Πολιτική

«Που είναι ο Κώστας Καραμανλής;»

Εκτός από τους Έλληνες πολίτες και ο διεθνής Τύπος αναρωτιέται που βρίσκεται ο πρώην πρωθυπουργός…

Χαρακτηριστικό το δημοσίευμα της γερμανικής οικονομικής εφημερίδας Handelsblatt, που φέρει τον τίτλο «Ο πρωθυπουργός που ευθύνεται για το φαλίρισμα της Ελλάδας κρύβεται» είναι ο τίτλος του άρθρου που υπογράφει ο Γκερντ Χέλερ.

«Που είναι ο Κώστας Καραμανλής; Ο πρώην πρωθυπουργός που οδήγησε τη χώρα στο χείλος του γκρεμού κρύβεται. Στο κοινοβούλιο δεν εμφανίζεται συχνά και όταν εμφανίζεται ψηφίζει όχι», σημειώνεται στο κείμενο.

«Από τότε που ηττήθηκε, πριν από επτά μήνες, ο πρώην πρωθυπουργός δεν πήρε τον λόγο ούτε μία φορά στη Βουλή. Κρατάει ακόμη ένα γραφείο στους Αμπελοκήπους, μερικές φορές κάνει την εμφάνισή του στο Κολωνάκι, όταν επισκέπτεται το γυμναστήριο με τη συνοδεία σωματοφυλάκων, κάνει εκδρομές στις Άλπεις, στην Τοσκάνη, στη Βενετία και επισκέπτεται τακτικά το Ολυμπιακό Στάδιο, όταν παίζει ο Παναθηναϊκός. Από τότε που έπαψε να είναι πρωθυπουργός και δεν έχει υποχρεώσεις, ο κ. Καραμανλής φαίνεται να απολαμβάνει τη ζωή. Πολλοί νόμιζαν πως θα συνεχίσει να λαμβάνει μέρος στα κοινά, στο κόμμα του πολλοί δεν καταλαβαίνουν γιατί σιωπά.

Ο κ. Καραμανλής προσήλθε έγκαιρα στην Ολομέλεια της Βουλής κατά την έγκριση των νέων περικοπών με ονομαστική ψηφοφορία. Ο πρώην πρωθυπουργός προτίμησε τα τελευταία έδρανα και όταν ακούστηκε το όνομά του σήκωσε το χέρι του και ψήφισε όχι στο πακέτο. Ο άνθρωπος που οδήγησε την Ελλάδα στο χείλος του γκρεμού ψήφισε κατά των δισεκατομμυρίων, με τα οποία προσπαθεί η ΕΕ και το ΔΝΤ να σώσει τη χώρα του», καταλήγει το κείμενο.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ξεμπλοκάρουν άμεσα 90.000 εκκρεμείς άδειες διαμονής - Όλα όσα αλλάζουν με το νέο νομοσχέδιο νόμιμης μετανάστευσης
Τέλος στις καθυστερήσεις και την γραφειοκρατεία επιχειρεί να βάλει το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου με το νέο νομοσχέδιο - Μέσα στα επόμενα 2 χρόνια θα έχουν ξεμπλοκάρει σχεδόν 200.000 εκκρεμείς άδειες
Μετανάστες 16
Κυριάκος Μητσοτάκης: Οι αγρότες γνωρίζουν ότι οι παρεμβάσεις που μπορεί να κάνει η κυβέρνηση έχουν ήδη ανακοινωθεί
«Tο πλαίσιο των παρεμβάσεων ορίζεται με σαφήνεια από τα δημοσιονομικά περιθώρια, τα οποία εξαντλήσαμε, την κοινωνική δικαιοσύνη και τους ευρωπαϊκούς κανόνες»
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, με εκπροσώπους αγροτών και κτηνοτρόφων στο Μαξίμου 66
Μαρία Καρυστιανού: Το διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα ποτέ δεν θα δώσει λύσεις – Δεν αντέχω να ξαναμπώ σε τρένο
«Το όνομα του κόμματος και η ημερομηνία των επίσημων ανακοινώσεων δεν έχουν οριστικοποιηθεί, διότι δεν είναι προσωπική απόφαση, θα είναι αποτέλεσμα μιας συλλογικής διαδικασίας στην οποία συμμετέχω ενεργά»
Μαρία Καρυστιανού 119