Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Προανακριτική: Θα πάνε… κανονικά Τζανακόπουλος – Πολάκης!

ΣΥΡΙΖΑ - Προανακριτική

Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος και ο Παύλος Πολάκης θα παρουσιαστούν κανονικά την Πέμπτη στην προανακριτική επιτροπή και για οτιδήποτε συμβεί υπεύθυνος θα είναι ο πρόεδρος της Βουλής. Αυτό επισημαίνουν τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης τα οποία επιμένουν ότι είναι στο χέρι του Κώστα Τασούλα να αποκαταστήσει έστω και τώρα την νομιμότητα.

Στελέχη της Κουμουνδούρου επισημαίνουν ότι «το μπάχαλο που έχει δημιουργηθεί οφείλεται 100% σε ΝΔ και ΚΙΝΑΛ, που καταστρατήγησαν Σύνταγμα και Κανονισμό της Βουλής για να εξυπηρετήσουν τους νομικίστικους τακτικισμούς τους. Και προφανώς ο ίδιος ο Πρόεδρος της Βουλής που αντί να σταθεί στο ύψος του θεσμικού του ρόλου, λειτούργησε ως Πρόεδρος της… συγκυβέρνησης ΝΔ – ΚΙΝΑΛ και ανέχθηκε την παρανομία».

Click4more: Τασούλας: Διαφωνώ με τον Τσίπρα για την εξαίρεση Πολάκη – Τζανακόπουλου

Οι ίδιοι άνθρωποι ξεκαθαρίζουν ότι όλα τα μέλη που νόμιμα όρισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στην Προανακριτική Επιτροπή θα παραστούν κανονικά στη συνεδρίαση. «Είναι στο χέρι του Προέδρου της Βουλής να αποκαταστήσει έστω και τώρα τη νομιμότητα, καθώς ο ίδιος ο κ. Τσίπρας στην επιστολή του τόνισε πως “μπορείτε να θεωρείτε δεδομένη τη συναινετική στάση μου και την ειλικρινή προσπάθειά μου για την αντιμετώπιση οποιουδήποτε προβλήματος, όποτε κι αν το ζητήσετε“. Ειδάλλως, ας πράξει ό,τι νομίζει» λένε.

Και προσθέτουν: «Ο ΣΥΡΙΖΑ ούτε μπάχαλο τα έχει κάνει ούτε θα τα κάνει. Ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει την Προανακριτική να ολοκληρώσει τις εργασίες της και να φωτίσει όλες τις πτυχές του σκανδάλου. Εξάλλου από την πρώτη στιγμή έχει τονίσει ότι η Προανακριτική Επιτροπή είναι μία πρώτης τάξεως ευκαιρία να επιβεβαιωθεί στο πανελλήνιο ποιο είναι το σκάνδαλο Νovartis και ποια η σκευωρία, που δεν είναι άλλη από την προσπάθεια συγκάλυψής του. Ήδη βλέπουμε ότι τα απόρρητα έγγραφα που αποκαλύπτονται στην Επιτροπή τελειώνουν μία και καλή τα περί σκευωρίας, αφού οι προστατευόμενοι μάρτυρες – εάν δεχθεί κανείς το επιχείρημα της ΝΔ ότι είναι ίδια πρόσωπα με αυτά που κατέθεσαν στην Ελλάδα –  είχαν καταθέσει 1-2 χρόνια πριν στο FBI».

Click4more: Δεν ορίζει αντικαταστάτες Πολάκη – Τζανακόπουλου ο Τσίπρας – Η επιστολή του στον Πρόεδρο της Βουλής

Οι συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα αναφέρουν ακόμα ότι «η ΝΔ και το ΚΙΝΑΛ, αναβιώνοντας τη συγκυβέρνησή τους μέσα στην Προανακριτική για να συσκοτίσουν το σκάνδαλο Novartis, καταφεύγουν σε έναν ασύλληπτο νομικίστικο τακτικισμό. Είναι χαρακτηριστικό ότι ακόμα και ο πρώην Υπουργός Δικαιοσύνης και βουλευτής του ΚΙΝΑΛ, κ. Καστανίδης, έχει χαρακτηρίσει την πρακτική που εφαρμόστηκε παράνομη, ενώ ακόμη και ο Πρόεδρος της Επιτροπής και βουλευτής της ΝΔ, στην πρώτη συνεδρίαση απέρριψε το αίτημα του ΚΙΝΑΛ για εξαίρεση και άφησε να συζητηθεί εκ νέου σε νέα συνεδρίαση, όπου για λόγους που ο ίδιος οφείλει να εξηγήσει άλλαξε στάση».

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις