Πολιτική

Προανακριτική: Εξαίρεση τριών βουλευτών θα ζητήσει ο Παπαγγελόπουλος

Το απόγευμα στις 18:00 συνεδριάζει η Προανακριτική για την υπόθεση Novartis αλλά μη βάλει και κανείς το χέρι του στη φωτιά πως θα γίνει η συνεδρίαση. Και δεν είναι μόνο η παρουσία Τζανακόπουλου και Πολάκη. Εξαιρέσεις θα ζητήσει και ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Οι δυο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ έχουν εξαιρεθεί από την Προανακριτική αλλά διαμηνύουν ότι θα εμφανιστούν κανονικά στην αίθουσα της συνεδρίασης. Ενώ όλα δείχνουν πως η διαδικασία οδεύει προς νέα αναβολή, ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος ανακοίνωσε πως θα ζητήσει και η δική του πλευρά την εξαίρεση τριών μελών της Προανακριτικής, όπως έκανε η πλειοψηφία με τους Τζανακόπουλο και Πολάκη.

Μιλώντας το πρωί της Πέμπτης (07.11.2019) στο OPEN, ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης προανήγγειλε ότι ο δικηγόρος του, Δημήτρης Τσοβόλας, θα καταθέσει αίτημα για την εξαίρεση τριών βουλευτών από την Προανακριτική.

Click4more: Προς νέα αναβολή η Προανακριτική – Το «χαρτί» στα χέρια του ΣΥΡΙΖΑ και οι… “αντικαταστάτες” Πολάκη – Τζανακόπουλου

Χαρακτηρίζοντας «παράνομη και αντισυνταγματική ενέργεια» την εξαίρεση των Τζανακόπουλου – Πολάκη, ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος είπε πως θα ζητήσει την εξαίρεση τριών μελών της Προανακριτικής, αλλά… παρέπεμψε στον Δημήτρη Τσοβόλα να αποκαλύψει ποιοι θα είναι οι τρεις. Στόχος, είπε, να αποδείξει την υποκρισία τους, σημειώνοντας πως εγείρονται πολύ σοβαρά ερωτήματα.

Μόνο που από την πλευρά του, ο Δημήτρης Τσοβόλας, μιλώντας στο ραδιόφωνο του Alpha 98,9 έκανε γνωστό ότι θα καταθέσει υπόμνημα για την εξαίρεση τεσσάρων μελών της Προανακριτικής. Το αίτημα θα στρέφεται κατά των βουλευτών της ΝΔ, Θάνου Πλεύρη, Κώστα Καραγκούνη και Κώστα Κυρανάκη και κατά του βουλευτή του ΚΙΝΑΛ, Βασίλη Κεγκέρογλου.

«Αν ο Τζανακόπουλος και ο Πολάκης πρέπει να εξαιρεθούν τότε τι πρέπει να γίνει με τους Πλεύρη, Κεγκέρογλου, Κυρανάκη και Καραγκούνη, που έχουν βγει υπέρ της παραπομπής και ότι υπάρχει σκάνδαλο. Θα ζητήσουμε την ανάκληση της απόφασης αυτής, αν θέλουν να προχωρήσει η διαδικασία. Αλλιώς με ευθύνη της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ θα ακυρωθεί η διαδικασία, γιατί με την αίτηση που κάναμε εμείς και προειδοποιούμε, όταν η διαδικασία προχωρήσει, αν προχωρήσει, για λόγους πολιτικής σκοπιμότητας θα πάει στην Ολομέλεια της Βουλής, θα παραπεμφθεί σε ειδικό δικαστήριο, τότε που θα συγκροτηθεί δικαστικό συμβούλιο, θα ζητήσουμε αίτηση ακυρότητας όλης της διαδικασίας. Το λέμε από τώρα για να μην πουν ότι εμείς πάμε να αποφύγουμε τη διαδικασία», τόνισε ο Δημήτρης Τσοβόλας.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Δένδιας από τη Λοριάν για τη φρεγάτα FDI Νέαρχος: «Ένα κομμάτι έχει πίσω της ελληνικά χέρια και ελληνική ψυχή»
Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας υπογράμμισε τη στρατηγική σημασία της ελληνογαλλικής αμυντικής συνεργασίας, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στις επιχειρησιακές δυνατότητες των νέων πολεμικών πλοίων και στην ελληνική συμμετοχή στην κατασκευή τους
Δένδιας από τη Λοριάν για τη φρεγάτα FDI Νέαρχος: «Ένα κομμάτι έχει πίσω της ελληνικά χέρια και ελληνική ψυχή»
Παρέμβαση Καρπουχτσή για να αποτραπεί η έξωση 92χρονης με αναπηρία 87%: «Η αξιοπρέπεια δεν πλειστηριάζεται»
Ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛΑΣ συμμετείχε στην κινητοποίηση για την αποτροπή της έξωσης, ζητώντας προστασία της πρώτης κατοικίας και βιώσιμες ρυθμίσεις οφειλών
Κώστας Καρπουχτσής
Η έδρα του Μίλτου Ζαμπάρα στον Γιώργο Βαρεμένο μετά το «όχι» του Γρηγόρη Θεοδωράκη - Θα την κρατήσει ως ανεξάρτητος
Ο πρώτος επιλαχών αρνήθηκε να επιστρέψει στη Βουλή, δηλώνοντας ότι παραμένει πολιτικά ταυτισμένος με τον Αλέξη Τσίπρα και την ΕΛΑΣ. Ο Γιώργος Βαρεμένος αποδέχεται την έδρα και δηλώνει ότι θα καθίσει στα έδρανα ως ανεξάρτητος
Ο Γιώργος Βαρεμένος στη Βουλή