Βαριές κουβέντες!

Αλώνι… επί ώρα έμοιαζε η συνεδρίαση των Επιτροπών της Βουλής για το Πολυνομοσχέδιο με τα κόμματα της Αντιπολίτευσης να ζητούν την αναβολή της συνεδρίασης και τους βουλευτές μεταξύ της συγκυβέρνησης και της αντιπολίτευσης να διαπλέκονται σε προσωπικές αντεγκλήσεις!

Το επεισόδιο μεταξύ του προεδρεύοντα Μάκη Μπαλαούρα και του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη ήταν η αρχή…
Οι τόνοι στο «κόκκινο» συνεχίσθηκαν με τους βουλευτές της Αντιπολίτευσης να επικρίνουν την Κυβέρνηση όχι μόνο ότι έχουν καταθέσει ένα Πολυνομοσχέδιο, 7.500 λέξεων, τα μεσάνυχτα και ζητούν σήμερα να ψηφίσει η Επιτροπή και οι βουλευτές αλλά και γιατί απουσιάζουν ολόκληρα παρατήματα συμβάσεων!!!

Ο βουλευτής ΝΔ, Μάκης Βορίδης, σε υψηλούς τόνους είπε απευθυνόμενος στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ «εσείς κύριοι βουλευτές που είστε ευαίσθητοι στα θέματα της ιδιωτικοποίησης της δημόσιας περιουσίας, θα ψηφίσετε χωρίς να περιγράφεται πουθενά τι θα πάει στο Υπερταμείο…» και πρότεινε «να διακοπεί η συνεδρίαση για όσο χρειάζεται μέχρι να συμπληρωθεί το νομοσχέδιο, να υπάρξει χρόνος για να μελετηθεί…».
Ο εισηγητής του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Κουστούκος «συντάχθηκε με την άποψη περί αναβολής λέγοντας πως θα πρέπει να περιφρουρηθεί η κοινοβουλευτική τάξη…» Στο ίδιο αίτημα συνηγόρησαν, μέσα σε συνεχή ένταση και φιλονικιών, και οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι του Ποταμιού Γιώργος Αμυράς, του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος και της Ε.Κ. Γιώργος Καρράς.
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Φάμελλος θέλοντας να υπερασπιστεί την άμεση έναρξη της διαδικασίας ψήφισης του νομοσχεδίου υποστήριξε πως οι διατάξεις ενός τόσο κρίσιμου νομοσχεδίου δεν είναι κάτι άγνωστο καθώς έχει αποτελέσει αντικείμενο ευρύτατου δημόσιο διαλόγου όλο αυτό το διάστημα και πολλοί είναι οι συνάδελφοι που έχουν αρθρογραφήσει γι αυτά τα θέματα ή τοποθετήσει στο δημόσιο διάλογο… Κάτι που ακούστηκε να σχολιάζει ένας βουλευτής της αντιπολίτευσης «επειδή η κυρία Αυλωνίτου (βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ) ανέλυσε το νομοσχέδιο στην Αννίτα Πάνια δεν σημαίνει ότι το ξέρουν κιόλας…».

Η φράση του Προέδρου της Επιτροπής, Μάκη Μπαλαούρα, ότι «η Κυβέρνηση όπου να ‘ναι θα κατατεθούν τα παρατήματα που απουσιάζουν και έτσι θα τα έχουμε… και μπορούμε να προχωρήσουμε…» προκάλεσε νέες φωτιές… και το δεύτερο επεισόδιο μεταξύ του προέδρου της Επιτροπής, Μάκη Μπαλούρα, και του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της Χρυσής Αυγής, Ηλία Κασιδιάρη, που επέμεινε ότι έτσι δεν θα επιτρέψει να συνεχιστεί η συνεδρίαση «να διακοπεί επ αόριστον… να τελειώνουμε τώρα, έχετε ρίξει και “μαύρο” στο Κανάλι της Βουλής που δεν μεταδίδει τη συνεδρίαση, να τελειώνουμε με αυτό το θέατρο, τέλος απ’ αόριστον…» Ο Μάκης Μπαλαούρας του απάντησε « άφησε τους τραμπουκισμούς, κάτσε κάτου ρε… τραμπούκε κάτσε κάτου ρέ… θα μου ζητήσεις κοσμίως τον λόγο πρώτα και μετά θα στον δώσω… και για τα “μαύρα” εσείς τα φέρατε στην χώρα…» Ο Ηλίας Κασιδιάρης, ακούστηκε να του αντιλέγει « τα αίσχη και τις προδοσίες εσείς τις έχετε κάνει…».

