Πέμπτη, 25 Απρ.
20oC Αθήνα

Πότε πάει στα Σκόπια ο Αλέξης Τσίπρας

Πότε πάει στα Σκόπια ο Αλέξης Τσίπρας

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για το πρώτο ταξίδι Έλληνα πρωθυπουργού στα Σκόπια. Ο Αλέξης Τσίπρας ετοιμάζει βαλίτσες και θα γίνει ο πρώτος πρωθυπουργός που θα βρεθεί στη γειτονική χώρα.

Την Παρασκευή (08.03.2019) στο Μέγαρο Μαξίμου, ο Αλέξης Τσίπρας υποδέχτηκε, μαζί με τη σύντροφό του Μπέτυ Μπαζιάνα, γυναίκες υπουργούς, βουλευτές και γυναίκες που εργάζονται στα Σώματα Ασφαλείας και τις Ένοπλες Δυνάμεις στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας.

Εκεί ήταν και δημοσιογράφοι, μόνο που ο πρωθυπουργός δέχτηκε και απάντησε μόνο σε μια ερώτηση: πότε θα πάει στα Σκόπια. Τέλος Μαρτίου με αρχές Απριλίου, ήταν η απάντησή του.

Όπως είχε γράψει το newsit.gr, η επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στα Σκόπια έχει «κλειδώσει» και το μόνο που απομένει είναι να συμφωνηθεί και η ακριβής ημερομηνία. Το ότι θα γίνει ο πρώτος Έλληνας πρωθυπουργός που θα βρεθεί στη Βόρεια Μακεδονία το είχε πει άλλωστε ο Αλέξης Τσίπρας στο φόρουμ των Δελφών.

Ουσιαστικά, ο πρωθυπουργός επιβεβαίωσε τις πληροφορίες ότι το ταξίδι του θα γίνει μετά τις 22 Μαρτίου. Και αυτό γιατί στις 21 και 22 Μαρτίου θα βρίσκεται στη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε., όπου θα ενημερώσει τους ομολόγους του. Έτσι, το πιο πιθανό είναι πως το ταξίδι θα γίνει στις αρχές Απριλίου.

Από τη συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τις γυναίκες υπουργούς, βουλευτές και εργαζόμενες, είχε κι άλλη… πολιτική αναφορά. Στη δήλωση που έκανε ο πρωθυπουργός εμφανίστηκε βέβαιος όχι μόνο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα κερδίσει τις επόμενες εκλογές, αλλά και τις… μεθεπόμενες. Και αυτό όταν υποσχέθηκε ότι οι γυναίκες υπουργού στις επόμενες κυβερνήσεις, θα είναι περισσότερες.

Άνοιξαν οι πόρτες του Μαξίμου

Ο Αλέξης Τσίπρας, συνοδευόμενος από τη σύντροφό του Μπέτυ Μπαζιάνα, δέχτηκαν την Παρασκευή στο Μέγαρο Μαξίμου, στην ειδική εκδήλωση για την Ημέρα της Γυναίκας, γυναίκες που εργάζονται κοινωνικοί λειτουργοί, επιμελήτριες υγείας, ανθρωπολόγοι και ειδικοί συνεργάτες σε δομές υποστήριξης και σε συμβουλευτικά κέντρα, βραβευμένες επιστήμονες, καθηγήτριες Πανεπιστημίου και ερευνήτριες σε  διάφορα Πανεπιστήμια της χώρας, σπουδάστριες και μαθήτριες, γυναίκες που υπηρετούν ως ειδικές επιθεωρήτριες στο υπουργείο Εργασίας, εργαζόμενες από το Σύλλογο Δανειζομένου Προσωπικού Τραπεζών, αναπληρώτριες και ωρομίσθιες εκπαιδευτικοί, μαγείρισσες σε ξενώνα ασυνόδευτων προσφύγων και εργαζόμενες στον ιδιωτικό τομέα καθώς και γυναίκες που υπηρετούν σε διάφορες θέσεις στην Αστυνομία, στην Πυροσβεστική, στο Λιμενικό  αλλά και τις Ένοπλες Δυνάμεις.

Παρούσες στο Μέγαρο Μαξίμου ήταν η υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Όλγα Γεροβασίλη και η υφυπουργός της Κατερίνα Παπακώστα, η υπουργός Εργασίας Έφη Ατσιόγλου και η αναπληρωτής της Θεανώ Φωτίου, η υπουργός Πολιτισμού Μυρσίνη Ζορμπά, η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου, η υφυπουργός Εσωτερικών Μαρίνα Χρυσοβελώνη, η υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Ολυμπία Τελιγιορίδου, η υφυπουργός Παιδείας Μερόπη Τζούφη. Παρούσα και η περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις