Τετάρτη, 24 Απρ.
22oC Αθήνα

Προανακριτική: Εξαίρεση Πλεύρη, Κεγκέρογλου, Κυρανάκη ζήτησε ο Τσοβόλας

Προανακριτική: Εξαίρεση Πλεύρη, Κεγκέρογλου, Κυρανάκη ζήτησε ο Τσοβόλας

Το είπε και το έκανε. Ο Δημήτρης Τσοβόλας, δικηγόρος του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, πήγε σήμερα (07.11.2019) στη Βουλή και κατέθεσε αίτημα εξαίρεσης από την Προανακριτική τριών βουλευτών από τη ΝΔ και το ΚΙΝΑΛ.

Ο Δημήτρης Τσοβόλας κατέθεσε αίτημα για την εξαίρεση των βουλευτών Θάνου Πλεύρη και Κώστα Κυρανάκη από τη Νέα Δημοκρατία και του Βασίλη Κεγκέρογλου από το ΚΙΝΑΛ, ζητώντας συγχρόνως να ανακαλέσει η επιτροπή την απόφαση εξαίρεσης των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Τζανακόπουλου και Παύλου Πολάκη.

Την εξαίρεση τριών μελών της Προανακριτικής είχε προαναγγείλει από το πρωί ο ίδιος ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος.

Στο αίτημα που κατατέθηκε, η απόφαση που έλαβε η Προανακριτική χαρακτηρίζεται παράνομη και άκυρη και σημειώνεται επικουρικά πως αν η Επιτροπή επιμείνει στην απόφασή της, τότε πρέπει να εξαιρεθούν ακόμα τρία μέλη της, οι Θάνος Πλεύρης, Κώστας Κυρανάκης και Βασίλης Κεγκέρογλου, διότι έχουν εκφραστεί επανειλημμένα υπέρ της παραπομπής του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου και τον έχουν κατηγορήσει για σκευωρία.

Click4more: Προς νέα αναβολή η Προανακριτική – Το «χαρτί» στα χέρια του ΣΥΡΙΖΑ και οι… “αντικαταστάτες” Πολάκη – Τζανακόπουλου

«Με την αίτησή μας αυτή θέλουμε να προστατεύσουμε το κύρος της επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης και του Κοινοβουλίου», θα αναφέρεται στην αίτηση των συνηγόρων του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, καθώς «αν τελικά ληφθεί η απόφαση παραπομπής του πρώην αναπληρωτή υπουργού, τότε η διαδικασία στη Βουλή θα πάσχει από ακυρότητα», όπως χαρακτηριστικά θα επισημαίνεται.

Η Προανακριτική Επιτροπή συνεδριάζει ξανά στις 18:00 σήμερα και όλοι περιμένουν τις εξελίξεις και σε ό,τι αφορά στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς Δημήτρης Τζανακόπουλος και Παύλος Πολάκης έχουν ξεκαθαρίσει πως θα εμφανιστούν κανονικά στη συνεδρίαση. Όλα δείχνουν πάντως πως η Επιτροπή οδεύει σε νέα αναβολή.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις