Πολιτική

Προσφυγικό, Κυπριακό και Σκοπιανό στην ατζέντα Τσίπρα – Μπαν Κι Μουν

Συνάντηση με τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν είχε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, που συνεχίζει τον κύκλο των επαφών του στη Νέα Υόρκη.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός και ο επικεφαλής των Ηνωμένων Εθνών συναντήθηκαν στην έδρα του ΟΗΕ και συζήτησαν για το μεταναστευτικό, το κυπριακό και τις διαπραγματεύσεις Ελλάδας – Σκοπίων για το θέμα της ονομασίας.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο του γγ του ΟΗΕ, οι δυο άνδρες συζήτησαν την αυξημένη κίνηση προσφύγων και μεταναστών προς την Ευρώπη και τις προσκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ελλάδα σε σχέση μ’ αυτό.

«Συζήτησαν επίσης τις συνομιλίες του κυπριακού και ο γγ καλωσόρισε την πρόοδο που σημειώθηκε στη διαδικασία από τους ηγέτες της Ε/Κ και της Τ/Κ κοινότητας. Υπογράμμισε τη σημασία στο πλαίσιο αυτό, της συνεχούς υποστήριξης της Ελλάδας» ανέφερε ο εκπρόσωπος του γενικού γραμματέα.

Τέλος, αντάλλαξαν απόψεις για τις προοπτικές επίλυσης του θέματος με την ονομασία μεταξύ της Ελλάδας και της FYROM.
 

 Φωτογραφίες: Reuters & ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Αλέξης Τσίπρας: Να λάμψει επιτέλους η αλήθεια – Να δοθούν στη δημοσιότητα τα πρακτικά του Συμβουλίου των Πολιτικών Αρχηγών την επομένη του δημοψηφίσματος
Ο πρώην πρωθυπουργός έστειλε επιστολή στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας: «Αναμένω ότι θα πράξετε το δημοκρατικό και θεσμικό σας χρέος απέναντι στην αλήθεια»
Συμβούλιο αρχηγών 37
Το ΠΑΣΟΚ «βλέπει» προανακριτική για τον ΟΠΕΚΕΠΕ: «Το σκάνδαλο γιγαντώθηκε επί ΝΔ»
«Η ΝΔ γεννάει πιο πολλά σκάνδαλα από όσα αντέχει η δημόσια συζήτηση με αποτέλεσμα η ατζέντα να καταλαμβάνεται αναγκαστικά μονοθεματικά από σκάνδαλα λόγω της πολιτικής της κυβέρνησης»
Ο Νίκος Ανδρουλάκης