Πολιτική

Προανακριτική: Εξαίρεση τριών βουλευτών θα ζητήσει ο Παπαγγελόπουλος

Το απόγευμα στις 18:00 συνεδριάζει η Προανακριτική για την υπόθεση Novartis αλλά μη βάλει και κανείς το χέρι του στη φωτιά πως θα γίνει η συνεδρίαση. Και δεν είναι μόνο η παρουσία Τζανακόπουλου και Πολάκη. Εξαιρέσεις θα ζητήσει και ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος.

Οι δυο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ έχουν εξαιρεθεί από την Προανακριτική αλλά διαμηνύουν ότι θα εμφανιστούν κανονικά στην αίθουσα της συνεδρίασης. Ενώ όλα δείχνουν πως η διαδικασία οδεύει προς νέα αναβολή, ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος ανακοίνωσε πως θα ζητήσει και η δική του πλευρά την εξαίρεση τριών μελών της Προανακριτικής, όπως έκανε η πλειοψηφία με τους Τζανακόπουλο και Πολάκη.

Μιλώντας το πρωί της Πέμπτης (07.11.2019) στο OPEN, ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης προανήγγειλε ότι ο δικηγόρος του, Δημήτρης Τσοβόλας, θα καταθέσει αίτημα για την εξαίρεση τριών βουλευτών από την Προανακριτική.

Click4more: Προς νέα αναβολή η Προανακριτική – Το «χαρτί» στα χέρια του ΣΥΡΙΖΑ και οι… “αντικαταστάτες” Πολάκη – Τζανακόπουλου

Χαρακτηρίζοντας «παράνομη και αντισυνταγματική ενέργεια» την εξαίρεση των ΤζανακόπουλουΠολάκη, ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος είπε πως θα ζητήσει την εξαίρεση τριών μελών της Προανακριτικής, αλλά… παρέπεμψε στον Δημήτρη Τσοβόλα να αποκαλύψει ποιοι θα είναι οι τρεις. Στόχος, είπε, να αποδείξει την υποκρισία τους, σημειώνοντας πως εγείρονται πολύ σοβαρά ερωτήματα.

Μόνο που από την πλευρά του, ο Δημήτρης Τσοβόλας, μιλώντας στο ραδιόφωνο του Alpha 98,9 έκανε γνωστό ότι θα καταθέσει υπόμνημα για την εξαίρεση τεσσάρων μελών της Προανακριτικής. Το αίτημα θα στρέφεται κατά των βουλευτών της ΝΔ, Θάνου Πλεύρη, Κώστα Καραγκούνη και Κώστα Κυρανάκη και κατά του βουλευτή του ΚΙΝΑΛ, Βασίλη Κεγκέρογλου.

«Αν ο Τζανακόπουλος και ο Πολάκης πρέπει να εξαιρεθούν τότε τι πρέπει να γίνει με τους Πλεύρη, Κεγκέρογλου, Κυρανάκη και Καραγκούνη, που έχουν βγει υπέρ της παραπομπής και ότι υπάρχει σκάνδαλο. Θα ζητήσουμε την ανάκληση της απόφασης αυτής, αν θέλουν να προχωρήσει η διαδικασία. Αλλιώς με ευθύνη της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ θα ακυρωθεί η διαδικασία, γιατί με την αίτηση που κάναμε εμείς και προειδοποιούμε, όταν η διαδικασία προχωρήσει, αν προχωρήσει, για λόγους πολιτικής σκοπιμότητας θα πάει στην Ολομέλεια της Βουλής, θα παραπεμφθεί σε ειδικό δικαστήριο, τότε που θα συγκροτηθεί δικαστικό συμβούλιο, θα ζητήσουμε αίτηση ακυρότητας όλης της διαδικασίας. Το λέμε από τώρα για να μην πουν ότι εμείς πάμε να αποφύγουμε τη διαδικασία», τόνισε ο Δημήτρης Τσοβόλας.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κόντρα κυβέρνησης – ΠΑΣΟΚ για την προ ημερησίας συζήτηση στη Βουλή για το κράτος δικαίου – Μαρινάκης: «Ακραία και τοξική ρητορική»
Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο Παύλος Μαρινάκης «το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης χρησιμοποιεί με όλο και μεγαλύτερη ένταση, ακραία και τοξική ρητορική»
Παύλος Μαρινάκης
Ανδρουλάκης για την προ ημερησίας συζήτηση: «Θέλουν να καταπατήσουν τον Κανονισμό της Βουλής – Εγώ την Παρασκευή θα είμαι εκεί»
«Βουτηγμένος στη διαφθορά και αμετανόητος, ο κ. Μητσοτάκης παραβιάζει τον Κανονισμό της Βουλής», ανέφερε μεταξύ άλλων η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ
Νίκος Ανδρουλάκης
Κυριάκος Μητσοτάκης στη σύσκεψη για την κατάσταση στην αγορά: Από αύριο η επιδότηση diesel, γίνονται εκατοντάδες έλεγχοι
Σε ισχύ θα τεθεί στις αμέσως επόμενες ημέρες και το μέτρο του fuel pass στην βενζίνη. Στο μικροσκόπιο βρίσκονται περισσότερες από 100 εταιρείες τροφίμων
Κυριάκος Μητσοτάκης
ΠΑΣΟΚ: Οι κερδισμένοι και οι χαμένοι στις εκλογές για τη νέα Κεντρική Επιτροπή – Ποιοι εκλέχθηκαν
Θεαματική είναι η πρωτιά του Συντονιστή της Ομάδας Προγράμματος, Λευτέρη Καρχιμάκη αλλά και ο τερματισμός του πρώην εκπροσώπου Τύπου του κόμματος Θανάση Γλαβίνα στη δεύτερη θέση
Το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