Πολιτική

Σε επόμενο νομοσχέδιο το σύμφωνο συμβίωσης για τα ομόφυλα ζευγάρια

Στο μέλλον παραπέμπει ο Χαράλαμπος Αθανασίου την επέκταση του συμφώνου συμβίωσης και στα ομόφυλα ζευγάρια. Πίεση ως το παρά πέντε από το ΠΑΣΟΚ να ενταχθεί η σχετική τροπολογία του στο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο που επεξεργάζεται το β’ θερινό τμήμα. Υπέρ της ρύθμισης και ο βουλευτής της Ν.Δ. Γιώργος Κωνσταντόπουλος.

Παρά τις πιέσεις του ΠΑΣΟΚ, που βρήκε συμμάχους και στη «γαλάζια» παράταξη, ο υπουργός Δικαιοσύνης ξεκαθάρισε πως το θέμα της επέκτασης του συμφώνου συμβίωσης και στα ομόφυλα ζευγάρια δεν μπορεί να ενταχθεί στο αντιρατσιστικό, αλλά χρειάζεται μελέτη ώστε να ενταχθεί σε επόμενο νομοσχέδιο του υπουργείου του, και συγκεκριμένα σε νομοσχέδιο που θα ρυθμίσει θέματα αστικού και οικογενειακού δικαίου.

«Δεν είναι εύκολο γιατί έχει πολλές παραμέτρους που έχουν να κάνουν με ασφαλιστικά, κοινωνικά, θρησκευτικά και άλλα ζητήματα», σημείωσε ο κ. Αθανασίου.

Νωρίτερα ο εισηγητής του ΠΑΣΟΚ Κωνσταντίνος Τριαντάφυλλος δήλωνε πως το κόμμα του επιμένει στην τροπολογία που υπογράφουν 17 βουλευτές του, ενώ για πρόταση που είναι σε θετική κατεύθυνση μίλησε και ο βουλευτής της Ν.Δ. Γιώργος Κωνσταντόπουλος, σημειώνοντας πως «δεν είναι αόρατα τα παιδιά των ομόφυλων ζευγαριών».

Το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο ψηφίζεται από το β΄ θερινό τμήμα την ερχόμενη Παρασκευή, όμως μετά τη διευκρίνιση Αθανασίου το ΠΑΣΟΚ δεν αναμένεται να επιμείνει να ψηφιστεί εδώ και τώρα η τροπολογία του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Βελτιωμένο αντιρατσιστικό κατέθεσε στη Βουλή ο Χ. Αθανασίου

Αντιρατσιστικό: Το σύμφωνο συμβίωσης για τα ομόφυλα ζευγάρια, μια από τις τροπολογίες ΔΗΜΑΡ

“Σύμφωνο” ΝΔ – ΠΑΣΟΚ για τον αντιρατσιστικό, αλλά όχι για τους ομοφυλόφιλους

ΕΕ: Ίσα δικαιώματα στα παντρεμένα ετερόφυλα και ομόφυλα ζευγάρια

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε την ΕΡΤ και ενημερώθηκε για τη νέα υπηρεσία αυτόματου υποτιτλισμού των δελτίων ειδήσεων
Ο Πρωθυπουργός δήλωσε απολύτως ανοιχτός στην αναπροσαρμογή των απολαβών του προσωπικού της ΕΡΤ, καλύπτοντας μέρος της διαφοράς στις αμοιβές με τους ιδιωτικούς σταθμούς
Επίσκεψη του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη στην ΕΡΤ
«Η δικαστής Ιρένα Γκιόκα που με καταδίκασε είχε καταδικαστεί στην Ελλάδα για πλαστογραφία» καταγγέλλει ο Φρέντι Μπελέρης
«Γι' αυτό ζητώ την αναθεώρηση των αποφάσεων που με φυλάκισαν για 16 μήνες και μου στέρησαν τη Δημαρχία της Χειμάρρας», εξηγεί ο Βορειοηπειρώτης ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας
Φρέντι Μπελέρης
Πώς λειτουργεί το Kids Wallet, πώς το κατεβάζουμε - «Οι γονείς να το χρησιμοποιούν με σύνεση και να μην το μετατρέψουν σε εργαλείο κατασκοπείας»
Το Kids Wallet, που είναι διαθέσιμο σε Apple Stores και Google Play, είναι το σημαντικότερο μέτρο της Εθνικής Στρατηγικής κατά της βίας και της παραβατικότητας ανηλίκων
Η εφαρμογή Kids Wallet
5