Πολιτική

Προανακριτική: Εξαίρεση τριών βουλευτών θα ζητήσει ο Παπαγγελόπουλος

Το απόγευμα στις 18:00 συνεδριάζει η Προανακριτική για την υπόθεση Novartis αλλά μη βάλει και κανείς το χέρι του στη φωτιά πως θα γίνει η συνεδρίαση. Και δεν είναι μόνο η παρουσία Τζανακόπουλου και Πολάκη. Εξαιρέσεις θα ζητήσει και ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Οι δυο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ έχουν εξαιρεθεί από την Προανακριτική αλλά διαμηνύουν ότι θα εμφανιστούν κανονικά στην αίθουσα της συνεδρίασης. Ενώ όλα δείχνουν πως η διαδικασία οδεύει προς νέα αναβολή, ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος ανακοίνωσε πως θα ζητήσει και η δική του πλευρά την εξαίρεση τριών μελών της Προανακριτικής, όπως έκανε η πλειοψηφία με τους Τζανακόπουλο και Πολάκη.

Μιλώντας το πρωί της Πέμπτης (07.11.2019) στο OPEN, ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης προανήγγειλε ότι ο δικηγόρος του, Δημήτρης Τσοβόλας, θα καταθέσει αίτημα για την εξαίρεση τριών βουλευτών από την Προανακριτική.

Click4more: Προς νέα αναβολή η Προανακριτική – Το «χαρτί» στα χέρια του ΣΥΡΙΖΑ και οι… “αντικαταστάτες” Πολάκη – Τζανακόπουλου

Χαρακτηρίζοντας «παράνομη και αντισυνταγματική ενέργεια» την εξαίρεση των ΤζανακόπουλουΠολάκη, ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος είπε πως θα ζητήσει την εξαίρεση τριών μελών της Προανακριτικής, αλλά… παρέπεμψε στον Δημήτρη Τσοβόλα να αποκαλύψει ποιοι θα είναι οι τρεις. Στόχος, είπε, να αποδείξει την υποκρισία τους, σημειώνοντας πως εγείρονται πολύ σοβαρά ερωτήματα.

Μόνο που από την πλευρά του, ο Δημήτρης Τσοβόλας, μιλώντας στο ραδιόφωνο του Alpha 98,9 έκανε γνωστό ότι θα καταθέσει υπόμνημα για την εξαίρεση τεσσάρων μελών της Προανακριτικής. Το αίτημα θα στρέφεται κατά των βουλευτών της ΝΔ, Θάνου Πλεύρη, Κώστα Καραγκούνη και Κώστα Κυρανάκη και κατά του βουλευτή του ΚΙΝΑΛ, Βασίλη Κεγκέρογλου.

«Αν ο Τζανακόπουλος και ο Πολάκης πρέπει να εξαιρεθούν τότε τι πρέπει να γίνει με τους Πλεύρη, Κεγκέρογλου, Κυρανάκη και Καραγκούνη, που έχουν βγει υπέρ της παραπομπής και ότι υπάρχει σκάνδαλο. Θα ζητήσουμε την ανάκληση της απόφασης αυτής, αν θέλουν να προχωρήσει η διαδικασία. Αλλιώς με ευθύνη της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ θα ακυρωθεί η διαδικασία, γιατί με την αίτηση που κάναμε εμείς και προειδοποιούμε, όταν η διαδικασία προχωρήσει, αν προχωρήσει, για λόγους πολιτικής σκοπιμότητας θα πάει στην Ολομέλεια της Βουλής, θα παραπεμφθεί σε ειδικό δικαστήριο, τότε που θα συγκροτηθεί δικαστικό συμβούλιο, θα ζητήσουμε αίτηση ακυρότητας όλης της διαδικασίας. Το λέμε από τώρα για να μην πουν ότι εμείς πάμε να αποφύγουμε τη διαδικασία», τόνισε ο Δημήτρης Τσοβόλας.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Σκληρή απάντηση του ΥΠΕΞ στην Τουρκία μετά τις αντιδράσεις για το χωροταξικό για τις ΑΠΕ: «Το καθεστώς κυριαρχίας στο Αιγαίο είναι απολύτως ξεκάθαρο»
Διπλή παρέμβαση από τα τουρκικά υπουργεία Εξωτερικών και Αμυνας κατά του ελληνικού ενεργειακού σχεδιασμού – «Παράνομα» και χωρίς έννομο αποτέλεσμα τα τουρκικά θαλάσσια πάρκα, απαντά η Αθήνα
Αιγαίο, άσκηση, φρεγάτες
Ρένα Δούρου: «Η Τουρκία επαναφέρει τις γκρίζες ζώνες» – Πυρά στην κυβέρνηση για τα ελληνοτουρκικά
Η πρόεδρος της ΚΟ και τομεάρχισσα Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί το Μαξίμου ότι παραμένει σε ρόλο «σχολιαστή / παρατηρητή», την ώρα που η Άγκυρα επαναφέρει τις αμφισβητήσεις της στο Αιγαίο και επιμένει στη «Γαλάζια Πατρίδα»
Η Ρένα Δούρου
ΠΑΣΟΚ κατά Πιερρακάκη: «Απύθμενο θράσος, κρατήσαμε τη χώρα στο ευρώ» – «Θα ήταν υπουργός της δραχμής»
Σφοδρή απάντηση στη ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών - «Δεν δεχόμαστε υποδείξεις από πολιτικούς που περιφέρουν τις φιλοδοξίες τους από το ένα κόμμα στο άλλο»
Κυριάκος Πιερρακάκης 9
Γιάννης Λοβέρδος: «Ανυπόστατα» τα τουρκικά θαλάσσια πάρκα – «Η Ελλάδα δεν απειλείται από κανέναν»
Ο υφυπουργός Εξωτερικών για τις νέες κινήσεις της Τουρκίας στο Αιγαίο και τις αντιδράσεις για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ) - «Αδιανόητο» να επιχειρήσει η Αγκυρα να εμποδίσει την ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας – Κύπρου
Γιάννης Λοβέρδος 6
Η ΕΛ.Α.Σ. ανοίγει στεγαστικό μέτωπο με την κυβέρνηση για την «μαύρη τρύπα» των 14.000 σπιτιών
Μόλις 9.000 Βεβαιώσεις Επιλεξιμότητας λίγο πριν κλείσει η πλατφόρμα - Για «χάσμα» ανάμεσα στις εξαγγελίες και στο πραγματικό αποτέλεσμα μιλά η αντιπολίτευση, ζητώντας παράταση και πλήρη δημοσιοποίηση των στοιχείων
Ακίνητα