Πολιτική

Πολυτεχνείο – ΚΚΕ: “Ο Τσίπρας ήθελε άλλοθι για τους τεμενάδες”

«Υποκριτική και προκλητική» χαρακτήρισε την παρουσία του πρωθυπουργού στην Βουλή, ο βουλευτής του ΚΚΕ, Γιώργος Λαμπρούλης, κατηγορώντας τον κ. Τσίπρα ότι δεν ήρθε σήμερα για να τιμήσει το Πολυτεχνείο και τους αγωνιστές του, αλλά «αναζητώντας άλλοθι για τους τεμενάδες που έκανε δύο ημέρες τώρα στις ΗΠΑ και την πολιτική τους».

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

«Ήρθε ως παραχαράχτης για να αλλοιώσει και να διαστρεβλώσει το μήνυμα και τα συνθήματα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου. Ήρθε για να διασκεδάσει τις εντυπώσεις που δημιούργησε η εικόνα του υπουργικού συμβουλίου της πρώτης φορά, υποτίθεται, Αριστεράς, να χειροκροτεί μαζί με τους Γλύξμπρουργκ τις αναφορές Ομπάμα για τη συμβολή των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ για τη Δημοκρατία, αυτών των δυνάμεων δηλαδή, που στήριξαν τη χούντα στην Ελλάδα, που στηρίζουν και σήμερα πολέμους και επεμβάσεις σε όλο το κόσμο», είπε ο κ. Λαμπρούλης, ο οποίος μίλησε στην Ολομέλεια για την ημέρα μνήμης, εκ μέρους της ΚΟ του ΚΚΕ.

Όπως τόνισε, αναφερόμενος στην εξέγερση του Πολυτεχνείου, αυτή δεν ήταν ένα τυχαίο ξέσπασμα, αλλά αποτέλεσμα της ασίγαστης ταξικής πάλης, που έδειξε την υπεροχή του οργανωμένου λαϊκού κινήματος και ότι αυτό μπορεί να βάλει τις σφραγίδες του στις εξελίξεις.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Αντώνης Σαμαράς για Κωνσταντίνο Τσουκαλά: «Μακριά από ιδεολογικές μεμψιμοιρίες αποχαιρετώ με συγκίνηση τον σπουδαίο, πολιτικό στοχαστή»
Ο πρώην πρωθυπουργός αποχαιρέτησε τον διακεκριμένο ακαδημαϊκό, ο οποίος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 89 ετών, υπογραμμίζοντας τη συμβολή του στη μελέτη της ελληνικής κοινωνίας
Κωνσταντίνος Τσουκαλάς
Ρένα Δούρου: «Η Τουρκία επαναφέρει τις γκρίζες ζώνες» – Πυρά στην κυβέρνηση για τα ελληνοτουρκικά
Η πρόεδρος της ΚΟ και τομεάρχισσα Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί το Μαξίμου ότι παραμένει σε ρόλο «σχολιαστή / παρατηρητή», την ώρα που η Άγκυρα επαναφέρει τις αμφισβητήσεις της στο Αιγαίο και επιμένει στη «Γαλάζια Πατρίδα»
Η Ρένα Δούρου
ΠΑΣΟΚ κατά Πιερρακάκη: «Απύθμενο θράσος, κρατήσαμε τη χώρα στο ευρώ» – «Θα ήταν υπουργός της δραχμής»
Σφοδρή απάντηση στη ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών - «Δεν δεχόμαστε υποδείξεις από πολιτικούς που περιφέρουν τις φιλοδοξίες τους από το ένα κόμμα στο άλλο»
Κυριάκος Πιερρακάκης 16
Γιάννης Λοβέρδος: «Ανυπόστατα» τα τουρκικά θαλάσσια πάρκα – «Η Ελλάδα δεν απειλείται από κανέναν»
Ο υφυπουργός Εξωτερικών για τις νέες κινήσεις της Τουρκίας στο Αιγαίο και τις αντιδράσεις για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ) - «Αδιανόητο» να επιχειρήσει η Αγκυρα να εμποδίσει την ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας – Κύπρου
Γιάννης Λοβέρδος 7
Η ΕΛ.Α.Σ. ανοίγει στεγαστικό μέτωπο με την κυβέρνηση για την «μαύρη τρύπα» των 14.000 σπιτιών
Μόλις 9.000 Βεβαιώσεις Επιλεξιμότητας λίγο πριν κλείσει η πλατφόρμα - Για «χάσμα» ανάμεσα στις εξαγγελίες και στο πραγματικό αποτέλεσμα μιλά η αντιπολίτευση, ζητώντας παράταση και πλήρη δημοσιοποίηση των στοιχείων
Ακίνητα