Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Τασούλας: Διαφωνώ με τον Τσίπρα για την εξαίρεση Πολάκη – Τζανακόπουλου

Τασούλας

Σε ερώτηση για το εάν «βλέπει» ότι μπορεί να κληθεί η φρουρά για απομακρύνει Πολάκη και Τζανακόπουλο από την αίθουσα της επιτροπής, ο κ. Τασούλας είπε πως ένα τέτοιο ενδεχόμενο θεωρεί ότι είναι «μακρινό…».

Διαφωνώ με την άποψη του κ. Τσίπρα και αφού μου ζητάει να αναλάβω την ευθύνη την αναλαμβάνω και η επιτροπή θα πρέπει να προχωρήσει αφού αποφάσισε τις δύο εξαιρέσεις χωρίς αυτούς.

Αυτό ανέφερε ο Πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας το βράδυ της Δευτέρας στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, σχολιάζοντας την δεύτερη επιστολή που του έστειλε ο αρχηγός της αξιωματικής Αντιπολίτευσης και με την οποία δεν δέχεται ότι μπορούν να εξαιρεθούν οι κύριοι Πολάκης και Τζανακόπουλος.

Ο κ. Τασούλας ανέφερε ότι σε αντίθεση με την άποψη του κ. Τσίπρα, «εγώ διαφωνώ, καθώς τα μέλη της προανακριτικής επιτροπής έχουν αρμοδιότητες και λειτουργούν ως εισαγγελείς πρωτοδικών – κάτι που δέχεται στην επιστολή του και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ- και όπως είναι γνωστό εισαγγελέας και μάρτυρας δεν είναι δύο συμβατές ιδιότητες. Άρα είναι στοιχειώδης ο θεσμός της εξαίρεσης, για την διασφάλιση της αντικειμενικότητας και της αμεροληψίας που οφείλει να έχει ένας προανακριτικός υπάλληλος…»

Ο Πρόεδρος της Βουλής ανέφερε ότι την ερχόμενη Πέμπτη θα γίνει η συνεδρίαση της προανακριτική και σχολίασε ότι «πέρα από τις νομικές αντιδικίες που μπορεί και είναι θεμιτές να υπάρχουν, σημασία έχει η εξεύρεση της αλήθειας και σε κάθε περίπτωση οι όποιες αποφάσεις ληφθούν από την επιτροπή θα κριθούν στο τέλος από το Τριμελές Δικαστικό Συμβούλιο…»

Ερωτηθείς για το τι θα κάνει ο ίδιος την Πέμπτη, ο κ. Τασούλας ανέφερε πως θα ενημερώσει την Προανακριτική για την άρνηση του κ. Τσίπρα να αντικαταστήσει τα δύο μέλη που η πλειοψηφία της αποφάσισε και αυτό θα πρέπει να το χειριστεί η ίδια η Επιτροπή για το πώς θα προχωρήσει…».

Σε ερώτηση δημοσιογράφων για το εάν «βλέπει» ότι μπορεί να κληθεί η φρουρά για απομακρύνει τα δύο εξαιρεθέντα μέλη από την αίθουσα της επιτροπής, είπε πως ένα τέτοιο ενδεχόμενο θεωρεί ότι είναι «μακρινό…».

Τεχνολογία Τελευταίες ειδήσεις