Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Πολυτεχνείο: «Παρών» στην πορεία Τσίπρας και Κουτσούμπας – «Η δημοκρατία στον τόπο μας δεν μας χαρίστηκε»

Πολυτεχνείο: «Παρών» στην πορεία Τσίπρας και Κουτσούμπας – «Η δημοκρατία στον τόπο μας δεν μας χαρίστηκε»
photo Reuters

Το παρών στην πορεία για την 49η επέτειο της Εξέγερσης του Πολυτεχνείου έδωσαν ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας και ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

«Η δημοκρατία στον τόπο μας δεν μας χαρίστηκε, αλλά κερδήθηκε μέσα από τους αγώνες κυρίως της νεολαίας και του ελληνικού λαού», δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας, από την πορεία για την 49η επέτειο της Εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

«Αυτό είναι βαθιά εγγεγραμμένο στη συνείδηση της ελληνικής κοινωνίας. Στην συνείδηση της πλειοψηφίας του ελληνικού λαού όσο κι αν κάποιοι αναθεωρητές της ελληνικής ιστορίας έσπευσαν τα προηγούμενα χρόνια μνα το απωθήσουν», είπε χαρακτηριστικά.

«Αυτός είναι και ο λόγος που, σήμερα, σε όλη την Ελλάδα βλέπουμε μια μαζική συμμετοχή. Μια μαζική παρουσία χιλιάδων πολιτών κάθε ηλικίας που σπεύδουν να τιμήσουν την μνήμη της εξέγερσης του Νοέμβρη.

Αυτός είναι και ο λόγος που κάνουν λάθος όσοι πιστεύουν σήμερα ότι τα ζητήματα που έχουν να κάνουν με την προστασία της Δημοκρατίας και των δημοκρατικών δικαιωμάτων δεν απασχολούν τους Έλληνες πολίτες», τόνισε και κατέληξε:

«Όσοι υπονομεύουν τη Δημοκρατία και υποτιμούν την αποφασιστικότητα του ελληνικού λαού να την προστατεύσει διαπράττουν τεράστιο λάθος, το οποίο θα το διαπιστώσουν σύντομα μέσα από τους αγώνες του λαού και κυρίως μέσα από την ψήφο του ελληνικού λαού, όποτε κι αν στηθούν οι κάλπες για την πολιτική αλλαγή».

Κουτσούμπας: Τα μηνύματα του Πολυτεχνείου είναι πάντα επίκαιρα

Δηλώσεις από την πορεία πραγματοποίησε και ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας που τόνισε χαρακτηριστικά πως «οι εκδηλώσεις και οι πορείες 49 χρόνια μετά δείχνουν ότι τα μηνύματα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, όπως “έξω οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ, οι βάσεις του θανάτου”, για προστασία του λαϊκού εισοδήματος, ενάντια στη φτώχεια και την ανεργία, για δημόσια και δωρεάν παιδεία και υγεία, ενάντια στην κρατική καταστολή, τον φασισμό, τις υποκλοπές και τις παρακολουθήσεις, την ίδια δηλαδή τη δικτατορία του κεφαλαίου, εξακολουθούν να είναι επίκαιρα, διαχρονικά και ζωντανά μέχρι σήμερα».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις