Πολιτική

Ποτάμι: “Κολάζ πολιτικών σκοπιμοτήτων” το αντιρατσιστικό

Ως «συντηρητικό»- «κολάζ πολιτικών σκοπιμοτήτων», χαρακτηρίζει το Ποτάμι, το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο διατυπώνοντας τον φόβο, ότι «είναι υποκριτικό και όψιμο το ενδιαφέρον των κομμάτων για τις κοινωνικές ομάδες που υποτίθεται, ότι προσπαθούν να προστατεύσουν».

Το Ποτάμι, όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, «τάσσεται εναντίον του περιορισμού της ελευθερίας της γνώμης και θεωρεί αντιδημοκρατική την ποινικοποίηση ακόμη και μιας ανιστόρητης γνώμης», τονίζοντας, ότι «όταν μια γνώμη εμπεριέχει ή υποκρύπτει την προτροπή σε ρατσιστική βία και μίσος, τότε δεν μπορεί να γίνεται ανεκτή από την ελληνική Πολιτεία και πρέπει να τιμωρείται».

Κανένας αντιρατσιστικός νόμος, προσθέτει το Ποτάμι, δεν μπορεί να αλλάξει την κατάσταση «όσο τα κόμματα δεν αποφασίζουν να καταδικάσουν από κοινού τη βία σε όλες της μορφές της, όσο δημόσιοι ρήτορες ρητά ή υπόρρητα ενσταλάζουν ρατσιστικό μίσος στο σώμα των πολιτών και όσο ο διχαστικός εμφυλιοπολεμικός πολιτικός λόγος είναι κανόνας».

«Η δημοκρατία» επισημαίνει το Ποτάμι, «οφείλει να απαξιώσει τις ακραίες απόψεις με πράξεις εξασφαλίζοντας στους πολίτες μια καθημερινότητα όπου υπάρχει σεβασμός στη διαφορετικότητα, όπου όλοι έχουν ίσες ευκαιρίες και όλοι αισθάνονται ασφαλείς».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Υπερψηφίστηκε επί της αρχής το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο

Σε επόμενο νομοσχέδιο το σύμφωνο συμβίωσης για τα ομόφυλα ζευγάρια

Βελτιωμένο αντιρατσιστικό κατέθεσε στη Βουλή ο Χ. Αθανασίου

“Το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο ποινικοποιεί τη διαφορετική άποψη”, τονίζει ο Κουτσούμπας

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Το plan b της κυβέρνησης για τους αγρότες με πρόστιμα – Σκέψεις για απάντηση με συλλαλητήριο στο Σύνταγμα
Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης έκανε λόγο για «παράνομες πράξεις» από τους αγρότες με την κατάληψη των δρόμων και συμπλήρωσε «υπάρχει δυνατότητα εφαρμογής του νόμου με μια σειρά διατάξεων
Τρακτέρ
32
Τα μηνύματα Μητσοτάκη στους αγρότες: Η προειδοποίηση για άμεσο τερματισμό των μπλόκων και οι αιχμές περί «τραμπούκων»
Ο στόχος της κυβέρνησης είναι να προσέλθουν σε διάλογο αγρότες που εκπροσωπούν όλα τα μπλόκα και ιδανικά εκπρόσωποι συνολικά του αγροτικού κόσμου
Κυριάκος Μητσοτάκης 27
Κυριάκος Μητσοτάκης: Τραμπουκίζουν αγρότες που θέλουν τον διάλογο για να μη σπάσει το μέτωπο
«Αντιστροφή της πραγματικότητας ότι τους δρόμους κλείνει η Τροχαία» - «Όσο πιο πολύ ταλαιπωρούνται οι πολίτες, τόσο οι αγρότες χάνουν το δίκιο των αιτημάτων τους, πόσο μάλλον όταν αρνούνται να προσέλθουν σε έναν διάλογο»
Κυριάκος Μητσοτάκης
331
Άδωνις Γεωργιάδης: Η Ελλάδα ασφαλώς αναγνωρίζει το διεθνές ποινικό δικαστήριο αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα αφήσει τη χώρα να καταστραφεί
«Το tweet μου για την Eurovision ανέδειξε την αριστερή υποκρισία» είπε ο υπουργός Υγείας για τις αναρτήσεις του για τη Διεθνή Αμνηστία και το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης
Ο Άδωνις Γεωργιαδης 21