ΟΙ βουλευτές της ΝΔ, παράλληλα επέμειναν ότι δεν μπορεί να συνεχιστεί η διαδικασία χωρίς να κατατεθούν τα παραρτήματα. Μέσα δε στο συνεχιζόμενο «μπάχαλο» ακούστηκε ο πρόεδρος της Επιτροπής Μάκης Μπαλαούρας να καταγγέλλει τον βουλευτή της ΝΔ Δημήτρη Κυριαζίδη ότι « σταματήστε να ανοίγετε τα μικρόφωνα για να μην μπορεί να ακουστεί το δικό μου μικρόφωνο… όχι τέτοια παιχνιδάκια σε μέναν… ».

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης, ζήτησε τον λόγο να απαντήσει εκ μέρους της κυβέρνησης για τα παρατήματα που απουσιάζουν λέγοντας «καταθέτουμε νομοθετική βελτίωση που είναι τα παρατήματα Γ και Δ του Πολυνομοσχεδίου. Είμαι νέος στην πολιτική, δεν είναι καν βουλευτής, αλλά τέτοια διαδικασία δεν έχω ξαναδεί από βουλευτές….». Επίκριση προς τους βουλευτές που εξόργισε τους βουλευτές της ΝΔ και κυρίως του κοινοβουλευτικού της εκπροσώπου Νίκου Δένδια που στις διακοπές ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης ακούστηκε να του λέει προσωπικά «ντροπή σου…». Ο κ. Νίκος Δένδιας, όρθιος και με συμπαραστάτη τους βουλευτές της ΝΔ εξοργισμένος ζητούσε να λάβει άμεσα το λόγο επί προσωπικού. Ο πρόεδρος της Επιτροπής Μάκης Μπαλαούρας ζήτησε να αφήσουν τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών κ. Χουλιαράκη να τον αφήσουν να ολοκληρώσει την τοποθέτησή του….

Ο Νίκος Δένδιας, όταν έλαβε τον λόγο αφού επέκρινε τον εξωκοινοβουλευτικό αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών για τον ασεβή τρόπο και την αδαή συμπεριφορά που είχε εναντίον των εκλεγμένων βουλευτών τον κάλεσε να ζητήσει συγνώμη για το «ντροπή σου» που του είπε. Ο κ. Χουλιαράκης αρνήθηκε να αποσύρει τους χαρακτηρισμούς του ενώ απέδωσε στη ΝΔ ότι ακολουθεί τον δρόμο… της διάλυσης της συνεδρίασης της Χρυσής Αυγής.
Οι βουλευτές της Αντιπολίτευσης, συνέχισαν να επιμένουν ότι δεν μπορεί να συνεχιστεί η διαδικασία γιατί ότι δεν υπάρχει ως Παράρτημα δεν μπορεί να υπάρξει μετά στην Ολομέλεια. Ο κ. Χρήστος Σταϊκούρας μάλιστα εξήγησε, λέτε ότι φέρατε τώρα το Παράρτημα Γ και Δ, το Α και Β Παράτημα που είναι;

Ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Γιώργος Σταθάκης θέλοντας να επιλύσει την διχογνωμία είπε πως το Παράρτημα Α είναι οι συμβάσεις των περιφερειακών αεροδρομίων. Με νομοθετική βελτίωση που κάνει το Παράρτημα Δ που κατατέθηκε από τον κ. Χουλιαράκη γίνεται Παράρτημα Β και αφορά τις επιχειρήσεις που θα περάσουν στο υπερταμείο. Το Παράρτημα Γ είναι αυτό που θα σας διανεμηθεί και κατατέθηκε πριν λίγο και επομένως δεν υπάρχει θέμα…
Ο εισηγητής της ΝΔ Χρήστος Σταϊκούρας, όμως επέμεινε, εάν το Δ Παράρτημα το κάνετε Β, όπως μας λέτε τότε το Δ Παράτημα που αφορά τις υπόλοιπες συμβάσεις παραχώρησης που προβλέπονται ποιο είναι; Αναρωτήθηκε…

Η νέα αυτή διελκυστίνδα μεταξύ Κυβέρνησης και Αντιπολίτευσης συνεχίσθηκε επί σχεδόν τετράωρο…
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Φάμελλος είπε ότι δεν θα υπάρξουν άλλα Παρατήματα για συμβάσεις….

Η χρονοτριβή αυτή, οδήγησε η ακρόαση των φορέων να μην γίνει σήμερα το απόγευμα όπως αρχικά είχε σχεδιαστεί αλλά αύριο το πρωί.

Γύρω στις 4.45 το απόγευμα, επιλυθήκαν τα διαδικαστικά θέματα και ξεκίνησαν οι τοποθετήσεις των εισηγητών των κομμάτων…

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε