Πέμπτη, 28 Μαρ.
19oC Αθήνα

Προς αναβολή η Κοινοβουλευτική Ομάδα των ΑΝΕΛ;

Προς αναβολή η Κοινοβουλευτική Ομάδα των ΑΝΕΛ;

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην πραγματοποιηθεί τελικά σήμερα η συνεδρίαση της ΚΟ των ΑΝΕΛ.

Η πολυαναμενόμενη μετά τις “πύρινες” καταγγελίες Καμμένου περί “αποστασίας” και “ανένδοτου” συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των ΑΝΕΛ είναι πιθανό να αναβληθεί.

Αφορμή θα είναι η συνεδρίαση της Βουλής που βρίσκεται σε εξέλιξη για το θέμα των F-16 και τραβάει σε μάκρος. Η εξέλιξη αυτή όμως μπορεί να είναι και “βολική” για τον Πρόεδρο των ΑΝΕΛ, ώστε η κρίσιμη συνεδρίαση να γίνει μετά το ραντεβού του με τον Αλέξη Τσίπρα την Παρασκευή.

Κι αυτό γιατί -όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του newsit.gr- στη συνάντηση με τον πρωθυπουργό “παίζονται πολλά”.

Κατ αρχήν το ζητούμενο για τον Πάνο Καμμένο είναι να μην εμφανιστεί στην κοινή γνώμη ότι έχει χάσει την στήριξη της κοινοβουλευτικής του ομάδας αλλά και των ανθρώπων που επέλεξε για να εκπροσωπήσουν το κόμμα του στην κυβέρνηση. Εάν δηλαδή αποχωρήσει από την κυβέρνηση μόνο ο ίδιος και η υφυπουργός Άμυνας Μαρία Κόλλια Τσαρουχά τότε προφανώς τα πράγματα θα είναι ιδιαίτερα δύσκολα για τον ίδιο.

Έτσι αυτό που αναμένεται είναι να ζητήσει από τον πρωθυπουργό την ερχόμενη Παρασκευή είναι η απόσυρση όλων των στελεχών από το κυβερνητικό σχήμα ανεξάρτητα με το εάν κάποιοι επιθυμούν να παραμείνουν στην κυβέρνηση ή όχι. Για παράδειγμα η υφυπουργός Εσωτερικών Μαρίνα Χρυσοβελώνη έχει δηλώσει ότι επιθυμεί να παραμείνει στην θέση της. Το ίδιο ισχύει για τον υφυπουργό Εξωτερικών Τέρενς Κουίκ, για την υπουργό Τουρισμού Έλενα Κουντουρά αλλά και για τον υφυπουργό Ανάπτυξης Βασίλη Κόκκαλη. Γρίφος παραμείνει η θέση που τηρεί στα πράγματα ο υφυπουργός Υποδομών Νίκος Μαυραγάνης.

Κάποιοι από αυτούς τους υπουργούς μάλιστα λέγεται ότι έχουν συμφωνήσει να ενταχθούν στον ΣΥΡΙΖΑ πριν τις επόμενες εκλογές καθώς πλέον βρίσκονται πιο κοντά στον Αλέξη Τσίπρα παρά στον υπουργό Άμυνας.

Έτσι παρά τις όποιες προσωπικές συμφωνίες έχει κάνει ο Αλέξης Τσίπρας την Παρασκευή θα πρέπει να επιλέξει ανάμεσα στην πολιτική διάσωση του κυβερνητικού του εταίρου και στην επίδειξη δύναμης που θα μπορούσε να κάνει αφήνοντας τα στελέχη των ΑΝΕΛ στην κυβέρνηση.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις